Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2289471 пати)

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #15510 на: 18 Септември 2025, 22:35:21 pm »
Не можеш да се мешаш во туѓо хоби, желба и интерес и ти да одлучуваш за туѓи пари и живот дали нешто вреди или не и дали е забеган или не. Нели е логично тоа? Не знам ти што имаш во животот или што си купил, ама ете размисли, сигурно си дал пари за нешто што за друг човек е глупо и забегано. Имаш голем скап телевизор, телефон (ајфон?), часовник, накит, кревет, стол, лаптоп, кола, гитара...? Дури и за колата твоја колку и пари да си дал, прашај друг човек и ќе рече дека си забеган, зошто си можел голф 4 1.9 ТДИ да купиш за многу помали пари. Или ако си купил нова кола од салон тогаш е чисто фрлање пари зошто си можел истата кола да ја купиш на старо за помали пари

Како и да е, со здравје возење точакот и со здравје користење на било кој друг предмет што ќе одлучи некој да си го купи со свои пари :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #15511 на: 18 Септември 2025, 23:00:58 pm »
А демек некој здрав би дал толку пари за точак ? Ало точак е и за 7000 денари и за 7000€ исти к*рац пак ќе те дува, врни и ќе ти поти газот...кај кола барем добиваш мотор појак, луксузна опрема и слично за појќе пари, а кај точак што добиваш, посебно кај овие електричните ? Освем што се лажиш дека спортуваш.  Чисто фрлање на пари (зборам за тој што го платил нов 7К, не за членот).

И ајфон про макс најнова генерација со 1 тера меморија што кошта 1600 евра врши иста улога со Редми 14ц од 60 евра. Ало ало, слик слик, лајкни рошла на инстаграм се активности што се вршат и од двата уреди.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #15512 на: 19 Септември 2025, 00:47:10 am »
Пред некој ден возев опасен електричен МБ точак на другар.
Не разговаравме за цена зошто е непријатно да се прашува за цена, освен ако сопственикот сам не сподели инфо. Муабетот ми е дека добар е-МБ е страшно добра работа и скроз разбирам зошто луѓе ги купуваат.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #15513 на: 19 Септември 2025, 04:47:54 am »
Добро, you won,  во ред е да се фрлат толку пари за точак. Инаку за Ајфонот Мартин си во право, то ти е појќе за курназење, да покажиш што имаш одколку потреба.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1879
« Одговори #15514 на: 19 Септември 2025, 05:45:41 am »
А демек некој здрав би дал толку пари за точак ? Ало точак е и за 7000 денари и за 7000€ исти к*рац пак ќе те дува, врни и ќе ти поти газот...кај кола барем добиваш мотор појак, луксузна опрема и слично за појќе пари, а кај точак што добиваш, посебно кај овие електричните ? Освем што се лажиш дека спортуваш.  Чисто фрлање на пари (зборам за тој што го платил нов 7К, не за членот).

Морам да ти одговорам, затоа што од твојот коментар очигледно е дека немаш спортувано, односно не си се бавел со велосипедизам.
Разликата од точак до точак е огромна, исто како кај кола што добиваш појак мотор, опрема, така и овде добиваш рам што е полесен, поцврст (во превод има минимално виткање што е клучно за брзина), полесен групсет, подоби мењачи и шифтери, и уште куп други работи што можам да ги наведам.

Дали вредат толку пари во реална вредност е сосема друго, исто како што колите не вредат ни приближно толку колку што ги продаваат. Од кај испадна сега Голф што беше 17к евра на акција пред 6 години, сега да го продаваат за 35к затоа што бил 8-ца не 7-ца, ама купуваат луѓе.

Точак од 7к денари да го користиш за спортување ти е исто како да земеш сега имаше некој Буба што купил, и да ја однесеш на трки со некое Порше, едното е 200 евра (лупам цена не знам колку се), другото е 100к евра, и со едното имаш кров над глава, мотор, папучи, волан, двете те возат од А до Б, се ти е исто ама ништо не е исто.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #15515 на: 19 Септември 2025, 06:33:40 am »
Неможи да спортуваш со Е точак, за таков зборам јас, знам дека има од нормалните точаци специјални и зато коштаат многу пари, ама Е бајк нема допирна точка со спорт и зато велам и овој од 7 и друг од 1К исто ќе бркат работа.
Мое мислење, немора да се сложите.
« Последно менување: 19 Септември 2025, 06:41:08 am n1kola »

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3135
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #15516 на: 19 Септември 2025, 07:27:25 am »
Какво време дојде збориме за 7 илјади евра велосипед. А додуше, толку е и еден рачен часовник.... Златното време на Собим беше кога немаше дом без велосипед купен од таму. Тоа беа вистински денови, златна ера – а и тоа успеаја да го упропастат. Денес, да беше сè како тогаш, Собим сè уште ќе постоеше

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15517 на: 19 Септември 2025, 07:30:13 am »
Абе, виа на работа идете или нешто по калифорниско време ви почнува онај момент шефо кај шо ќе ви каже "гаси бре тај форум, пизда ти материна и фаќај железата!" ?
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #15518 на: 19 Септември 2025, 07:37:12 am »
Абе, виа на работа идете или нешто по калифорниско време ви почнува онај момент шефо кај шо ќе ви каже "гаси бре тај форум, пизда ти материна и фаќај железата!" ?
Ти уште си буден? :D Да те планирам за чорба околу 10.00? ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #15519 на: 19 Септември 2025, 08:56:09 am »
Сакам, за 40ти роденден :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #15520 на: 19 Септември 2025, 09:09:19 am »
И јас се мислев да си го купам, на попуст беше, околу шесипол иљади евра беше, ама се премислив, си купив Сеико и си напрајв мал сервис на Пасато :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #15521 на: 19 Септември 2025, 09:50:09 am »
И јас се мислев да си го купам, на попуст беше, околу шесипол иљади евра беше, ама се премислив, си купив Сеико и си напрајв мал сервис на Пасато :)

Домаќин чоек :D

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #15522 на: 19 Септември 2025, 09:53:26 am »

90$ од Ирак (тука најевтино се 9200 денари.)
Не сум ги пробал сеуште, треба да ми ги донесат деновиве. Сега имам Buds 2 Pro и сум доста задоволен.

Се мислев да порачам и Watch Ultra 2024 (17000 денари излегуваат, тука најевтино се 23-24000). Сега имам Huawei GT3 кој трае со недели, маана е што нема апликации од Google Play Store (си имаат нивен со meh апликации, ама watchfaces има и повеќе од доволно) и нема можност за sideload.
Али тоа може нареден пат.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #15523 на: 19 Септември 2025, 09:54:29 am »
Од кај ги порачуваш во Ирак? Или имаш некој што ти ги носи од база некоја?

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #15524 на: 19 Септември 2025, 09:56:54 am »
Од кај ги порачуваш во Ирак? Или имаш некој што ти ги носи од база некоја?

Имам роднина што работи таму во приватна америчка компанија, па се враќа на 2-3 месеци...