Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2761008 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4643
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #16140 на: 01 Април 2026, 13:10:08 pm »
Не ни гледав искрено до колку вати е, пошто само за мини-пцто ми е планиран, да следам ако е голема потрошњата да оптимизирам плус. Другите уреди се колку се толку се, не можам да им влијаам :) Ама според тоа што ми покажува, стварно AI јако го оптимизираше Debian-от да ми троши малце.
BTW на амазон го земав за 10 еур

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4143
« Одговори #16141 на: 01 Април 2026, 18:54:44 pm »
Си купив

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Сподели искуство кога ќе го пробаш ова Random Orbital Sander
И што цена го зема?

Имам батериски Parkside  како на видеово:

Убаво работи ама после 30 мин заби ќе те болат од вибрации дури и со лесно шмирглање. За сценарио како овој јутјуберво што сака да покаже не е наменет секако. Ама резултатите се добри и со дбора правосмукалка шмирглата ќе ти потрае.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7280
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #16142 на: 02 Април 2026, 07:09:57 am »
Не знам дали братот на видеото е попара ама да се бориш со алатот не ми изгледа нормално.

Инаку јас имам за 20€ купено од овие како пегла и дефинитивно нема борба за шмирглање, го оставаш алатот да си работи, далеку подобро и побрзо него рачно да шмирглам.
На летвичката од видеото алатот сам си лази напред.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #16143 на: 02 Април 2026, 13:08:46 pm »
Тој на видеото нема појма што прави. Секако дека шмирглањето не оди со борба и стискање. Јас имам 3 вибрациони апаратчиња. Една Бош зелена пегла, Една Макита 125ка без променлива брзина кружна, и оваа на батерии од Парксајд. Убедливо највеќе вибрации на рака се осеќаат со Парксајдот.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7280
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #16144 на: 02 Април 2026, 13:24:37 pm »
Е такви се праксајд, не се за секој ден да работиш, ама се ефтини за ко ќе ти притреба да завршиш работа.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2141
« Одговори #16145 на: 02 Април 2026, 14:24:22 pm »
Сакам подолго време некое вапче за домашна употреба успат и перење кола, https://sbd.mk/product/stn-perach-pod-visok-pritisok-2100w-160-bar/
не знам дали има некој искуство со брендов ценава ми изгледа интересна за сите додатоци што идат во комплет со него, само како се со квалитет не знам

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6908
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #16146 на: 02 Април 2026, 14:29:38 pm »
Таа фирма е во групација на Stanley Black & Decker каде и Dewalt спаѓа под таа "капа".
Едит: Едвај најдов детални спецификации на полски страници. Има проток од 4.6-5.4L/min, затоа никогаш не се раководам по барите или ватажата. Би барал модел со минимум 6.5-8L/min номинален проток.
« Последно менување: 02 Април 2026, 14:53:59 pm nestor04 »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3468
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #16147 на: 02 Април 2026, 14:34:55 pm »
Јас имам рачна правосмукалка за кола од Stanley Black & Decker со литиумска вградена батерија и не би рекол дека е нешто многу добра за цената што е купена. Со сигурност има подобри за таа цена

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #16148 на: 02 Април 2026, 16:37:27 pm »
Е такви се праксајд, не се за секој ден да работиш, ама се ефтини за ко ќе ти притреба да завршиш работа.

Не ги анатемисам Парксајд, си имаат своја публика и јас самиот имам барем едно десетина алати од нив. Ама ако треба да се се работи нешто серизно каде имаш потреба од подбра удобност долготрајно или издржливост сепак јас би се задржал на скупиве.
Инаку добри искуства со парксајд имам со Фреза, Правосмукалки две(особена препорака за PPWD 30), опрема за градина за спојки црева и сл, една Лисичарка на батерија и дувалка за лисја на батерија, силиконскиот пиштол како оној погоре, па дури и брусалкава има моменти кои можам да ги прифатам акао треба нешто да се подзашмиргла а не мора да трае 2 саати.

Лоши искуства со ударен одвртувач, компактна пиштол штрафилица, убодна пила батериска, топол фен на батерија.

До сега со се што сум работел со Dewalt, Makita i Bosch плава серија (и злените со ОК) можам само да ги пофалам со една многу многу важна перпорака, да го купиш алатот откако ќе го видиш на лице место и да го земеш од официјален дистрибутер.

Отсутен Djokica

• Редовен
  • Пораки: 1025
« Одговори #16149 на: 09 Април 2026, 15:31:22 pm »
Си купив капа Алфа Ромео, 15 евра :D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18070
« Одговори #16150 на: 09 Април 2026, 15:58:58 pm »
Мислев дека тоа позади е собна врата, викам кој има толкава глава, свака част ;D

Со здравје да ја носиш, ако ти ја мрси косата ич не се чуди, сите Алфи течат уље.

Отсутен Djokica

• Редовен
  • Пораки: 1025
« Одговори #16151 на: 09 Април 2026, 23:32:43 pm »
Мислев дека тоа позади е собна врата, викам кој има толкава глава, свака част ;D

Со здравје да ја носиш, ако ти ја мрси косата ич не се чуди, сите Алфи течат уље.
Хаха фала, не бе ваа а ставаш, и одма глава те боле. 😁

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #16152 на: 10 Април 2026, 14:44:46 pm »
Некој да има 5 метри хдми 2.1 кабел да не му е потребен?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5457
  • Пиши лаже
« Одговори #16153 на: 13 Април 2026, 17:48:54 pm »
Една поднова, малку да го одмориме Гарминот.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1198
« Одговори #16154 на: 15 Април 2026, 19:30:52 pm »
Да ја смениме старата априлиа со нова  :-*