@DarthJe5us се си има врска со цената. конкренто камерата е таква каква што е, послаба од самсунг, поради хардвер/софтвер, затоа е и поевтин тој телефон.
звучниците се такви какви што се, затоа се поевтини. а не реков дека се поврзани било како со софтверот, за камерата реков.
не ми е воопшто проблем за твојот телефон, тоа си е твоја работа. само ако споредуваш, спореди НОВИ телефони, или ПОЛОВНИ телефони. глупаво е да споредуваш телефон што вредел 50 - 60к, со телефон што вреди едвај 30к.
мене лично, твојот телефон, без разлика тебе колку ти е убав и добар, за мене е само 2 и пол години стар самсунг, ништо повеќе. и во секое време би го одбрал Mi10t или Mi10t Pro, наспроти твојот 2 и кусур години стар самсунг.
нормално дека има напредок, ама кој да се информира.
@Inter1 не бе, немало врска менталитетот.
@MartinAlfista е не, немало. ние не знаеме што збориме, а тие што никогаш не користеле Xiaomi знаат повеќе. истото пробувам да го објаснам, Xiaomi е бренд кој има сосема друга цел и целна група споредбено со ајфон и самсунг. Xiaomi сака да ги привлече своите редовни и потенцијални клиенти прво со НИСКА ЦЕНА, друго со BANG FOR THE BUCK моментот (највеќе добиено за вложеното) и тоа е тоа.
@MarceCvarce политика бе. така им одговара.
@osmica8 не гледам нишо теоретски, зборам од искуство. 10 телефони Xiaomi до сега. затоа и не се носи телефон кај секој експерт и сервис. јас имав слично искуство со Samsung таблетот на малиот. чекав месец дена за џекче за полнење, у овластен сервис, и пак не го средија како што треба. и пак ти кажувам, од информација од прва рака, грешиш за моментот сервис за Xiaomi. ако си имал ти такво искуство, не значи дека треба да е генерално и општо прифатено стање тоа. тебе ти се десило со еден телефон, и одма НЕ ЧИНИ. како што можеш да видиш, не сум единствен што го тврдам тоа.