Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2288130 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #15540 на: 22 Септември 2025, 21:25:17 pm »
Мене за стан со оставен капар пред месец дена ме одјебаа, за кола се чудиш. Поскапеле становите од Јули до Август месец, цената на станот магично рипна од 75к на 90к еур...
Ете го сега му стои, го чекам да се јави, 60к да му понудам ако сака.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #15541 на: 22 Септември 2025, 22:05:07 pm »
Добри сте. 2019-та возев од Македонија до северот на Германија, за да утрото кога станавме во Хановер да одиме да ја платиме колата, да ми каже ликот дека не забележал дека веќе недела дена е платена и продадена, ама дека ликот не се појавил да си ја превземе. Ги видел документите на совозачкото седиште кога сакал утрото да ја подзачисти. Пушиона. Неколку дена наназад се договараме, гарантираше дека нема да ја продаде.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #15542 на: 22 Септември 2025, 22:28:36 pm »
@draganamon Не се сите принципиелни како тебе, т.е. повеќето продавачи се гомнари, така и се понашаат.

Не ти биле пишани тие коли и тоа е тоа.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #15543 на: 22 Септември 2025, 23:24:13 pm »
Зошто не би дозволил тест возење, демек Бугати се продава па да не ми направи беља...

Мене и повеќе од Бугати ми вреди, бидејќи сум го платил поштено и сум го продал поштено. А да дојде некој да провозува од ку*ташак од што нема што да прави попладне, нека, фала.

Не се однесува ова на Драганамон, за тој случај си кажав што мислам. Тие коли многу е веројатно дека биле со некои проблеми или едноставно истрошеност, а продавачот не сака луѓе што се разбираат.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #15544 на: 22 Септември 2025, 23:46:52 pm »
Bravo а би купил ти кола на старо без да ја пробаш?

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #15545 на: 22 Септември 2025, 23:57:17 pm »
Не би купил кола на старо.

Иначе мислам дека ми е јасна поентата. После 5 минути се познава дали е некој сериозен купец или е било што друго.
Последната кола што ја продадов, човекот инсистираше да одиме во овластен сервис, си плати проверка, си пуштивме рака и го доби клучот да ја повози на обиколница.

Не сум глуп да не видам кој за што е дојден. Сум продал доволно работи во животов за да знам со кого си имам работа.
« Последно менување: 23 Септември 2025, 00:02:18 am Bravo »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #15546 на: 23 Септември 2025, 06:13:07 am »
Се надевам истото го практикуваш и кога купуваш,одиш плаќаш земаш клучевите наместо да им ги потекваш ма****та на вработени по авто салони со тест возења.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #15547 на: 23 Септември 2025, 09:00:09 am »
Ова што го пишуваш @draganamon ми е познато од една ситуација пред да го земам ова Гранде што го возам сега. Видов едно во Словенија, ми се допадна, отприлика тоа што барам. Му пишувам на вибер на продавачот да ми даде основни податоци за колата. Договарам луѓе да поминат да ја видат колата и ако се е ок да остават капар. Луѓето го исконтактираа и му објаснив на продавачот дека ќе остават капар и да ме почека 2 дена за да дојдам во Словенија. Кажа нема проблем, се договорија за некој ден да поминат луѓето, па после им одложи за некој ден затоа што детето ќе го носел на лекар и сам ќе ги барал. Помина недела дена, гледам колата уште е на оглас, му пишав на вибер и ми кажа дека само што ја продал колата на некој од Србија.

Татко ми имаше повеќе среќа во Словенија, роднините го пробаа Цитроенот, оставија капар и човекот почека некои 7-8 дена додека да отиде татко ми, можеби затоа што втора кола му беше во семејството од жена му. Зависи до човекот.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #15548 на: 23 Септември 2025, 09:56:11 am »
@draganamon дали си размислил за C4 Picasso?

Ги глеам баш во таа ценовна група:

- https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5043706
- https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5451785

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #15549 на: 23 Септември 2025, 10:19:44 am »
Се надевам истото го практикуваш и кога купуваш,одиш плаќаш земаш клучевите наместо да им ги потекваш ма****та на вработени по авто салони со тест возења.

Па прошлиот пат баш така испадна, мораше одма да се реагира пошо наводно имаше криза со чипови. Во 17-17и30 бев во салон, другиот ден околу 10 сабаје ја донесов дома.

За делот со потекување, не знам што да ти кажам искрено. Пробај да бидеш културен, може некогаш ќе ти се исплати.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #15550 на: 23 Септември 2025, 10:36:07 am »
Шо има не културно во оток на  орган ?

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #15551 на: 23 Септември 2025, 11:00:28 am »
Знам дека ти е досадно на граница у камион со денови ама не ме гањај човече.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #15552 на: 23 Септември 2025, 11:11:04 am »
@draganamon дали си размислил за C4 Picasso?

Ги глеам баш во таа ценовна група:

- https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5043706
- https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5451785

Каква пластикарија не дај боже мачка а камоли куче да млатне, отиде све тоа напред комплет

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
« Одговори #15553 на: 23 Септември 2025, 11:16:42 am »
Ни јас не сум давал на сите што дошле да видат кола одма да ја пробаат. Дојди, ќе ти ја покажам, ќе ти објаснам што и како е состојбата и што е правено, ќе те свртам еден круг, и ќе продискутираме за цена. Ако си уште заинтересиран следниот ден, звони ми, ќе се договориме да ја пробаш ти или ако сакаш да ја носиш на проверка некаде. Инаку може било кого да му текне да дојде да си ја повози и толку.

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #15554 на: 23 Септември 2025, 11:38:00 am »
Еднаш отидов да гледам Голф автоматик. Газдата ја возеше, не ми даде јас да ја возам. Возеше стартно, со повеќе гас, па така не можам да приметам како менува брзини менувачот. Треба споро и нормално да се вози за сите брзини една по една да ги осетам, посебно првите брзини каде најчесто сецка. Не да скокнат сите брзини наеднаш при брз старт. Па треба да се објаснувам со газдата ај вози без раце на волан за дали влече, ај кочи сега дали тресе, ај вози над 100 дали вибрира итн итн

Некои луѓе и плацеви па воошто не даваа да се вози колата ни они ни јас зашто не била регистрирана. Е не знам кој би купил стара кола без никакво возење