Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2030536 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #11985 на: 22 Јуни 2022, 21:29:43 pm »
Mislev ke imash barem greenje. Struja i parno ne se znae dali ke ima :)

Пумпата на струја работи.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #11986 на: 22 Јуни 2022, 22:45:54 pm »
Да, на струја е пумпата секако. Ке видиме што ке се дешава со оваа играчка звана држава.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 725
« Одговори #11987 на: 22 Јуни 2022, 23:59:26 pm »
Пред и потоа (купив кујна фали уште бела техника шо треба да стигни )
Без монтажа беше нормално во бт барања 6500ден така да сами дома ја монтиравме(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

@vladimir_1 da te prasham ako ushte chitash po forumov...toa doznite i kutiite za shteker/prekidach gi mesteshe posle malterisuvanje ili pred?

Ako si montiral posle malterisuvanje kako gi zashtiti dupkite da ne ti gi napolnat majstorite so malter pa pak da morash da kopash??

I shto bi mi preporachal .. da ugipsam dozni/kutii pred ili posle malterisuvanje?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3481
« Одговори #11988 на: 23 Јуни 2022, 08:06:50 am »
Да, на струја е пумпата секако. Ке видиме што ке се дешава со оваа играчка звана држава.

Ако имаш висинска разлика дома од котел до грејни тела, направи бајпас на пумпата, ќе врти водата и без пумпа.
Така ќе треба да му ја мислиш само за дувалката и горилникот за потпала да обезбедиш струја, кои се мали потрошувачи.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
« Одговори #11989 на: 23 Јуни 2022, 09:33:29 am »
Пред и потоа (купив кујна фали уште бела техника шо треба да стигни )
Без монтажа беше нормално во бт барања 6500ден така да сами дома ја монтиравме(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

@vladimir_1 da te prasham ako ushte chitash po forumov...toa doznite i kutiite za shteker/prekidach gi mesteshe posle malterisuvanje ili pred?

Ako si montiral posle malterisuvanje kako gi zashtiti dupkite da ne ti gi napolnat majstorite so malter pa pak da morash da kopash??

I shto bi mi preporachal .. da ugipsam dozni/kutii pred ili posle malterisuvanje?

После малтарење се ставаат дозните и кутиите, пред тоа се пуштаат само каблите, се малтари и потоа кршиш и правиш дупка околу кабелот за кутија/дозна.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11742
  • Архитект
« Одговори #11990 на: 23 Јуни 2022, 09:51:29 am »
Ние во градежништвото дозните ги местиме пред малтарање, ама вие ако имате желба да кршите после и да си правите на ново дупки, терајте така.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #11991 на: 23 Јуни 2022, 10:12:05 am »

Ако имаш висинска разлика дома од котел до грејни тела, направи бајпас на пумпата, ќе врти водата и без пумпа.
Така ќе треба да му ја мислиш само за дувалката и горилникот за потпала да обезбедиш струја, кои се мали потрошувачи.

Мислиш на гравитационо греење?

@Boshe разгледај за поврзување на упс.
Ме интересира, колкава површина ќе греее, и дали имаш изолација и добри прозори?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
« Одговори #11992 на: 23 Јуни 2022, 10:25:00 am »
Ние во градежништвото дозните ги местиме пред малтарање, ама вие ако имате желба да кршите после и да си правите на ново дупки, терајте така.

Можи грешно се сеќавам, ќе го прашам пак татко ми, одамна немам малтарено. Тој е 40 години веќе градежен техничар, исто и изведувач, не само на хартија, ваљда знај нешто.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3481
« Одговори #11993 на: 23 Јуни 2022, 11:44:42 am »

Ме интересира, колкава површина ќе греее, и дали имаш изолација и добри прозори?
Да, гравитационо. Кај мене имам бајпас ставено. Кога ќе снема струја го отворам вентилот, водата продолжува да врти додека не се олади.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 725
« Одговори #11994 на: 23 Јуни 2022, 11:53:28 am »

Niti imam zelba niti imam vreme :) Pola kukja ja narediv ama celo vreme me pishmanat deka nemale da bidat iznivelirani (ili ke bile dlaboko vo malterot ili kje strchele) Treba da pochnam so malterisuvanje denovive a ushte pola kukja ne sum ja stignal, pa se mislev vo dupkite shto gi imam izbusheno samo da napikam najloni/hartii da ne se zapolnat za da ne moram da busham/krsham i praam gjubre na novo.  @osmica8 daj nekoj predlog za reshenie koga ste knap so vreme shto pravite ako sakash

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11742
  • Архитект
« Одговори #11995 на: 23 Јуни 2022, 11:57:25 am »
Тоа што планираш.
Ставаш хартија, нешто било што.
Малтерот лесно се крши после. Со рака само.

А за нивелирање, треба да си знаеш колку ќе ставаш малтер и да си ги нивелираш според тоа.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #11996 на: 23 Јуни 2022, 12:06:54 pm »

Да, гравитационо. Кај мене имам бајпас ставено. Кога ќе снема струја го отворам вентилот, водата продолжува да врти додека не се олади.
СПОРО Е, си бара упс, не се заебавајте, ако ти е збуктано ќумбенцето со дрва, ке треба да ги вадиш   ;D
за со пелети не знам...јас си имам еден радијатор резерва, оставен е на затворено, имам и упс со 55ах акумулатор, 4 саати врти, после тоа на пасатот имам утикач 220в до 150вати, али радијаторот е ако крене висока температура, го одвртувам и се лади колку толку

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #11997 на: 23 Јуни 2022, 15:55:35 pm »
Не е страшно и по малтерисување, само да се купат убави круни ако ставаш единечни фи60. За модуларни, треба повеќе внимание бидејќи се правоаголни.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #11998 на: 23 Јуни 2022, 16:18:33 pm »
Комплетирано уште едно алатче у колекција.
1730мкд од алат шоп страница на фб.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5295
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11999 на: 23 Јуни 2022, 21:28:35 pm »
СПОРО Е, си бара упс, не се заебавајте, ако ти е збуктано ќумбенцето со дрва, ке треба да ги вадиш   ;D
за со пелети не знам...јас си имам еден радијатор резерва, оставен е на затворено, имам и упс со 55ах акумулатор, 4 саати врти, после тоа на пасатот имам утикач 220в до 150вати, али радијаторот е ако крене висока температура, го одвртувам и се лади колку толку

Зависи од пумпата некои ни со УПС нема да работат... Не разбирам точно, ама наводно синосиудата на излез била различна.