Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2300156 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #10275 на: 27 Јануари 2021, 23:14:02 pm »
Јас зедов С20+ и ок е телефонот,само некако повеќе загрева од предходните Самсинзи кои сум ги користел,поточно воопшто однсите телефоно досега.
Од последните,С8,А80,Ј3...И тоа сега загрева,ами тек на лето,ке видиме.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #10276 на: 27 Јануари 2021, 23:36:58 pm »
Шаоми квалитетни и најмногу се добива за парите!

3 по ред земам Шаоми и пак би Шаоми.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10277 на: 28 Јануари 2021, 00:41:25 am »
Лека, полека сите се опремивме со Шаоми/Редми или како веќе се викаат.

Првиот пред 2 години беше за син ми, Шаоми А2 лите, му го зедов онака, ако го скрши да не ми биде жал. 100 пати му падна, го пукна стаклото, хард тест со игри по цел ден...не попушти батерија, не се укочи ниеднаш.

За мене се мислев меѓу Самсунг? и Редми ноте7 за кој бев малку скептичен. Еве го цепа без проблем преку година ипол, освен мал проблем со јачина на звук (едвај го слушав соговорникот), решено со чистење кеш меморија.

Без размислување за жената пред речиси една година и зедов Редми ноте8.

Сега за нова година преку продолжување договор со Телеком, го почастив синот со Редми ноте9 про, не ни разгледував други телефони :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #10278 на: 28 Јануари 2021, 01:27:21 am »
До сега сум имал повеќе модели на Xiaomi (Redmi 4x, Redmi Note 4x, Redmi Note 5 AI, Redmi Note 7, Mi A1, Mi A3, Redmi Note 9s, Mi 9T Pro, Poco X3 NFC), сите испаднале супер. Особено кога ќе го земеш у обзир фактот за колку пари си го купил телефонот. Секогаш има некој "компромис" зашто се поевтини, ама ништо битно (за мој вкус).

Оддамна се откажав од разгледување на други телефони, а камо ли да помислам да купам нешто друго.

Сите ситни проблемчиња што сум ги имал, биле од софтверска природа и биле лесно решливи.

Така да, не гледам ниту една причина зашто да дадам повеќе пари за нешто што е у најдобар случај исто, а најчесто и послабо од Xiaomi телефон со иста цена...

Сега сум у фаза на продавање на мојот Mi 9T Pro, следно имам намерачено Mi 10T 5G или Poco F2 Pro.

Од мене препорака за Xiaomi, без разлика за кој ценовен ранк праиме муабет. "Највеќе телефон за парите".

Sent from my Mi 9T Pro

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 447
« Одговори #10279 на: 28 Јануари 2021, 06:05:11 am »

Тешко дека би дал иста сума на пари за Шаоми пред Самсунг. Самсунгот е докажана марка и нема утка, додека Шаомито можи само да копира од други.
Дали имаш користено Xiaomi?

Имам, кога ми требаше буџет телефон од 100€, кога дојде денот да се купува нормален, немав намера за кинез да дадам 500€, кинез ко кинез ништо немаат квалитетно.
Не е исто Xiaomi од 100 евра и од 500 евра.
Mi Note 10, Мi 10T, Mi Mix 2s претходно се подобри модели од некој нов Самсунг.
Самсунг би купил само јак флегшип од 800-1000 евра.

Јас веќе користам 4 модел на Xiaomi и сите по дома што земаа Самсунг за истите пари веќе батеријата е отидена и ненормално кочат.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
« Одговори #10280 на: 28 Јануари 2021, 06:08:22 am »
Тешко дека би дал иста сума на пари за Шаоми пред Самсунг. Самсунгот е докажана марка и нема утка, додека Шаомито можи само да копира од други.

Побитно прашање е дали тие што мислите дека Шаоми е подобра понуда од Самсунг имате користено хај енд Самсунг? Мене најбитни ствари ми се екран и звучници. Има шанса годинава на Ми 11 да ги средиле звучниците ама па му фали зум камера. Секогаш има некој компромис со Шаоми.
Споредуваме модели до 500 евра.

Секако дека Самсумг од 1000 евра би бил избор пред Xiaomi од 500 евра.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
« Одговори #10281 на: 28 Јануари 2021, 06:10:17 am »

Побитно прашање е дали тие што мислите дека Шаоми е подобра понуда од Самсунг имате користено хај енд Самсунг? Мене најбитни ствари ми се екран и звучници. Има шанса годинава на Ми 11 да ги средиле звучниците ама па му фали зум камера. Секогаш има некој компромис со Шаоми.

Тука муабетот беше за средна класа, не висока. Ама дури и за висока, знам чоек што користел Mi Note 10 Pro и Samsung S20, вториов со околу 150еур поскап мислам, и беше мноооогу позадоволен од Xiaomi-то. Иам роднина што исто така не е задоволен од S20 Ultra, а цел живот користи Самсунг телефони.

