Автор Тема: Комедија, фото и видео  (Прочитано 354508 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Комедија, фото и видео
« Одговори #1305 на: 11 Јануари 2015, 15:23:13 pm »
ај прекини да глумиш дева марија. цело време и јас и еден куп други ти зборат зашто...

Тој „еден куп други“ не се било кои. Си приметил кои се? Тоа е едно фино одбрано друштво кое не им се свиѓа што гледаат кога ќе им го покажам огледалото, па гневот го истураат на мене, шо го држам огледалото. Ниту еден од тој „еден куп други“ никогаш не сум им рекол ти си ваков ти си таков. Не сум ги заебал нешто. Не сум им украл ништо. Ти текнува?

повторно го правиш истото, едноставно ги отфрлаш другите текстови, па по твојата фрик логика нема причина...

?

а тоа кога последен пат сме се виделе на пиво воедно беше и прв пат..

Не беше прв пат. Беше трет пат. А првиот пат убаво се дистанцираше од сопственото однесување на форумот пошто веднаш ми кажа дека тоа на форум немало врска со тоа у живо.

и тогаш ти кажав што мислам ама како и секогаш комплетно на игнор ги тураш муабетите што не ти одховараат...

Ништо такво не си ми кажал, не измислувај срамота е. Ми раскажуваше како било у албанија на одмор. Никад ништо не си ми пререкол у живо, увек си бил фин и коректен. Само на форум имаш храброст. Ете затоа неќеш со мене да береш тутун или да седиш у кафана - немаш храброст.
абе се е така... и да, тоа на форум со реалниот живот врска нема... али ти си иритантен и таму и таму...

патем речено за каква храброст зборуваш?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1306 на: 11 Јануари 2015, 15:50:23 pm »
и да, тоа на форум со реалниот живот врска нема... али ти си иритантен и таму и таму...

А-у? Аман бе? Што те изиритирав кога сме се виделе лично?

Или ова ќе биде уште едно нешто онака лупнато, само колку да се задоволи нужната форма „ти си ова-она“?

патем речено за каква храброст зборуваш?

Зборувам за храброста да ја понесеш одговорноста за сопствените зборови, или таканаречен „личен интегритет“. Таа храброст се познава на повеќе начини:

1. Храброста во живо да го кажеш истото што го кажуваш на форум. А не у кафана „здраво, еј шопраиш, седи, ахаха, еве ти визит карта, чао се гледаме“, а на форум „мрш копиле ме иритираш !&@^#%&^! гомно едно“.

2. Храброста машки да истрпиш конструктивна, аргументирана критика кога некој не се согласува со нешто што си кажал, на пример за гуми. А не веднаш темата од „гуми“ да отиде на „мрш копиле ме иритираш !&@^#%&^! гомно едно“. Свесен си дека лично ме нападна и тоа ВЕДНАШ само затоа што те поправив за снегот и ледот? А баш се трудев да бидам внимателен и да не ти ги повредам чувствителните ти чувства. Џабе.

3. Храброста машки да признаеш дека грешиш кога некој ќе ти укаже дека грешиш. А не „мрш копиле ме иритираш !&@^#%&^! гомно едно“. Еднаш не сум те прочитал, еј, ЕДНАШ да кажеш не на мене - на кој било - „да, во право си, фала на исправката“. Ама точно никогаш. Кога некој не се согласува со тебе - одма се љутиш. Без исклучок. Единствен начин да не се налутиш е секогаш сите да ти кажуваат „да, онак, во право си, точно така е како што велиш“. Епа не може бе бачко така. Тука има и поучени од тебе, не си опкружен со 15 годишњаци на клупа у маало па да ти се клањаат сите.

Итн итн.

Свесен ли си, Онак, дека никогаш ништо лично лошо не сум ти кажал? А дека, истовремено, ти илјада пати директно лично ме вреѓаш?

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #1307 на: 11 Јануари 2015, 15:54:02 pm »

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1308 на: 11 Јануари 2015, 17:47:24 pm »
1. Храброста во живо да го кажеш истото што го кажуваш на форум. А не у кафана „здраво, еј шопраиш, седи, ахаха, еве ти визит карта, чао се гледаме“, а на форум „мрш копиле ме иритираш !&@^#%&^! гомно едно“.

2. Храброста машки да истрпиш конструктивна, аргументирана критика кога некој не се согласува со нешто што си кажал, на пример за гуми. А не веднаш темата од „гуми“ да отиде на „мрш копиле ме иритираш !&@^#%&^! гомно едно“. Свесен си дека лично ме нападна и тоа ВЕДНАШ само затоа што те поправив за снегот и ледот? А баш се трудев да бидам внимателен и да не ти ги повредам чувствителните ти чувства. Џабе.

