Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2289096 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #15525 на: 19 Септември 2025, 15:07:16 pm »
Да не ги пакува истата компанија пејџери што продава ?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #15526 на: 19 Септември 2025, 20:02:45 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

90$ од Ирак (тука најевтино се 9200 денари.)
Не сум ги пробал сеуште, треба да ми ги донесат деновиве. Сега имам Buds 2 Pro и сум доста задоволен.

Се мислев да порачам и Watch Ultra 2024 (17000 денари излегуваат, тука најевтино се 23-24000). Сега имам Huawei GT3 кој трае со недели, маана е што нема апликации од Google Play Store (си имаат нивен со meh апликации, ама watchfaces има и повеќе од доволно) и нема можност за sideload.
Али тоа може нареден пат.
Со здравје да ги користиш. Одлична цена.

Ако си заинтересиран за саатче, можам да ти понудам Watch Ultra. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #15527 на: 19 Септември 2025, 22:38:27 pm »
И јас се мислев да си го купам, на попуст беше, околу шесипол иљади евра беше, ама се премислив, си купив Сеико и си напрајв мал сервис на Пасато :)
Каков точак се зима за тие пари

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #15528 на: 19 Септември 2025, 23:03:07 pm »
Да разбиеме еуфорија за точакот

Си купив нож, од Алија. 3500мкд со Али хелпер, инаку 4700мкд се нудеше.

Демек 67 слоја дамаскус, по ревјуа и тестови со брусење, веродостојно.

Добар баланс, малку сомнително лесен.
Како и да е, ќе брка работа. Колкав исчекор напред е од Бергхов и Викторинокс, како и во колекционирањето, не знам. Толку можам да си дозволам засега. Ако се покаже добар, планирам и "Накири" да земам.

Пакувањето импресивно

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #15529 на: 19 Септември 2025, 23:33:33 pm »
Со здравје да ги користиш. Одлична цена.

Ако си заинтересиран за саатче, можам да ти понудам Watch Ultra. :)

Благодарам, да се враќаат многу подобри  :D
Kач пара саатчето, користен малку/многу? :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20210
« Одговори #15530 на: 20 Септември 2025, 00:10:13 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

90$ од Ирак (тука најевтино се 9200 денари.)
Не сум ги пробал сеуште, треба да ми ги донесат деновиве. Сега имам Buds 2 Pro и сум доста задоволен.

Се мислев да порачам и Watch Ultra 2024 (17000 денари излегуваат, тука најевтино се 23-24000). Сега имам Huawei GT3 кој трае со недели, маана е што нема апликации од Google Play Store (си имаат нивен со meh апликации, ама watchfaces има и повеќе од доволно) и нема можност за sideload.
Али тоа може нареден пат.

Подобра опција е 8 classic во споредба со ултра.

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #15531 на: 20 Септември 2025, 08:32:39 am »

Си купив нож, од Алија. 3500мкд со Али хелпер, инаку 4700мкд се нудеше.

Демек 67 слоја дамаскус, по ревјуа и тестови со брусење, веродостојно.

Екстензијава за хром? AliExpert Shopping Assistant

или нешто друго користиш?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #15532 на: 20 Септември 2025, 08:35:00 am »
На реклама ми излезе Ali Helper.
Му шеруваш линк од производот и ти го бара по најниска цена што се нуди. Ама по неколку производи, бара пари

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #15533 на: 22 Септември 2025, 19:32:44 pm »
Сакам да си купам кола.
Веќе година дена пасиовно барам кола со Автоматски менувач, до кај 6000 евра.
Мора да е автоматски менувач
Мора да има клима
Преферирам да е бензинец
Преферирам да е повисочка како Мерива, бидејки колата е за татко ми.