Ја лично сум користел средна класа на Самсунг и сум бил задоволен за тоа време, али збориме за пред околу 8 години. Сум имал и сега скоро шанса да си поиграм со телефон од средно-ниска класа на Самсунг, конкретно А40, купен околу 250еур и телефонот е тиња за парите. За тие пари се зема бомба Xiaomi. Конкретно, неколку месеци подоцна ја земав Mi Mix 3 за 250еур и е неспоредлив со Самсунгот од тој ценовен ранг. Можам слободно да кажам дека е на ниво приближно на S10.
Минатата пролет Mi Mix 3 беше зделка на годината заедно со  Mi Mix 2s

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #10282 на: 28 Јануари 2021, 08:33:08 am »
До сега сум имал повеќе модели на Xiaomi (Redmi 4x, Redmi Note 4x, Redmi Note 5 AI, Redmi Note 7, Mi A1, Mi A3, Redmi Note 9s, Mi 9T Pro, Poco X3 NFC), сите испаднале супер. Особено кога ќе го земеш у обзир фактот за колку пари си го купил телефонот. Секогаш има некој "компромис" зашто се поевтини, ама ништо битно (за мој вкус).

Оддамна се откажав од разгледување на други телефони, а камо ли да помислам да купам нешто друго.

Сите ситни проблемчиња што сум ги имал, биле од софтверска природа и биле лесно решливи.

Така да, не гледам ниту една причина зашто да дадам повеќе пари за нешто што е у најдобар случај исто, а најчесто и послабо од Xiaomi телефон со иста цена...

Сега сум у фаза на продавање на мојот Mi 9T Pro, следно имам намерачено Mi 10T 5G или Poco F2 Pro.

Од мене препорака за Xiaomi, без разлика за кој ценовен ранк праиме муабет. "Највеќе телефон за парите".

Sent from my Mi 9T Pro

Ај овој пат на флегшип оди, и онака не е многу поскап од овие средна класа што се сметаат :)

Само не знам кога и дали ќе го донесат Mi 11 тука...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #10283 на: 28 Јануари 2021, 09:48:55 am »
@MartinAlfista кај има флегшип за слична цена? 10Т Pro моментално е 27к, беше 31, Ми 10 до пред 1 недела беше 40+ по мобилари. Сега излезе ми11 тој ќе е 1000евра кога ќе го донесат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #10284 на: 28 Јануари 2021, 11:34:09 am »
Па вака ги користи телефоните кратко и ги продава за помалце пари, за да смени на наредниот. Ако го купи флегшипот веројатно нема да сака да смени телефон за 1 година, туку за 2-3.

На долг рок... исто пари можда ќе се фати.

Цената ќе треба да легне на 750 за Mi 11 пред да вреди за размислување.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #10285 на: 28 Јануари 2021, 11:34:59 am »
Дур легне ми11 на 750, с21+ ќе е 700, а можеби и помалце. Пак нема да има смисла да се купи.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #10286 на: 28 Јануари 2021, 11:37:57 am »
На наш пазар, без разлика колку вреди реално Xiaomi телефон, никогаш нема да го продадеш по фер цена. Секогаш ќе биде потценет.

Нашиот ментален склоп тука така функционира... Или Самсунг, или Ајфон. Јеби га.

Башка што луѓево све сакат да купат за без пари ако може...

Башка и не му се замарам колку би изгубил, се додека ми праи мерак и ми е интересен.

Али генерално, толку ми е... Година, година и пол максимум...

Sent from my Mi 9T Pro

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #10287 на: 28 Јануари 2021, 11:51:45 am »
Цената на стар телефон е реално 70% од цената на нов доколку е уште актуелен истиот, инаку 50-60% од цената на актуелниот зависи од моделот/марката. Гледам могу луѓе забегуваат кога огласуваат ствари. :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #10288 на: 28 Јануари 2021, 11:54:41 am »
Цената на стар телефон е реално 70% од цената на нов доколку е уште актуелен истиот, инаку 50-60% од цената на актуелниот зависи од моделот/марката. Гледам могу луѓе забегуваат кога огласуваат ствари. :)
Не викам јас не, све си има свое... Само многу од луѓето и се занесуваат. :)

А и истите тие луѓе, го потценуваат Xiaomi како бренд. Пола од нив поради неинформираност, пола од нив поради моментот што го спомнав погоре, Samsung или iPhone, што по "логика" треба у старт да е поскапо и поквалитетно итн итн... :) #македонштина
« Последно менување: 28 Јануари 2021, 12:00:44 pm KaZaN »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #10289 на: 28 Јануари 2021, 12:01:51 pm »
Си пробал да најдеш екран, батерија или било како дел за Xiaomi? Тоа игра огромна улога.