Гласање

Ваш избор ?

Honda Accord 2.2i DTEC
17 (34.7%)
Mazda 6 2.2  CD
1 (2%)
Toyota Avensis 2.2 D-4D
1 (2%)
Opel Insignia 2.0 CDTI
7 (14.3%)
VW Passat 2.0 TDI 170hp DSG
14 (28.6%)
Citroen C5 2.0 HDI
9 (18.4%)

Вкупно гласови: 49

Автор Тема: Diesel лимузини  (Прочитано 22144 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг: Diesel лимузини
« Одговори #60 на: 04 Септември 2011, 23:40:37 pm »
Аман со овој VW више ...
+1232343243454354656546576557657658768  :D
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #61 на: 04 Септември 2011, 23:46:42 pm »
-1234567898765432123456  :(
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55108
  • Махер
« Одговори #62 на: 05 Септември 2011, 00:23:06 am »
Pak ke kazam temava ne e bas jasna.

Zborime opsto za modelite, ili za cena na istite.
Jas mislam treba da se zeme vo predvid deka imas pari da si gi dozvolis bilo koja od niv, sto bi kupil.
Jas taka gledam na temava.

Da ostavime cena nastrana, zasto da bideme realni toj sto kupuva vakva kola +-5k ne mu igraat mnogu mnogu vo zivotot.
Kolku i da teraat konzervativen izgled ne mozat na toa da se vadat non stop, sto go otupea Passatot go otupea, Mercedes da receme teraat(ili teraa) konzervativen izgled pa vidi sto se slucuva so nivnite modeli sega, prava evolucija, pak ke ja spomnam C klasata, kakva interesna prednica, nova a sepak slicna na prethodnicite, a ovie vo VW mi izgleda kako da lutaat so dizajnot, seuste baraat pravec, zatoa i gi menuvaat modelite pocesto od ostanatite.

Koga izleze CC site pomislivme kojznae kakov ke bide noviot passat, zasto samite si ja dignaa granicata, i koga go izvadija sto se sluci.......nisto posebno, temata na forumov za noviov Passat dovolno govori kolkav boom napravi voziloto.

Citat: Значи, не е муабетот дали некоја кола е досадна или не. На крајот на краиштата, луѓето што купуваат дизел седан не размислуваат дали нешто е досадно или не е. Или барем не сите. Размислуваат како да добијат голема, економична и пред се комотна кола.
Ova mozebi vo druga klasa na vozila, no vo ovaa izgledot i te kako e biten, na kraj kraeva davas 30k za nesto sto celokupno ke te zadovoli, ne samo ekonomicniot i aspektot na golemina i komocija.

Jas sednav vo passat od prethodnata generacija, ful spakuvan so kozi i sl, i sedenjeto ne da ne mi odgovarase abe toa edno cudo, dali sum naviknat na Lancerot ne znam bas, a sum sednal vo Accord i sedenjeto e bas extra, nekako vo ergonomija japancite mi se podobri ali toa za mene.

Ако за нешто вреди VW во случајов Пасат тоа е ергономијата. Споредбата со Ланцер искрено е смешна.
Да не се навредат луѓе, ама озбилно...

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #63 на: 05 Септември 2011, 01:19:42 am »
Аман со овој VW више ...
+1000000000000000000000000000000000000000

Читам и неможам да поверувам дека еден куп млади луѓе би се одлучиле да купат пасат.
Искрено пасат би му купил на татко ми ако некогаш имам вишак пари,како поклон за првиот ден у пензија!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #64 на: 05 Септември 2011, 01:20:31 am »
Аман со овој VW више ...
+1000000000000000000000000000000000000000

Читам и неможам да поверувам дека еден куп млади луѓе би се одлучиле да купат пасат.
Искрено пасат би му купил на татко ми ако некогаш имам вишак пари,како поклон за првиот ден у пензија!

