Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 1980596 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7239
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #14730 на: 01 Ноември 2024, 21:22:54 pm »
Препорака за квалитетни earbuds, што држат батерија минимум 48 часа? Имам 2 сета Earfun, ама батеријата е аут и на двете по година дена користење. Едните полнат до 80% само, и потоа "траат" 2 часа со нормално користење, без noise cancelation, а вторите на 100% држат максимум 3 часа.

Мал update, слушалките малтене само што не испуштија душа деновиве, и првин почнаа да се полнат само до 50-60%, а потоа и батеријата да "трае" само 15 минути. Се сомневам дека ја сјебав батеријата и на двата сета со тоа што ги полнев од 200w десктоп полнач.

Одлуката падна да се купат
  • Anker Liberty Soundcore 4 NC и
  • EarFun 4 Pro

Анкер ги земав од Анхоч, поразличен звук од Earfun, ергономски се ок, се надевам дека батеријата ке се покаже добра. Еаrfun треба да стигнат деновиве, па ке ги користам најизменично, со намера да видам кои се подобар фит, зашто од ривјуата не можев да се одлучам, а некако пристрасен сум кон вторите.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 708
« Одговори #14731 на: 02 Ноември 2024, 21:08:47 pm »
lugje se mislam da zemam robot pravosmukalka... imate/koristite/kako ste zadovolni?

vo momentov imaat golem popust xiaomi x10 vo setec i philips xu 3000/01 vo neptun. vredi da se frlat 20tina iljadi ili dzabe kje si trosham pari a pak kje treba da vrvi nekoj so rachna pravosmukalka?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #14733 на: 03 Ноември 2024, 01:31:06 am »
lugje se mislam da zemam robot pravosmukalka... imate/koristite/kako ste zadovolni?

vo momentov imaat golem popust xiaomi x10 vo setec i philips xu 3000/01 vo neptun. vredi da se frlat 20tina iljadi ili dzabe kje si trosham pari a pak kje treba da vrvi nekoj so rachna pravosmukalka?

Најчесто се фалат луѓето од роботите, ама дефинитивно еднаш до два пати месечно си бара и обична правосмукалка за ќошевите кај што не стига роботот.

Глеај да има некакви паметни способности како мапирање на простор, радар за избегнување препреки, и бирање кои соби ќе ги поминува при чистење, според мене тоа е битното кај ваквите.

Да ја пуштам да шета главом без обзира (зборам за простите што шетаат напред назад додека не удрат во ѕид или препрека) надевајќи се дека ќе погоди све ми е малце џабе фрлени пари.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1753
« Одговори #14734 на: 03 Ноември 2024, 05:56:09 am »

Jas imam dve Rowenta, i sum zadovolen.

E sega, glavno chisti sitni raboti od tipot troski, sitno gjubre i kup prashina. Bukvalno da pominesh so obicna pravosmukalka i posle da ja pushtish ovaa, kje go napolni rezervarot so prashina.
Chesto znae da promashi nekoi krupni raboti i da ne gi sobere, ali ne e strashno.

Mojata ima i opcija za dzogiranje koja isto raboti super za osvezhuvanje na plockite, neli ne mozhe da izdjogira kako covek, ama pak brka rabota.

Ako zemesh so senzori, mojata e so senzori i kamera, si go mapira prostorot soba po soba, i mozhesh da ja pushtish kaj sakash, soba, del od soba, cela kukja, koga doagja do skalite vo hodnik znae kaj treba da zastane bidejki ima senzor, ne udira vo  nisto, so eden zbor jas gi preporachuvam ako najdesh za dobra cena.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 3997
  • MadaFunker
« Одговори #14735 на: 03 Ноември 2024, 11:43:43 am »
Екипа да не го има некој ова земено да каже дали брка работа или ме лаже умот мене..
 Децата пораснаа седишта не им требаат ама на долг пат некако се удираат по стакла еден од друг :)
https://mkmarket.mk/product/travel-headrest/
New blood of old school

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #14736 на: 03 Ноември 2024, 12:19:56 pm »
Уу, интересно! Децава мои обожаваат да спијат у кола, ова можда ќе им напраи малце позгодно... 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #14737 на: 03 Ноември 2024, 13:49:46 pm »
Го нарачав, ќе видиме.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3719
« Одговори #14738 на: 03 Ноември 2024, 14:16:05 pm »
Во Шкода се нуди вакво нешто како додатен пакет опрема 😀
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 408
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #14739 на: 03 Ноември 2024, 18:25:56 pm »

Најчесто се фалат луѓето од роботите, ама дефинитивно еднаш до два пати месечно си бара и обична правосмукалка за ќошевите кај што не стига роботот.

