Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2292720 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #945 на: 23 Ноември 2014, 21:26:16 pm »
Си купив:

односно
http://www.mi.com/en/mibox
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #946 на: 23 Ноември 2014, 22:05:54 pm »
Ме интересира ова МиБоксов, ми делува како убаво решение за медиа центар. Изгустирај го некој ден, па пиши импресии.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #947 на: 23 Ноември 2014, 23:13:42 pm »
Нема што да се густира. Веќе видов се што ме интересираше.
Инаку доаѓа со негов софтвер, кој е рутиран и има апликација преку која го користиш како класичен андроид уред. Се инсталира XBMC, плеери, преку плејстор, имаш игри имаш се. Отвара буквално се од формати.
Спореден и со WD TV Live медиа плеер кој што до вечерва мислев дека е врвот кога станува збор за квалитет на сликата, досега не сум видел подобро. Овој буквално имаше потполно иста слика. Значи немаше разлика.
Единствено нешто кое може да ти смета е малата конфузност заради андроид системот. Кај вестернот се е многу просто и едноставно.
Тука овој МИ плеер си бара малку чепкање, али навистина вреди за парите 5500 денари.
Исто така функционира и со Wi Di, интересна опција за да си играш и со телефонот.
Инаку ова е 4К плеер, така да во наредни неколку години си обезбеден со гаџет од оваков тип. :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #948 на: 24 Ноември 2014, 00:04:21 am »
Незнам како е Mi-то, WDTV има добра слика, но врв по сите читања по нет би требало да бидат Mede8er плеерите, мојот следен апгрејд кога на WDTVата ќе им пројде работниот век.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #949 на: 24 Ноември 2014, 00:10:15 am »
Демн Сале, со здравје да се служиш. Загреан сум одамна за вд плеерче, но и ова изгледа добро вака. Цената ми е малку солена само.

Смоле, колку одат ВД та да не знаеш?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #950 на: 24 Ноември 2014, 00:35:29 am »
B&W ASW1000
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #951 на: 24 Ноември 2014, 00:36:50 am »
Го имам помалиот, ASW500, добар е :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #952 на: 24 Ноември 2014, 08:24:12 am »
Демн Сале, со здравје да се служиш. Загреан сум одамна за вд плеерче, но и ова изгледа добро вака. Цената ми е малку солена само.

Смоле, колку одат ВД та да не знаеш?

Фала, поубав да си купиш.
Работата со МИ-то и со ВД-то е тоа што МИ-во работи ненормално брзо. + друга работа кај ВД-то ме нервира што е ужасно со далечинското кога работиш. Ограничени можности заради софтверот. Со последниот апдејт го усраа до максимум, има милион багчиња, јутуб знае да заглавува, да бара рестарт итн итн. Но како и да е чекав прво да го истестирам уредов па да го заменам вд плеерот. Од се најбитна ми беше сликата!!!

По некогаш и овој знае да завлезе у некоја нирвана ако има отворено многу апликации :) но за среќа тоа не трае повеќе од 3 секунди. :)
И малку е мутавко даљинското што нема класични копчиња за стоп, плеј, пауза...Од друга страна делува многу убаво и елегантно.

Инаку цената на вд-ата одато околу 50 евра на старо и 7000 за ново, така нешто беше одприлике.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #953 на: 24 Ноември 2014, 08:50:55 am »
Јас имам две WD TV Live плеерчиња. Едното го земав ново за околу 5000 денари (фала Куоре!), другото го земав половно за 2000 денари (фала Денде!). Едното ми е во дневна, другото во спална. Да, знаат да се избагираат до даска па да бараат вадење струен кабел за да профункционираат пак како што треба, ама генерално си бркаат работа.

И да, ептен лошо даљинско имаат. Никад нема да сконтам потреба за нааааааа толкаво даљинско и онолкави гумени копчиња.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #954 на: 24 Ноември 2014, 10:36:42 am »
Сеа ќе поставам прашање што ме чуди и мене зошто не го знам одговорот ;D ... која е намената во секојдневниот живот на овие плеери? Како се користат? Што е потребно ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #955 на: 24 Ноември 2014, 11:27:00 am »
Конкретно, јас го користам за да гледам серии и филмови собрани од интернет на телевизорот. Да не се заебавам да снимам филмови на USB и такви глупости. Шернат фолдер на мрежа, работа завршена. Стариот телевизор немаше смарт опција. Новиов може да се врзе со мрежа, ама не успева да го пушти секој формат.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #956 на: 24 Ноември 2014, 11:34:30 am »
И уште една многу битна работа.
Вие што имате смарт телевизори. Споредете ја сликата преку плеерот од телевизорот, и онаа од медиа плеерот.
:)
+ нормално ако ТВ-то не ви е смарт, со ова го правите да биде.
Брцање безжична тастатура и маус, и чао...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #957 на: 24 Ноември 2014, 11:48:08 am »
Аха, значи го врзувате со ТВ, уредот се поврзува претпоставувам со ВиФи со компјутерот и преку истиот се пушта филм, слики итн...

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #958 на: 24 Ноември 2014, 11:52:12 am »
Зеро и Сале,  благодарам за одговорите. Ке почекам нареден месец, па можно е да земам и јас едно вакво. Тв то не ми ги пушта сите формати...
Ако земам, ќе Ве контактирам додатно.
Поздрав.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #959 на: 24 Ноември 2014, 13:41:44 pm »
Сакам да си купаам