Ново возило никогаш не тестирам, затоа и е ново – човек дава пари за 0 км, фабричко. Тоа што има тест возило за проба, да направиш круг, нема врска – пред тебе можеби во последни 10 дена седнале 20 различни шофери. Се сеќавам кога купувавме Сузуки со другар – јас знаев што купувам, а тој вика „ај бе, еден круг ќе направиме со тоа што е паркирано“. Направивме круг и баш тоа беше тест возило: акано, крцка, ова-она… Јас ич не се замарав, затоа што ново возило е друго – ти си прв газда, освен 5-10 км што од салон ќе го извозат остало си е твое додека тест возило..
Кога продавам возило, никогаш не ставам некои вртоглави суми за да ми дреме по огласи. Ако сакам да се отарасам – продавам да отиде. Од моментот кога ќе излезе од мојот двор, тоа веќе не е мое. Јас кажувам се за возилото, ти даваш пари – пиено, платено.
Пример: на татко ми ладата нива кога ја огласивме – никогаш толку повици во еден ден не сум имал, преку 100 луѓе се јавија. На крај, дојде човек иселник од Велес, за татко му купуваше – да надгледува лозје. Ниту ја виде, ниту нешто – човекот извади пари и ја однесе. Деливме шлеп, затоа што не беше регистрирана година ипол, ниту пак палена. Кога реков „запали ја“, запали – цела во пајажина, ама сепак работеше. Сите делови што ги имав резервни му ги дадов – гуми, спони, јабучици, све-све. Дури и резервната гума што татко ми ја имаше дадено на некој, ја земав и по карго ја испратив. И ден-денес се слушаме со тој човек од време на време, да праша како е ладата – а таа, а тој ке рече абе иде!

добра му е не ме замара повеќе

Сите возила што сум ги продал, јас сум им бил прв сопственик. Никогаш немав проблем со продажба. Очите ти се пред тебе – јас не сум трговец, дојди во мој дом ако си сериозен, кафе, муабет, со тебе пари – и готово. Не сум будала да ме колнеш.
Инаку, за мојот Jimny – 4 година, ништо не сум сменил освен уље редовно, и на 30 илјади километри во диференцијали и редуктори. Остатокот е фабрика: плочки тоа остали чуда – ништо не се менува кога не треба.Јас неможам со сила да менувам нешто што е добро само уље ако утврди сервис дека треба ок ке сменам ако не не мењам и немој утре да се чудиш ако имам 100 илјади на возило а ништо не сменето не е до мене до возило е ваљда и до тоа како се вози- Пред да купиш, ти давам цел лист што е сменето и одржувано, и од таму си знаеш што понатаму логично е и да сакаш да го пробаш возилото сепак ако е старо,5,6 10 години ке свртиме круг и тоа ама тоа се познава на човек кој купува кој си млати празна слама да убија време.
Зошто продавам – тоа јас си знам, немам потреба никому да се правдам. А во последниве 2 години, со другари и пријатели кои сакаа половно возило – нема каде не бевме: од Паланка до Гостивар. Никаква врска меѓу оглас и реалност – жали боже за време и трошоци. На крај, од 10 луѓе, 8 си купија ново возило – околу 25.000 евра. Немаме пазар за автомобили, мало тржиште, а цените – превисоки.И така да човек дава над 20илјади евра за половно возило треба ептен,ептен да го знаеш тој човек или да е сигурна препорука друго е ризик голем,впрочем и менталниот склоп ни се промени абе за 20 илјади и нешто па ке си купам ново немора да е премиум полвно од немачки бренд,мада и азијати се освестија и качија цени на нови возила што се вртеа тука некаде околу 20 илајди евра.