Глеај да има некакви паметни способности како мапирање на простор, радар за избегнување препреки, и бирање кои соби ќе ги поминува при чистење, според мене тоа е битното кај ваквите.

Да ја пуштам да шета главом без обзира (зборам за простите што шетаат напред назад додека не удрат во ѕид или препрека) надевајќи се дека ќе погоди све ми е малце џабе фрлени пари.

+1 за болдираново. Јас на неистражено зедов Mi Robot Vacuum-Mop, јес да беше некои 9-10 илјади денари, ама е без радар, без мапирање, без ништо. Буквално на секое пуштање од нула го “учит“ станот, и многу често знајт после минута-две и поминати можда два квадрати, можда ни толку, да речит “готово“ и да се вратит на полнење. Убедливо најглуп смарт уред шо ми влегол дома.

Иначе правосмукалката/џогерот се сосем океј за без замарање да го освежиш станот, ама си барат генералка со правосмукалка еднаш месечно.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 859
« Одговори #14740 на: 03 Ноември 2024, 19:51:27 pm »

imam Lenovo e1 3-4 godini, odlicna e,zacuduvacki kolku sitna prasina sobira. Maana e sto ne znae da raskreva raboti od zemja,a so 2 deca non stop ima nekoi plastiki dole. Se pika segde,kaj sto nema sansi ti racno da usisas. Druga maana e sto nemoze vo isto vreme da usisava i dzogira, mora prvo ednoto pa drugoto. wi fi opcijata e zakon,da ne go slusam koga raboti doma. Sega od ali zemav cel set roleri filtri i cetki za 18 eur
Moite zemaa xiaomi mop....odlicno gi sluzese,ama baterijata rikna posle 2.5 godini, zamena 3500 denari. Na nekolku prijateli im se sluci istoto, na istiot model.

Отсутен lawyer204

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #14741 на: 04 Ноември 2024, 02:01:41 am »

Imam Xiaomi S10 i brka dobra rabota veke edna godina, ke se cudis koj ke gledas kolku djubre vadi sekoj vtor den. Taa x10 e ustre pojak model (mislam, kolku se sekavam, ima Lidar i kamera, mojata samo Lidar) i treba da e uste podobra i poprecizna. Sepak, ko sto rekoa ovde na 1-2 nedeli mora so racnata da se pominuva.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
  • Macedonia
« Одговори #14742 на: 04 Ноември 2024, 10:09:38 am »
јас имам Xiaomi S10+ и ви ја преопрачувам. Си прави мапа и си тераш најнормално. Се' се управува преку Xiaomi апликацијата, гледаш движење, рутата што ја поминала, исчистената површина во квадратни метри итн. Има доволно напредни сензори и никогаш не се удира, знае да се поткачи на повисоки површини и теписи, ги разликува површините една од друга, а доколку нешто се заглави во неа при смукањето секако те известува на телефон и гласовно (ако си во близина да слушнеш). Има опција за џогирање, што секако не е како човек да изџогира ама за прича чат-пат е океј. Смукањето е доволно силно и има голема апсорбирачка моќ.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #14743 на: 04 Ноември 2024, 10:37:23 am »

Јас имав iRobot Roomba i7. Ко демек идејата беше да не се замара чоек редовно со усисување влакна од кучето, ама така така... Многу често знаеше да заглави покрај столчиња, или на ногарки, не собираше баш најсјајно итн...
Би рекол дека не е замена за „нормален“ усисувач. Или барем таа јас што ја имав, не беше замена за усисувач, и пошто требаше делови од мебелот да ги преместувам и тргам за да може да помине на сегде, ја продадов за релативно краток период.

Јас лично, не би препорачал. Пре би регуларен усисувач, него ли „робот“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6437
« Одговори #14744 на: 04 Ноември 2024, 10:42:17 am »
И јас имав румба не ми текнува точно кој модел истите проблеми како погоре што ги објасни @velestrumf. Ми скурчи еден ден пошто најголемиот проблем е треба сите столови, играчки на деца, гајтани и глупости на под да ги тргнеш. Ако нешто си заборавил онда ќе го набеш. Го шитнав и си купив dyson v11 absolute, ѕвер од правосмукалка!