Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2289780 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #11445 на: 13 Ноември 2021, 22:13:36 pm »
И мојата четка во вц-то е на бормашина.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #11446 на: 14 Ноември 2021, 15:44:44 pm »
Конечно си купив монитор после 10-11 месеци.
Одлуката падна на Samsung LS27A800

Dell от шо го нарачав околу нова година стигна после 3 месеци. Дефект имаше на сиви тонови, ги прикажуваше како шрафура. Многу лошо за очите. Сите програми ми се со сива позадина, не можев да работам убаво.
Го пријавив за дефект и ми одобрија нов. Новиот стигна после 3-4 недели. Новиот панел имаше сина линија по цела висина. Одма вратен и тој.

Најдов уште еден таков модел во Солун во Plaisio. На враќање од одмор застанав за да го купам. Не сакаа никако од продавницата да ми го отворат за да го проверам дали е во ред. Ми требаше само 10 сек уштекан во струја. Не сакаа, се натегавме јако.

Баталив делл и почнав да барам друг монитор. Ништо немаше долго време. Никако да се најди 24-25инч со 2к резолуција наменет за профи работа.
Конечно го најдов самсунгот и реков ајде нека биди 27.

Малку е голем, ама е одличен. Одлични бои, резолуција, оштрина....
« Последно менување: 16 Ноември 2021, 08:11:00 am osmica8 »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #11447 на: 14 Ноември 2021, 16:39:46 pm »
Да го сецнеме, имам дијамантски диск, ништо нема да се познава :)

Со убаво да се користи, добро што испаднале фер Анхоч и паметно што си се откажал кај Грците.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3825
  • Боинг 747
« Одговори #11448 на: 15 Ноември 2021, 18:25:21 pm »
Колата средена со зимски чевли ама и јас се освежив со нови чизми LOWA за зимово M+S  :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #11449 на: 16 Ноември 2021, 07:47:55 am »
Trebash allseazon da si zemesh ovie neiskoristen potencijal imaat kaj nas :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #11450 на: 18 Ноември 2021, 16:23:20 pm »

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #11451 на: 18 Ноември 2021, 16:54:51 pm »
Некој ќе сака да ти откраде катанецо наместо точоко 😊

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #11452 на: 19 Ноември 2021, 23:24:36 pm »
Си купив :
Samsung 970 evo plus 500gb, Анхоч дилерска,

Delimano Joy, 3500 денари од ТопШоп. Плус 800 денари за уште 3 години гаранција и гратис тавче за палачинки и по глава.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #11453 на: 20 Ноември 2021, 01:33:45 am »
Сакам да се почастам за нова година со ново телефонче Sony Xperia 5 II,тројката е многу скапа и со голема бруска.Роѓаците си идат за еден месец од горе па да искористам прилика да донесат надолу нешто од белиот поефтин свет.

Најмногу ми полне око Bosch GWS 22-230 JH Professional,но во игра се и Metabo WE 2200-230 и Makita  GA9020RF.Во имачка се по околу 100е,кај нас по околу 150+е.Најмногу сум за Bosch GWS 22-230 JH Professional да биде во тон со Bosch GBH 2-28 F koj го имам неколку години и сум презадоволен.Сите три се со по 2200w  за диск од 230мм и со софт старт.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #11454 на: 20 Ноември 2021, 02:36:10 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Dell от шо го нарачав околу нова година стигна после 3 месеци. Дефект имаше на сиви тонови, ги прикажуваше како шрафура. Многу лошо за очите. Сите програми ми се со сива позадина, не можев да работам убаво.
Го пријавив за дефект и ми одобрија нов. Новиот стигна после 3-4 недели. Новиот панел имаше сина линија по цела висина. Одма вратен и тој.

Најдов уште еден таков модел во Солун во Plaisio. На враќање од одмор застанав за да го купам. Не сакаа никако од продавницата да ми го отворат за да го проверам дали е во ред. Ми требаше само 10 сек уштекан во струја. Не сакаа, се натегавме јако.

Баталив делл и почнав да барам друг монитор. Ништо немаше долго време. Никако да се најди 24-25инч со 2к резолуција наменет за профи работа.

Во основа јас па баш заради тоа Плаисио купувам оти се ОК со customer experience.Башка поврат на данок електронски. Мерак.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #11455 на: 20 Ноември 2021, 09:30:26 am »
@AUDI мисла дека ти имаш историја со сони телефоните. Како си задоволен со нив, бидејќи а се спомне сони, одма се вртат муабети, батали сони, само камера е топ, другото е ѓубре.

На тема за сателитот, чим плав бош е во игра, нема да згрешиш.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #11456 на: 20 Ноември 2021, 10:16:26 am »
Првиот мобилен ми беше т100 сони ериксон,од тогаш навами само сони користам,моментално сум на XZ1,презадоволен.Софтверот си е одличен,ниту да сецне-блокира,батеријата си е супер.Сопругата уште го користи Z3,не сака да го менува,едино ако го земам 5II овој да оди кај неа.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #11457 на: 20 Ноември 2021, 10:53:58 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во основа јас па баш заради тоа Плаисио купувам оти се ОК со customer experience.Башка поврат на данок електронски. Мерак.

Да. Исто и јас.
Ама овај „главнио“ во оваа продавница беше тежок кретен. Не сакаше во никој случај да помогни во ситуацијата.
Ми вика нема шанса да го отвориме мониторот додека не го платиш. Ок. Викам ќе го платам одма. Ќе го отвориме и ќе го пробаме. Можи така?
Да.
Ако е дефект, ќе ти го вратам одма и ќе ми ги вратите парите. Така?
Не.
Зошто не?
Мора да го однесиме во Делл и тие да утврдат дека е дефект и ако одобрат поврат на пари, ќе ти ги вратиме.

Ааааа............... поздрав.

Иначе не вреди веќе да се купува од таму освен некој производ кој го нема кај нас. Цените се исти со тука.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #11458 на: 20 Ноември 2021, 10:57:26 am »
Првиот мобилен ми беше т100 сони ериксон,од тогаш навами само сони користам,моментално сум на XZ1,презадоволен.Софтверот си е одличен,ниту да сецне-блокира,батеријата си е супер.Сопругата уште го користи Z3,не сака да го менува,едино ако го земам 5II овој да оди кај неа.

Многу ми е криво што Сони телефоните ги нема кај нас по операториве.

Иначе не вреди веќе да се купува од таму освен некој производ кој го нема кај нас. Цените се исти со тука.

Да не праиме муабет за гаранции, заебанции, и слично.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #11459 на: 20 Ноември 2021, 12:17:45 pm »

Пред 2 години не ми вратија ДДВ електронски, ни они ни e-shop.gr. Од нив купувам само ако нешто го нема во Анхоч или computeruniverse.de .