Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2300736 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #8730 на: 17 Септември 2019, 21:20:34 pm »
turcite imale dobri resenijaa :D budali upm
https://www.youtube.com/watch?v=rqj9PIkYOFk

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #8731 на: 17 Септември 2019, 21:31:06 pm »
Се подновивме, разлика многу голема во комбинација со полесни ролни.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Колку години имаш?

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Уште сум млад и зелен :D
Си велам не си над 20 :)
Иначе ако сакаше да ти биди побрза требаше стандард  ауспух да смениш ама од претходниот модел на априлија

Блиску си, 28 :P

Како не ти е срам “дедовциве” да ги нервираш со скутерчето, на твои години они деца глеале...

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8732 на: 17 Септември 2019, 22:31:00 pm »
Ај ние дедовците ќе ве опцуеме 3-4 пати у денот, ради прдешниците од 150 децибели најлош звук на светот (полош и од оној на комшијата со бормашина во недела сабајле), ама вие бе.. што ги возите такви.. по цели денови да си ги убивате ушните тапанчиња и мозочните ќелии у исто време, тоа не ми е јасно....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #8733 на: 17 Септември 2019, 23:29:51 pm »
Немам мотор, сакам, ама не купувам, имам 3 штрафа од мотор у колено, кога ќе седнам на скутерчето на работа да го преместам ако ми смета за нешо клецкаф ми ноѓе е работата, али уопште не ми смета скутерче што брчи, ќе брчи ќе пројде, не е големо чудо, поише ми смета кучиња како лаат ноќно време него скутерче или мотор...
No turbo, no fun :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #8734 на: 17 Септември 2019, 23:39:27 pm »
Ај ние дедовците ќе ве опцуеме 3-4 пати у денот, ради прдешниците од 150 децибели најлош звук на светот (полош и од оној на комшијата со бормашина во недела сабајле), ама вие бе.. што ги возите такви.. по цели денови да си ги убивате ушните тапанчиња и мозочните ќелии у исто време, тоа не ми е јасно....
Па со кацига на глава не го слушам.

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #8735 на: 17 Септември 2019, 23:57:11 pm »
Абе ете јас ја возам 3г априлиата цела стандард, да ти е мерак да ја слушаш си преди моторчето. Мак. брзина е 85, не знам шо потреба имате од спортски ауспух.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #8736 на: 18 Септември 2019, 01:18:02 am »
Си купивме Mi 9T 6/64,Од Вип.
Фак, имало ватермарк на камерата...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #8737 на: 18 Септември 2019, 01:30:27 am »
Абе ете јас ја возам 3г априлиата цела стандард, да ти е мерак да ја слушаш си преди моторчето. Мак. брзина е 85, не знам шо потреба имате од спортски ауспух.

Имаш пробано априлиа со издув и ролни? А и смешно е да се споредува звукот од 2т моторче со стрејт пајпови што се возат на разни коли/мотори низ град.
« Последно менување: 18 Септември 2019, 01:36:19 am DarthJe5us »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #8739 на: 18 Септември 2019, 07:42:17 am »

Имаш пробано априлиа со издув и ролни? А и смешно е да се споредува звукот од 2т моторче со стрејт пајпови што се возат на разни коли/мотори низ град.
Немам пробано ама знам шо ке добијам поубо забрзување ,ке троши 6л, и ке пишти ке корни. зборам за ауспух од типот  giannelli reverse, кој ми го понудија на пола цена ко ка купвав и само го зедов и го препродадов. Збораме за 50cc кој се вози претежно во град а низ град се знај колку се вози 50-60, ако сакаш брзина се знај шо се зема

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #8740 на: 18 Септември 2019, 08:41:00 am »

