Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Јас менвам масло на механичар и никогаш не го полни до макс, дури и ми има кажано дека не чинело да биди на макс, ама не разбрав зошто. Еве 5 години кога и да ја однесам, става 3 литри (од 3.2 колку што бери).
Да се разбереме, зелената цртка е MAX.
Цитат: n1kola на 12 Мај 2013, 19:47:45 pmЈас менвам масло на механичар и никогаш не го полни до макс, дури и ми има кажано дека не чинело да биди на макс, ама не разбрав зошто. Еве 5 години кога и да ја однесам, става 3 литри (од 3.2 колку што бери).Кога се менува масло, се полни до макс. Механичарот - недоволно информиран, I suppose.Цитат: Deni на 12 Мај 2013, 19:52:48 pmДа се разбереме, зелената цртка е MAX.Малку е лошо дизајнирана шипката, али да - зелената црта е МАХ во случајов. Знам - на брат ми на Полото е ваква.
зошто кога се менува уље да се полни до макс?
Цитат: Diesel на 12 Мај 2013, 20:32:30 pmЦитат: n1kola на 12 Мај 2013, 19:47:45 pmЈас менвам масло на механичар и никогаш не го полни до макс, дури и ми има кажано дека не чинело да биди на макс, ама не разбрав зошто. Еве 5 години кога и да ја однесам, става 3 литри (од 3.2 колку што бери).Кога се менува масло, се полни до макс. Механичарот - недоволно информиран, I suppose.Цитат: Deni на 12 Мај 2013, 19:52:48 pmДа се разбереме, зелената цртка е MAX.Малку е лошо дизајнирана шипката, али да - зелената црта е МАХ во случајов. Знам - на брат ми на Полото е ваква.Не разбирам зошто да е лошо дизајнирана? Рецкавото е мин и макс, за да не се избрише ако се допре од крајчето на дупката... Многу фино е дизајнирано. Немора да пазиш кога го вадиш.Битно е да не е на Мин, и така ќе го менуваш за 2-3000км.
Зошто на 2000 или 3000 да го менува? Не вози високо перформансно возило. 1.4 ТДИ на VW..
Цитат: Diesel на 12 Мај 2013, 20:59:20 pmЗошто на 2000 или 3000 да го менува? Не вози високо перформансно возило. 1.4 ТДИ на VW..Веќе имал 8000 поминато.
не сум знаел ова,обично си терам 3/4 од дозволеното или до пола,кога како,само никогаш максимум
Незнам шо толку муабет, убаво кажа некој пред некоја страна. Се што е помеѓу мин и макс е ОК