Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2030855 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #11955 на: 01 Јуни 2022, 00:06:13 am »
За деца, ке наместиш скала пред мијалникот и решен проблем. :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #11956 на: 01 Јуни 2022, 07:44:40 am »
Внимавајте на висините.
Мијалник треба да е највисоко на 75-85 см од подот, за да можи да се користи нормално.
Машината е висока 80-85.
Така да ова над машината, ќе дојди на 100 - 105см од под.
Ова е за сервисно веце. Наместо да нема мијалник, може да има. Инаку и 95цм е одлично за повисоки фамилии да не се кичмат иако не е "по правило".

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #11957 на: 04 Јуни 2022, 20:58:51 pm »
Внимавајте на висините.
Мијалник треба да е највисоко на 75-85 см од подот, за да можи да се користи нормално.
Машината е висока 80-85.
Така да ова над машината, ќе дојди на 100 - 105см од под.

По своја мерка најдобро

Ако си висок 190

190÷2=95 + 5 =100че висина

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8967
« Одговори #11958 на: 05 Јуни 2022, 07:17:29 am »
Sakam da kupam bagaznik za krov, nekoj da dade nekoj sovet shto da baram a shto da odbegnam?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #11959 на: 05 Јуни 2022, 08:13:23 am »
Sakam da kupam bagaznik za krov, nekoj da dade nekoj sovet shto da baram a shto da odbegnam?
За држачи гледај Thule, стари, нови, сеедно.
Разликата е огромна од италијанскиве што се продаваат во Carbox и во Еуростил. Јас имав од тие од карбокс и беа многу бучни и покомплицирани за монтажа, па си купив на старо Thule.

Не знам за што кола се работи, види по огласиве има од коли што донеле па може да се најде.

За Thule го имаш и Дејан Муцка по огласиве, малце се скапи со цена, ама си вредат. Не ти требаат, освен ако не ти менува цената, оние aerowing, алуминиумските од Thule ти се сосема доволни. Само да знаеш дека за секој модел на возило имаш посебен адаптер и гуми кај овие, кај поевтините едни шепи се за повеќе возила. Така да провери на сајтот за твоето возило кои држачи и кои шепи се користат и која должина се шипките па барај според тоа, ако најдеш држачи и шипки за адаптерите е полесно, нови се околу 40 еур.

За куфер ваљда и таму Туле се бр.1, ама пошто јас го демонтирам одма после одмор и не го возам цело време, пошто не ми го собира у гаража, земав на старо Freestyle мислам дека беше. 420 литри е, ама ми фали малце дужина за да ми ги собере скиите, па сакам да го сменам за 460л.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5549
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #11960 на: 05 Јуни 2022, 09:58:40 am »
Sto e tolku komplicirano za montiranje Menabo?
Ne sum probal Thule ama i Menaboto sto vo imam za 15min gi montiram drzacite a thuleto e sekako vrzano za niv, ne gi odvojuvam.

Ne znam kolkava e razlikata u cena ama za 1 do 2 pati godisno montiranje ne bi frlal visok pari.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #11961 на: 05 Јуни 2022, 13:01:36 pm »
Ne sum probal Thule ama i Menaboto sto vo imam za 15min gi montiram drzacite a thuleto e sekako vrzano za niv, ne gi odvojuvam.

Ne znam kolkava e razlikata u cena ama za 1 do 2 pati godisno montiranje ne bi frlal visok pari.

Неспоредливо се потивки Thule-то, подобро лежат на кров држачите, ни имбус нит ништо не ти треба за монтажа и знаеш сигурно дека нема да се оштети кровот пошто секој модел си има свој адаптер и гума за него.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11962 на: 05 Јуни 2022, 13:05:07 pm »
Bash za nosacite mi e bitnkniskustvoto so poeftinite varijanti. Cekam cena za thule a utre ke se javam i vo citroen da prasam.

Jas na krovot nemam shto da se osteti od drzacite poshto si imaat veke lezishta od kolata na nosacite nadolzni na krov.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #11963 на: 05 Јуни 2022, 13:53:27 pm »
Bash za nosacite mi e bitnkniskustvoto so poeftinite varijanti. Cekam cena za thule a utre ke se javam i vo citroen da prasam.

Jas na krovot nemam shto da se osteti od drzacite poshto si imaat veke lezishta od kolata na nosacite nadolzni na krov.
Јави се кај Дејан +38970273503.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17508
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #11964 на: 05 Јуни 2022, 16:18:53 pm »
За 206ката довлечкав од Австрија OEM кровни носачи. До 165 км/ч, колку што и одеше колата, немаше никаква разлика во звук ни во потрошувачка, колата ја возев еднаков период и со нив и без нив.

Ако имаш можност да ги платиш OEM од Цитроен, ја не би се мислел воопшто.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5549
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #11965 на: 05 Јуни 2022, 16:24:48 pm »

Неспоредливо се потивки Thule-то, подобро лежат на кров држачите, ни имбус нит ништо не ти треба за монтажа и знаеш сигурно дека нема да се оштети кровот пошто секој модел си има свој адаптер и гума за него.

Kaj mene Lancerot ima priprema za drzaci, t.e. dupki za srafovi i zatoa e moze ednostavno i do sega ne sum ostetil krov.

Bas me interesira razlikata vo ceni, pisete stom doznaete.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11966 на: 05 Јуни 2022, 16:33:31 pm »
https://citroen-shop.eu/gb/cart?action=show

Tuka gi ima za mnogu dobra cena ako nekoj od gore se najde da doaga skoro da mi oise da gi naracam.

Isporaka do DE ima pridatliva cena do MK nema sansi

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #11967 на: 05 Јуни 2022, 20:32:36 pm »

Kaj mene Lancerot ima priprema za drzaci, t.e. dupki za srafovi i zatoa e moze ednostavno i do sega ne sum ostetil krov.

Bas me interesira razlikata vo ceni, pisete stom doznaete.
Кај тебе е тогаш поедноставно, на голфовите нема такво нешто, па мора со оние шепите помеѓу кров и врата што идат.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6453
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11968 на: 06 Јуни 2022, 07:52:49 am »
Имаш и на голфот дупки ама под кровот на рамката од вратата, најверојатно.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #11969 на: 06 Јуни 2022, 09:37:19 am »
Имаш и на голфот дупки ама под кровот на рамката од вратата, најверојатно.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ова е само на првата генерација на голф плус, кај редизајнот ги нема.