Целата поента на афтермаркет издув е забрзувањето, дупло побрзо постигнува до 60кмч, во споредба со стандард издув. И не, не е бучен толку како Реверс на пример.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #8741 на: 18 Септември 2019, 13:56:43 pm »
јас имав хамачи 50ка на папир, а беше 80-ка 4т со ограничувачи, кога ги извадив ограничувачите идеше 90км/х, според брзиномер, колку и да лажел, моторот беше постартен зашто иначе од 55 не идеше повеке, го продадов после една година од кога видов испотепани скутерџии по улици и 2 пати ми пресекоа пат со кола, не дозволив трето предупредување.... :)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #8742 на: 18 Септември 2019, 15:28:00 pm »

Целата поента на афтермаркет издув е забрзувањето, дупло побрзо постигнува до 60кмч, во споредба со стандард издув. И не, не е бучен толку како Реверс на пример.
Друже потполно те разбирам, сум бил на твоето место. По 2/3 години верувај ми дека ќе застанеш од страна и ќе си речеш за што сум фрлал пари... Според мене едноставно само им го скратувате векот на скутерчињата, посебно на кинезите... Реално SR50 фабрична со извадени блокажи и погодени ролни солидно убрзава и си оди 80кмч, што за таа гума 13ка е и повеќе од доволно. Доколку сакаш повеќе, едноставно купи мотор и вози мотор. Што секако и тоа си носи поголеми одговорности и последици. Ова ти го кажувам бидејќи ти го правиш на 28, а јас го правев на 16 години. Имав Aprilia SR50 бушена 41 и пол со ширени канали, со Malossi палење и пренос, Gianelli Издув итн... Сите овие тракатанци пропаднаа во вода кога седнав на прав мотор... Ама како што ти кажав моторот си носи уште поголеми одговорности и последици, за жал поради самиот себе и многу други услови (читај несовесни дебили што не знаат да возат) во МК, се обидувам да се откажам и од возење мотор бидејќи до сега во Х прилики ми се укажало дека било можно да загинам... @NUME убаво кажа, неколку предупредувања се доволен знак...

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #8743 на: 18 Септември 2019, 15:47:07 pm »
Дечки што мрчите за скутерите, with all due respect... фак оф. ;D  :P  Имам априлија ср50 од 2014та, до сега имам 26.000км поминато со неа. 2 пати паѓав (имав повреди), ремонти правев, 70ка ја направив (48ца клип БрзиГонзалес) ја "тјуниравме", можам да кажам дека откако е купена во неа имам вложено уште 7-800 евра.. тинејџерски работи или не, мене ми брка работа, не главам во сообраќај низ Скопјево, а често сум низ град по работни обврски. Старт на семафор 0-80км/ч и меѓузабрзување сум побрз од 90% од колите на скопксите улици. Непроценлив благодет ми е моторчето за она што го користам и работам. :) И троши 4л/100км, екстра тивко е, и го паркирам кај сакам.

Така да, олабаете. ;D ;D ;D   

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #8744 на: 18 Септември 2019, 15:54:53 pm »
Дечки што мрчите за скутерите, with all due respect... фак оф. ;D  :P  Имам априлија ср50 од 2014та, до сега имам 26.000км поминато со неа. 2 пати паѓав (имав повреди), ремонти правев, 70ка ја направив (48ца клип БрзиГонзалес) ја "тјуниравме", можам да кажам дека откако е купена во неа имам вложено уште 7-800 евра.. тинејџерски работи или не, мене ми брка работа, не главам во сообраќај низ Скопјево, а често сум низ град по работни обврски. Старт на семафор 0-80км/ч и меѓузабрзување сум побрз од 90% од колите на скопксите улици. Непроценлив благодет ми е моторчето за она што го користам и работам. :) И троши 4л/100км, екстра тивко е, и го паркирам кај сакам.

Така да, олабаете. ;D ;D ;D   
4 литра кога ќе троши 70ка MHR Aprilia, посебно во Скопје на семафори тргни запри, ќе дојдам лично и персонално пред цел форум и ќе ти го испушам...
BTW Не ме стрви сега болен бев по вакви работи, муабетот не сакам да те навреди, напротив вози си го со ќеиф и прави си го меракот ич ку* да не те боли кој што мисли, битно е ти да си среќен и задоволен.. ии... ако се видиме ќе дадеш кругче ;D 😂