Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2299165 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #8760 на: 18 Септември 2019, 22:34:43 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

11 500..

Мораше од Грекос, кај нас има еден сет Лук 14 500 и еден сет Мекарм 5 600, мајсторот рече бегај подалеку од  Меркам..

Јас би дополнил бегај подалеку и од Лук.

Да се надополнам на муабетот за мотори... Кај имаме ние патишта за мотори освен на автопат да го возиш цело време, со кола ќе те утепаат низ град, не па на мотор да се качиш.
Сообраќај, тесни улици (булеварине се заебанција), лесно давање на возачки дозволи, смртна комбинација за тој што вози мотор, уште ако е некој што сака да се пика измеѓу коли и да заобиколува цели колони, кога тогаш ќе го собере некој.
Да беше посредено јас би си земал една јамаха мт-07, кога веќе даваш пари дај 7,000 евра за мотор, не 2,000 евра за тротинет (Априлиа 50-ка)
Не ти ја сфаќам поентата, со мт07 низ град е исто како со кола да си, по жештините подобро со кола кога секако главам со голем мотор, бар клима ќе ми дува. Пак очигледно не разбирате потреба и задоволство. А и нашиве автопати што се за тури, си ибало мајката...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #8761 на: 18 Септември 2019, 22:50:20 pm »
Ок ај, возете си коли у гужвиве и старејте чекајќи семафори у скопскиве гужви. ;D

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #8762 на: 18 Септември 2019, 23:34:04 pm »
Комедии муабет, коа веќе даваш 2000 дај уште 5000.
Секој со своја пресметка, 2,000 евра да дадам за 50 кубика тротинет за мене е многу голема глупост, ќе го пичиш до крај од што не иде а мислиш дека иде поради звукот, и ќе го нервираш цел град со буката.

Ок ај, возете си коли у гужвиве и старејте чекајќи семафори у скопскиве гужви. ;D

Дали возиш кола, мотор или тротинет од 50 кубика, исто ти се фаќа, семафорите се за сите, немаш привилегии да возиш кај сакаш, освен ако планираш секаде да се качуваш како паметните што возат и по тротоари, пешачки и се пикаат кај стигнат додека не ги собере некој па драми правење.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #8763 на: 19 Септември 2019, 00:06:27 am »
Се подновивме, разлика многу голема во комбинација со полесни ролни.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Колку години имаш?

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Уште сум млад и зелен :D
Си велам не си над 20 :)
Иначе ако сакаше да ти биди побрза требаше стандард  ауспух да смениш ама од претходниот модел на априлија

Зашто мислиш дека не е над 20 години ? Само до 20та година смее вакви работи ? ;D
Јас така мислам :)

41

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #8764 на: 19 Септември 2019, 09:20:43 am »
Секој со своја пресметка и потреба 2,000 евра да дадам за 50 кубика тротинет за мене е многу голема глупост, ќе го пичиш до крај од што не иде а мислиш дека иде поради звукот, и ќе го нервираш цел град со буката.

Дали возиш кола, мотор или тротинет од 50 кубика, исто ти се фаќа, семафорите се за сите, немаш привилегии да возиш кај сакаш, освен ако планираш секаде да се качуваш како паметните што возат и по тротоари, пешачки и се пикаат кај стигнат додека не ги собере некој па драми правење.
Ти го додадов болдираното, за поентата да ја разбереш на муабетот.
Јас имам 50cc кинеско 4т, не брчи а до душа и не иде, ама ми брка работа, стварно. Еве ова лето прележа у гаража болно е, се осеќам ко хендикепиран кога треба да одам да плаќам сметки, да земам нешто ситно од пазар, па и за мерак ете, да ме фати воздух.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #8765 на: 19 Септември 2019, 13:15:36 pm »
Секој со своја пресметка, 2,000 евра да дадам за 50 кубика тротинет за мене е многу голема глупост, ќе го пичиш до крај од што не иде а мислиш дека иде поради звукот, и ќе го нервираш цел град со буката.

Семафорите се исти ама не е исто за колку време ќе ги поминеш. :)
На 50цц а и општо повеќето скутери не мораш да им правиш некаков сервис секоја година, да подмачкуваш ланец на 500-1000км,  и регистрацијата е многу поевтина од 600цц+ мотор. Полесно се вози низ сообраќај со скутер.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8766 на: 21 Септември 2019, 17:39:19 pm »
Фокус 1.6 2006та за 250еур. Поштен народ германците, уште еден пар гуми даваат. Не е стакло ама сите фактури од сервис стојат, над 25, не е евтино да возиш форд.  Царина 33500, апаши, со тие 550еур можев на мондео да одам.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1016
« Одговори #8767 на: 21 Септември 2019, 17:47:05 pm »
Мислев не може стари гуми да носиш од странство?

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8768 на: 21 Септември 2019, 17:51:54 pm »
Да

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #8769 на: 21 Септември 2019, 19:07:36 pm »
Фокус 1.6 2006та за 250еур. Поштен народ германците, уште еден пар гуми даваат. Не е стакло ама сите фактури од сервис стојат, над 25, не е евтино да возиш форд.  Царина 33500, апаши, со тие 550еур можев на мондео да одам.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не ги боцкај 😁
Сеа сите ќе мислат голф 5 ќе може за 400 евра да земат 😁

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8770 на: 21 Септември 2019, 21:36:42 pm »
Толку е бе Рики, кога имаш пријатели по светот секогаш ќе се најде нешто ко за тебе.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8771 на: 21 Септември 2019, 22:16:55 pm »
Да не ти се верува дека се купува кола за 250е во Германија. Парите ги заработуваат за 3 дена.

Кај нас 101 неможеш да земеш, шо се вели

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #8772 на: 21 Септември 2019, 22:21:26 pm »
Да не ти се верува дека се купува кола за 250е во Германија. Парите ги заработуваат за 3 дена.

Кај нас 101 неможеш да земеш, шо се вели

Не е туку така дека за 250 евра ќе купиш кола. Марјан си знае како ја земал по таа цена ако станува збор за исправна кола и зошто му ја дале по таа цена, сепак не ги продаваат таму за џабе.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8773 на: 21 Септември 2019, 22:29:44 pm »
Исправна е, со 4 застанувања без гасење си дојде до доле.  Од колега на пријател е, си купил и30н и да не се замара со огласи ја земав јас.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #8774 на: 21 Септември 2019, 23:05:55 pm »
Исправна е, со 4 застанувања без гасење си дојде до доле.  Од колега на пријател е, си купил и30н и да не се замара со огласи ја земав јас.

Прашај за и30н кога ќе му здосади нека каже, јас ќе ја земам, да не се замара со оглади :)

Со здравје да ја возиш, ако ја возиш, ако не некој ќе и се радува.