3. Храброста машки да признаеш дека грешиш кога некој ќе ти укаже дека грешиш. А не „мрш копиле ме иритираш !&@^#%&^! гомно едно“. Еднаш не сум те прочитал, еј, ЕДНАШ да кажеш не на мене - на кој било - „да, во право си, фала на исправката“. Ама точно никогаш. Кога некој не се согласува со тебе - одма се љутиш. Без исклучок. Единствен начин да не се налутиш е секогаш сите да ти кажуваат „да, онак, во право си, точно така е како што велиш“. Епа не може бе бачко така. Тука има и поучени од тебе, не си опкружен со 15 годишњаци на клупа у маало па да ти се клањаат сите.

Итн итн.

Свесен ли си, Онак, дека никогаш ништо лично лошо не сум ти кажал? А дека, истовремено, ти илјада пати директно лично ме вреѓаш?

прво и основно и јас никогаш не сум те навредил, а тоа “копиле“ што го внесуваш во секој мој цитет е твоја измишљотина//

1. ако ти кажам во живо и ми вратиш на исти начин како што враќаш тука на форумов, ке мора поинаку да дискутираме или да се објаснуваме, а тоа  е непожелно и за тебе и за мене, а богами ни за присутните, верувај... една од ретките работи што ме спојува во реалниот живот со форумскиот виртуелен е краткиот фитиљ... ;)

2. во темата за гуми, при снег и мраз откако те нападнав го едитираше постот... а башка да те потсетам на претходните (погоре пишани) десетина пати дека си иритантен и со секоја појава си се поише и поише....

3.  зарем до сега ниту еднаш немаш сретнато мој пост како се извинувам јавно и признавм дека сум згрешил? уште еден доказ дека не ги читаш до крај постовите, туку слепо контрираш на се што ке стигнеш..

и прекини више да ми реплицираш, со секое твое зборење се подлабоко запаѓаш во вртлогот што сам го правиш... аман више...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1309 на: 11 Јануари 2015, 18:27:13 pm »
прво и основно и јас никогаш не сум те навредил, а тоа “копиле“ што го внесуваш во секој мој цитет е твоја измишљотина//

Никогаш не си ме навредил? Сериозен си?

"вашето “ценето“ мислење може да го закачите знаете каде..." не е навредливо?
"безобразен“ не е навредливо? Пофално е?
"човек што ја изопачува (извртува) вистината." не е навредливо?
"човек со зла намера и извртување на мислите и зборовите на другите луѓе“ (дефиницијата за „изопатор“) не е навредлив0?
"со тебе у кафана? никогаш“ не е навредливо?
"еден така убав чин како седење во кафана сам себеси да си го упропастам свесно седнувајки до/со него." не е навредливо?

Што е ако не е навредливо? Пофално ли е?

И тоа, пази, ова е набрзинка што извадив од последните две наши „дискусии“. Ако зеам да вадам у историја, има цел чаршав вакви нели ненавредливи цитати да извадам.

Со „копиле“ не те цитирам, туку фигуративно се изразувам.

ако ти кажам во живо и ми вратиш на исти начин како што враќаш тука на форумов, ке мора поинаку да дискутираме или да се објаснуваме, а тоа  е непожелно и за тебе и за мене, а богами ни за присутните, верувај... една од ретките работи што ме спојува во реалниот живот со форумскиот виртуелен е краткиот фитиљ... ;)

Зошто те иритира ако те поправам кога ќе напишеш нешто неточно?

2. во темата за гуми, при снег и мраз откако те нападнав го едитираше постот...

:-) Остана оваа форумска мода, а? Кога некој ќе се најде у тесно, само треба да го обвини филип дека накнадно мењал постови. И готово. Завршена работа! Никој нит знае нит го занима дали филип НАВИСТИНА едитирал постови со задна намера. Ама, онак, сеа се заеба малце. Пази сеа:

Јас го напишав својот пост во 12:12, како што може да се види од линкот:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23.msg737262.html#msg737262

Oд друга страна, ти твојот гневен одговор го прати дури 11 часа подоцна, после 23 часот, како што е евидентно:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23.msg737594.html#msg737594

Доколку навистина ја сменев пораката 11 саати откако сум ја напишал, одоздола ќе пишуваше дека сум ја сменил и кога сум ја сменил. Но, како што можеш да видиш, такво нешто нема.

Тоа значи дека јас не сум го едитирал постот, но значи и дака ти 1. си ми возвратил гневно без повод, на внимателно напишана порака на тема гуми, во која нема ништо навредливо, 2. тој гнев неќеш да го признаеш и 3. лажеш обвинувајќи ме дека сум ја сменил пораката, а не сум ја сменил. Тројка без коски!

Иронично, мене ме обвинуваш дека сум бил „човек што ја изопачува (извртува) вистината“. Срамота.

3.  зарем до сега ниту еднаш немаш сретнато мој пост како се извинувам јавно и признавм дека сум згрешил? уште еден доказ дека не ги читаш до крај постовите, туку слепо контрираш на се што ке стигнеш..

Не, немам сретнато. Но, ајде ќе ти верувам на збор - некогаш можеби навистина си признал дека грешиш. Сепак, јас не го читам цел форум, туку најчесто само моите дискусиите во кои учествувам. Зошто мене не си ми признал ниту еднаш дека сум у право? Дали затоа што никогаш не сум бил во право? Или гордоста не ти дозволила?