И никако да завршам работа. Се мислам да отворам тема за неуспешно купување на возило :)
Еве пример од денес.
Ја меркам Мерива-ва https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5461595
Пред 2 недели се јавив, вика дечко на комшијата е колата, јас му помагам, и баш денес ја зема некој роднина да ја провози неколку дена додека е на гости во Мк.
Газдата бил у Швајцатија, од таму е колата. Вика ке ми ја вратат во Петок, јави се нареден викенд.
Му ѕвонам минатиот викенд, вика не ми ја вратија колата. Му ѕвонев пак во неделата, вика не ми ја вратија колата, ке те барам кога ке ми ја вратат.
Ок, чекам.
Ми ѕвони човекот во Сабота вечер дека може да се види колата. Одам Недела сабајле во 9 часот, или на прва светлина.
Ја пробавме, се ок, ама гледам на десна страна нешто се разликува од сликата.
Вика дечкото што ја возел ја гребнал, и ја средувале минатата недела на мајстор.
Ок, надворешно беше, мотор и остало ок, кажи цена.
Вика 3350 е огласена, да прашам газдата колку ке спушти.
Му викам нудам 3000, па јави се кажи кога ке правеш муабет со газдата.

И му викам може ли да ја види мајстор. Вика да.
Викам супер. Рече он ке дојде, викам кога ке доаѓаш земи ги и документите со тебе.
Му викам понеделник имам закажано интервенција на хирургија, дали може во Вторник сабајле. Вика дечко може цела наредна недела.
Супер.
Пред да одам му викам, ако се појави некој друг заинтересиран, ѕвони ми прво мене пред да ја продадеш.

Капар не дадов, недела беше, немав пари со мене, картичката беше останата дома, а и немавме дефинирано цена. Не ни спомна ништо за капар он.

Си одам. Вчера во 12h ми ѕвони, вика крајна цена 3200 евра. Му викам ок, да помине се ок утре и се гледаме во Вторник сабајле.

Денес договорив со мајстор Вторник сабајле 10h да ја донесам колата да ја провериме. Извадив пари од банка, и си отидов во болница.
15 мин пред интервенција, ми стаса пораа, дечко јас ја продадов колата.
И сега ?

Ова може е 5то возило кое не можам да го купам.
 - Лани Јули гледав кола Мерива. 2 дена се завлечев, татко ми правеше опрација и испадна покомплицирано. после 2 дена ѕвонам, вика дечко се продаде колата.
 - Лани Октомври меркав еден Мерцедес б класа во Гостивар. Зборев во човекот, вика жена ми ја вози секој ден, дојди викенд. Одам на викенд маврово, 5 пати му ѕвонев, не се јави. Во понеделник ми ѕвони, вика друже заглавив во планина, не можев да дојдам да ти ја покажам колата. Дојди нареден викенд. Викам ок. Му ѕвонаме во Петок, да договорам време и место, вика друже ја продадов колата.
 - После тоа ѕвонев на друга Б класа од Скопје. Некое време стоеше на оглас. Се јави човекот, вика дечко само што му ја продадов на комшијата. Никој не се јави со месеци, за 2 недели е регистрација, му ја продадов за ниска цена на комшијата. Пред 2 саати потпишавме.
 - После тоа имаше една Мерива во некое село до Гевгелија. Стоеше многу долго време, стар оглас. Истекла регистрација, ама човекот цајкан.
Вика дека 3 месеци никој не се јавил, заборавил дека имал оглас. Пратив човек во Саботата, ја виде колата, и се договараме да ја земам. Ми вика дежурен сум дојди во Вторник сабајле. Се спремив јас, договорив превоз, извдив пари, се, му ѕвонам Вторник сабајле пред поаѓање, вика друже ја продадов на колега вчера.
 - После тоа најдов една А класа. Ја однесов на мајстор, човекот сам си отиде, ептен испадна крш колата.
 - Имаше една Мерива во Битола. Ја гледав, ја возев, и гледам не е регистрирана. На син му била, да ја регистрирал и да ја земам. Гледам го снема огласот. Ѕвонам, ја продал.
 - Имаше една Киа во Бутел. Договориве да ја пробаме и да ја однесам на сервис на проверка. Со 80.000 км беше колата. Бев да ја пробам, не ми даде тест возење. После тоа ја извади од оглас, не ја продавал.
Кршеви што ги гледав не ги ни спомнувам.