И ќе му го бараш после! :)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #65 на: 05 Септември 2011, 01:21:52 am »
Скраја да е!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #66 на: 05 Септември 2011, 02:52:59 am »
1. Форд Мондео - ептен ми е елегантно аутово, средено скокцано ко по мој ќејф
2. Волксваген Пасат - 2 збора: German and Classy
3. Шкода Суперб - колава мислам дека е best buy у класата толку мноооооогу нуди, а е најефтина.
4. Хонда Акорд - да не е толку скапа би била на делба на првото место на листава. од секгоаш сум сакал хонди, акордчево ми е something special ама ептееен ми се свиѓа највише од сите горенаведени.
5. Цитроен Ц5 - убаво количе ми е ама само толку, колку да пополни место у топ5

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #67 на: 05 Септември 2011, 12:06:42 pm »
Аман со овој VW више ...

Нема аман...без лични навреди....многу немаат видено поубаво нешто од Голф или Пасат, а не па возено...нормално тоа е за нив врв....убаво кажа ти пред некој ден...епа шо сакаш ти ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #68 на: 05 Септември 2011, 12:27:29 pm »
Аман со овој VW више ...

Нема аман...без лични навреди....многу немаат видено поубаво нешто од Голф или Пасат, а не па возено...нормално тоа е за нив врв....убаво кажа ти пред некој ден...епа шо сакаш ти ?
Поголем дел немаат видено Голф или Пасат, а не па возено... нормално е тоа за нив. :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #69 на: 05 Септември 2011, 12:37:05 pm »
Аман со овој VW више ...

Поголем дел немаат видено Голф или Пасат, а не па возено... нормално е тоа за нив. :)

Точно, баш така....седнување во кола во некој Автосалон и готово лелелелеел ГОЛФ у ПМ....не збори...нормална рекација на секого ...после Југо или Тико.
Колата е одлична...аме не за да си ја чукаш главата од асфалт.
Чак што више.... последо време...милион проблеми... VW е камен машина...било некад....па прошло!
Ене ги двете Крос Половци што ги зедовме....од сервис не се излезени...разочарање 100 %-но.
Не можам да се изнаплаќам фактури за поправки.....изгор!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #70 на: 05 Септември 2011, 12:41:26 pm »
Аман со овој VW више ...

Точно, баш така....седнување во кола во некој Автосалон и готово лелелелеел ГОЛФ у ПМ....не збори...нормална рекација на секого ...после Југо или Тико.
Чак што више.... последо време...милион проблеми... VW е камен машина...било некад....па прошло!
Ене ги двете Крос Половци што ги зедовме....од сервис не се излезени...разочарање 100 %-но.

:D

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34303
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #71 на: 05 Септември 2011, 12:52:22 pm »
Јас би играл

Honda
Insignia
C5
Passat
Mazda
C5
Avenzis

Hondata ja biram zosto sakam High-tech ствари а и ми се допаѓа на изглед.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20806
« Одговори #72 на: 05 Септември 2011, 12:53:02 pm »
Аман со овој VW више ...

Де бре, што мука виделе до толку тие Половци?? Ем ако не е тајна, за кој мотор се работи?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #73 на: 05 Септември 2011, 12:55:31 pm »
Аман со овој VW више ...

Де бре, што мука виделе до толку тие Половци?? Ем ако не е тајна, за кој мотор се работи?
Баш ме занима одговорот... Како така мајката се погаѓа на тие што мрзат VW да им се расипуваат VW? Господ гледа? :) Ајанасана...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #74 на: 05 Септември 2011, 13:08:19 pm »
Аман со овој VW више ...

Баш ме занима одговорот... Како така мајката се погаѓа на тие што мрзат VW да им се расипуваат VW? Господ гледа? :) Ајанасана...

Па јас не ги платив за мене туку за фирма...јас да се прашав сигурно ќе одберев нешто друго за таа намена...ама не се прашам јас...иако и тој што се прашаше сега е пишман..!
Едното е бензинец едното е дизел не знам точно што мотори носат, треба да копам по ф/ри...кога ќе можам ќе најдам. бензинецот беше некоја тапа, знам со сигурност за дизелот не знам.