и прекини више да ми реплицираш, со секое твое зборење се подлабоко запаѓаш во вртлогот што сам го правиш... аман више...

Или ќе престанеш да ме напаѓаш без причина, или стално ќе ти враќам (ко секој нормален човек) кога ќе ме обвиниш за превари со едитирање, за извртување на вистината и за што све не. А да не збориме што милион пути сам си се пријавил во некоја тема да ме пердашиш, кога нит сум те спомнал, нит сум те рчнал.

Не може така. Така да ги плашиш децата у маало, тука со големите поинаку ќе разговараш.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #1310 на: 11 Јануари 2015, 18:29:00 pm »
НЕ ГО ТУПЕТЕ БЕ ЛУЃЕ !    Па постари сте, ама без осет сте стварно.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1311 на: 11 Јануари 2015, 18:30:02 pm »
Ме обвинува дека сум сменил посгт кој не сум го сменил, не можам да не му возвратам.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1312 на: 11 Јануари 2015, 18:31:11 pm »

Никогаш не си ме навредил? Сериозен си?

"вашето “ценето“ мислење може да го закачите знаете каде..." не е навредливо?
"безобразен“ не е навредливо? Пофално е?
"човек што ја изопачува (извртува) вистината." не е навредливо?
"човек со зла намера и извртување на мислите и зборовите на другите луѓе“ (дефиницијата за „изопатор“) не е навредлив0?
"со тебе у кафана? никогаш“ не е навредливо?
"еден така убав чин како седење во кафана сам себеси да си го упропастам свесно седнувајки до/со него." не е навредливо?

иако се она погоре што го кажав е точно  стојам зад тоа, еве пошто не си ме видел да се извинам и да признавм, ке ти удоволам:

ИЗВИНИ ШТО ТИ ЈА ПЛЕСКАМ ВИСТИНАТА ВО ЛИЦЕ а тебе тоа те вреѓа...

ај одјеби сега...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1313 на: 11 Јануари 2015, 18:31:35 pm »
A што излажа дека сум едитирал пост? Со тоа што праиме?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1314 на: 11 Јануари 2015, 18:32:27 pm »
Спенсер, шо се мешаш ти? Остај ги нека се разберат и hopefully ќе престанат кога ќе им здосади.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1315 на: 11 Јануари 2015, 18:32:45 pm »
сум се заебал, али ебан факт е дека едитираш постови. заради тебе и нај више ја сменија временската граница на едитирање...

Спенсер, шо се мешаш ти? Остај ги нека се разберат и hopefully ќе престанат кога ќе им здосади.

мен еми здосади уште од вчера, ама овој нема намера да престане да ме цитира и да се правда... а од друга страна ша станува интересно како се правда, во очите на другите... повеќе од сигурен сум дека барем пловина од членовите се смејат читајки ги изјавите кои ги пишува за себе...

ако, нек се смее народ, убаво е тоа, башка и темава е таква... комедија има во насловот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1316 на: 11 Јануари 2015, 18:33:42 pm »
И не научи и не научи што е „факт“. Години пројдоа, еј...

сум се заебал,

А ќе се извиниш за лажење и неправедно обвинување? Или не добацуе интегритетот до таму?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1317 на: 11 Јануари 2015, 18:36:12 pm »
И не научи и не научи што е „факт“. Години пројдоа, еј...

сум се заебал,

А ќе се извиниш за лажење и неправедно обвинување? Или не добацуе интегритетот до таму?

а ти кога имаш намера да се извиниш за теророт што го трпам од тебе? ми го усра уживањето на форумов...  доаѓам да се забавувам и помогнам на некого евентуално а ти си експерт да ми го усереш тој кејф... ке ме напуниш со негативна енергија и толку од убавината на форумов...

по втор пати ти кажувам, ОДЈЕБИ ОД МЕНЕ.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1318 на: 11 Јануари 2015, 18:38:30 pm »
а ти кога имаш намера да се извиниш за теророт што го трпам од тебе?

јакиот терор... сум те поправил за зимските гуми. Уау, содома и гомора!

ми го усра уживањето на форумов...

Сам си го усеруваш пошто тешко прифаќаш критика.

по втор пати ти кажувам, ОДЈЕБИ ОД МЕНЕ И ОД ФОРУМОВ!!!

Прво извини се ко прав маж кога ќе биде фатен жив дека лаже.

Присутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #1319 на: 11 Јануари 2015, 18:39:28 pm »
Јао луѓе комедија, фото и видео се претвори во драма, докажување и мерење. Дајте бре, олабавете, никој никого нема да убеди во ништо или барем убедувајте се во ПП, па ако некогаш заврши дискусијата постирајте тука закључоци и решенија од дискусијата. Цело време кликам на темава со надеж дека ке искочи некоја смешка и веќе 3ти ден сум константно разочаруван од кликањето.