Не ми е јасно веќе. Што малер ке беше...

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #15534 на: 22 Септември 2025, 19:46:57 pm »
Не е малер друже. Не треба да се очекува премногу од коли во тој ценовен ранг. Ако сакаш да купиш - идеш купуваш. Едноставно гледаш 30-60 мин, ако можеш да забележиш нешто ок, ако не забележиш - да си жив и здрав. Едноставно тоа се извозени коли кои они гледаат да ги отарасат, не им требаат купци кои знаат што бараат.

Во однос на тест возење, јас не сум дозволувал тест возење коа сум продавал. Ако не му одговарало на купецот, тоа е тоа. Ама и јас и купецот сме знаеле што се продава и дека вреди тоа што се продава.

Пребарај пониска класа на возило односно градско возило, за да најдеш што поисправно за тие пари.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 325
« Одговори #15535 на: 22 Септември 2025, 20:24:28 pm »
Зошто не би дозволил тест возење, демек Бугати се продава па да не ми направи беља...

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #15536 на: 22 Септември 2025, 20:33:57 pm »
Мислам дека не кажа дека генерално не дава.

Не давал на шалабајзери со лажиче во уста шо му викале “ваква има за ххх на огласи”…

И јас не би давал, иако немам екстензивно искуство со продажба на коли. Цената е таа - ако одговара, топ, ако не - оди таа од огласи гледај ја и не ми троши време.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #15537 на: 22 Септември 2025, 20:43:08 pm »
Не е малер друже. Не треба да се очекува премногу од коли во тој ценовен ранг. Ако сакаш да купиш - идеш купуваш. Едноставно гледаш 30-60 мин, ако можеш да забележиш нешто ок, ако не забележиш - да си жив и здрав. Едноставно тоа се извозени коли кои они гледаат да ги отарасат, не им требаат купци кои знаат што бараат.

Во однос на тест возење, јас не сум дозволувал тест возење коа сум продавал. Ако не му одговарало на купецот, тоа е тоа. Ама и јас и купецот сме знаеле што се продава и дека вреди тоа што се продава.

Пребарај пониска класа на возило односно градско возило, за да најдеш што поисправно за тие пари.

Не би купил кола без тест возење.
Али сеедно, малер или не, изнервирам сум оти не е фер.
Месец дена стои колата на оглас, 2 недели го чекам да ја видам. Ја гледам во Недела, нема дефинирано крајна цена. Како да оставам капар, кога ке знае крајна цена.
Кога кажа крајна цена му кажав ок.
Му викам понеделник имам операција, почувај ја до Вторник, и да ја продаде тој еден ебан ден кој замолив да ја причува.
Што сакаш кажи ама не е фер.
Тоа повеќе ме нервира.
Кола ке најдам, ама од вакви ситуации ми е преку глава од луѓе.
Меколку пати кога сум сакал да купам нешто, ми рекле, имаме заинтересиран, да провереме со него прво.
Сум поштувал, со прашал пред мене, ок.
Ама овој педеризам ...   

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #15538 на: 22 Септември 2025, 20:58:07 pm »
Еех, смештај и рент-а-кар мењав ден пред полетување за Германија 159-ката кога ја купував, ме кошташе за*еот од швабото 300-400е тогаш, кога беа солидна сума. Си таксав црвена Тi 159 tbi, и ми ја шитна ден пред да летнам. И ништо.. што може да напраиш? Ко пре џевојци, његова џевојка - тоа е тоа.
Болката беше поголема што колата ја видов после нецел месец пак на мобиле де за 1500-2000 поскапа цена :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 644
    • ibiz.mk
« Одговори #15539 на: 22 Септември 2025, 21:01:37 pm »
@draganamon Ама стави се во негово место. ја чува одбива други муштерии и го извисуваат на крај.

Нема зошто да се љутиш ако не си ставил капар.