Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2027461 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #14820 на: 23 Ноември 2024, 07:26:26 am »
Oblecise ko so treba i vozi 😉

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #14821 на: 23 Ноември 2024, 08:08:45 am »
Понеделник да му ставам таблица и има шанси да му свртам некој км. Дава дека ќе биде сонце, со заби, но имам одело за на ладно. Сега барам да му порачам штитници за ветар на рацете, убаво му стојат како што гледам по слики, па до пролет ќе го средам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
« Одговори #14822 на: 23 Ноември 2024, 08:19:11 am »
Е ајде со здравје да си го возиш!

И не заборавај, нема лошо време за возење мотор, само нема соодветна опрема :)

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #14823 на: 23 Ноември 2024, 08:41:50 am »
Вчера вечер беше супер за возење мотор на автопатот ВЕ-СК. Вееше снег, дуваше прекрасен, силен ветер во чело, свежи -2°..

;D

Единствена опрема за мотор што помагаше вчера е приколка за мотор и кука со А-тест.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #14824 на: 23 Ноември 2024, 09:10:57 am »
Sa niz grad so skuterot ubavo pokrien taman si e vremeto

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2082
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #14825 на: 23 Ноември 2024, 09:25:55 am »
Нај иделно време е сега за мотор не е топло 50 степ да се зноиш удара сончаница у глава жед , муда да ти се лепат од топлово,со здравје да се тркала батко Маце @MАРЈАН прав избор во право време,меракот нема цена.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #14826 на: 23 Ноември 2024, 11:25:25 am »
Daleku e od idealno ama sa skuter e sekako ok

Присутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
« Одговори #14827 на: 24 Ноември 2024, 00:53:04 am »
И да не се заборават убав комплет зимски пижами за поубаво лежење во кривини!

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #14828 на: 25 Ноември 2024, 17:41:25 pm »
После толку години мерак, го земав конечно. :)

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 725
« Одговори #14829 на: 26 Ноември 2024, 15:02:05 pm »
После толку години мерак, го земав конечно. :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

so zdravje da se koriste... ja proba li kakvo espreso prave?

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #14830 на: 26 Ноември 2024, 18:06:33 pm »
Благодарам, да се враќа по желба.
Пуштив едно колку да помине меракот, имав мелено кафе лаваца, отворено неколку месеци. Како за тоа, беше добро.
Инаку, другар мој го има веќе 2 години и братучед ми некој месец и сум пиел многу кафиња, топ кафе прави.

Истиот и во МедиаМаркт е 229€, но среќа го пуштија и Нептун, па отидов да го земам од кај нив.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #14831 на: 26 Ноември 2024, 18:29:09 pm »
Веќе 2-3 години имам апарат за еспресо, Sage Barista Pro. Се утепав од правење тестирања за да извадам добро еспресо и тоа што морам да го потенцирам за добро еспресо мора кафето да е свежо, тоа е бр.1. Лаваца во зрна за к*р не го бива сум пробал да го мелам на 20тина различни нивоа и не го бива, тече многу брзо. Најдобро е да се најдеш некоја локална продавница каде што кафето во зрно е свежо печено. Свежината прави огромна разлика и треба да тече бавно минимум 25 секунди а не 10 секунди и лош вкус.

Она што морам да го потенцирам е еден исклучок а тоа е illy во зрна. Иако датата на производство може да е пред 6 месеци, има да речеме скоро исто добар extracting на еспресо како свежо печено кафе.

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 216
« Одговори #14832 на: 26 Ноември 2024, 19:24:30 pm »
Се подновивме со невестата AEG LFR61E844BE од Техномаркет. https://tehnomarket.com.mk/product/29400708/aeg-lfr61e844be Сега тазе прво пуштање :D

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #14833 на: 26 Ноември 2024, 19:40:33 pm »
Веќе 2-3 години имам апарат за еспресо, Sage Barista Pro. Се утепав од правење тестирања за да извадам добро еспресо и тоа што морам да го потенцирам за добро еспресо мора кафето да е свежо, тоа е бр.1. Лаваца во зрна за к*р не го бива сум пробал да го мелам на 20тина различни нивоа и не го бива, тече многу брзо. Најдобро е да се најдеш некоја локална продавница каде што кафето во зрно е свежо печено. Свежината прави огромна разлика и треба да тече бавно минимум 25 секунди а не 10 секунди и лош вкус.

Она што морам да го потенцирам е еден исклучок а тоа е illy во зрна. Иако датата на производство може да е пред 6 месеци, има да речеме скоро исто добар extracting на еспресо како свежо печено кафе.

Го имаш ли пробано внатрешниот прстен за подесување? Тој шо е внатре во механизмот за подесување на grind size?

Не би се сложил со муабетов за Lavazza, последниве година дена daily кафе ми е Lavazza Gran Espresso, за релативно ефтино секојдневно кафе е сосем океј.

Инаку да, свежо кафе прајт огромна разлика. За мене 2 до 4 недели старо light roast еспресо е прв избор, идеално некоја Коста Рика или Кенија. Во МК би ги препорачал кафињата од Свемир Куманово, а и одредени кафиња од Дабов се прилично добри.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4997
« Одговори #14834 на: 26 Ноември 2024, 20:17:33 pm »

Го имаш ли пробано внатрешниот прстен за подесување? Тој шо е внатре во механизмот за подесување на grind size?

Не би се сложил со муабетов за Lavazza, последниве година дена daily кафе ми е Lavazza Gran Espresso, за релативно ефтино секојдневно кафе е сосем океј.

Инаку да, свежо кафе прајт огромна разлика. За мене 2 до 4 недели старо light roast еспресо е прв избор, идеално некоја Коста Рика или Кенија. Во МК би ги препорачал кафињата од Свемир Куманово, а и одредени кафиња од Дабов се прилично добри.
Dabov mi e onaka so znam ne po moj vkus. Od Corsini sum piel mn dobri kafinja osobeno Kolhmbijata mi e favorit

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk