lugje se mislam da zemam robot pravosmukalka... imate/koristite/kako ste zadovolni?
vo momentov imaat golem popust xiaomi x10 vo setec i philips xu 3000/01 vo neptun. vredi da se frlat 20tina iljadi ili dzabe kje si trosham pari a pak kje treba da vrvi nekoj so rachna pravosmukalka?
Jas imam dve Rowenta, i sum zadovolen.
E sega, glavno chisti sitni raboti od tipot troski, sitno gjubre i kup prashina. Bukvalno da pominesh so obicna pravosmukalka i posle da ja pushtish ovaa, kje go napolni rezervarot so prashina.
Chesto znae da promashi nekoi krupni raboti i da ne gi sobere, ali ne e strashno.
Mojata ima i opcija za dzogiranje koja isto raboti super za osvezhuvanje na plockite, neli ne mozhe da izdjogira kako covek, ama pak brka rabota.
Ako zemesh so senzori, mojata e so senzori i kamera, si go mapira prostorot soba po soba, i mozhesh da ja pushtish kaj sakash, soba, del od soba, cela kukja, koga doagja do skalite vo hodnik znae kaj treba da zastane bidejki ima senzor, ne udira vo nisto, so eden zbor jas gi preporachuvam ako najdesh za dobra cena.