@MarceCvarce тоа пробувам да го објаснам...
прво, вкусови се у прашање... јас лично, никогаш, ама баш никогаш не би купил iPhone. макар биле и по цена на било кој Xiaomi. досаден ми е и комплициран у секој поглед.
друго, мене телефонот што сум го купил, ми праи мерак, таков каков што е. значи комплетниот пакет (камера, батерија, хардвер, екран итн итн). затоа и сум го купил.
трето, не може ни господ да ме убеди, камо ли било кој друг, дека квалитетот на самсунг и ајфон е ДО ТОЛКУ повисок, за да ја оправда ДО ТОЛКУ повисоката цена на самите апарати, споредбено со моделите на Xiaomi. јас кажувам, Xiaomi е поевтин. со причина. имал послаб звучник, или камера или не знам ти што. да, се е тоа ОК, само дека е еве да речеме камерата поскапа до тој степен, да наместо 500е дадам 1000е за телефон, НЕ Е.
@DarthJe5us како прво, Mi 10T, не е флегшип. и друго, нема логика да споредуваш ПОЛОВЕН со НОВ телефон. стварно нема логика. технологијата од скапите се спушта кон поевтините модели, тоа е факт, особено последниве 2 години. можеби можат и звучници, и камера да направат исто толку добри, само така нема да се поевтини, нели. од друга страна, конкретно кај камерата, не е хардверот у прашање, софтверот е. во многу ситуации, модели на Xiaomi користат ист сензор како модели на Samsung. што има премногу модели, има. тоа е факт. ама па затоа има телефон за сечиј џеб. за сечија потреба. јас лично не гледам ништо лошо во тоа.
и по не знам кој пат ќе кажам, вкусови се во прашање. мене и камерата и звукот и све на мојот телефон ми е топ. да сакав појака камера, ќе купев друг телефон, или апарат. итн итн