Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Ако ги ротираш секое сабајле, стално ќе имаш неразгазени гуми. Предните и задните, различно газат на асфалт. Вака, таман им е 200-300км да си „легне“ нагазната површина и уште 1700-1800км возење
Јас сакам да имам прилично рамномерно истрошени гуми, па ги менувам на отприлика 5000км...
Јас до сега ги ротирав при промена на сезона. Сега веќе ќе баталам. Задните ќе ги остаам задни,предните ќе ги дотрошам па ќе купам 2 нови. Неам више желба да купувам 4 нови наеднаш
Цитат: Simo - Carrier166 на 08 Август 2014, 18:01:55 pmЈас сакам да имам прилично рамномерно истрошени гуми, па ги менувам на отприлика 5000км... и? кој е бенефитот од тоа? имаш рамномерно истрошени гуми... ок... ама мене ми е глупо тоа. ептен глупо... јас по принципот на фаланга правам:Цитат: Falangasaurus на 08 Август 2014, 17:45:26 pmЈас до сега ги ротирав при промена на сезона. Сега веќе ќе баталам. Задните ќе ги остаам задни,предните ќе ги дотрошам па ќе купам 2 нови. Неам више желба да купувам 4 нови наеднашт.е. постојано купувам по 2 гуми нови... напред нови, позади предните... и цело време истиот третман и истиот терк... проверено, одлино функционира...
Дека одлично функционира, нема шанси.Ослабени перформанси на старите гуми, нови гуми со други перформанси. Дебаланс...
Цитат: Drive-r на 08 Август 2014, 23:12:51 pmДека одлично функционира, нема шанси.Ослабени перформанси на старите гуми, нови гуми со други перформанси. Дебаланс... а тоа е нај битно, бидејки секој ден се тркаме...