Автор Тема: Мајстории по дома....  (Прочитано 108788 пати)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
Одг: Мајстории по дома....
« Одговори #105 на: 27 Март 2015, 15:38:38 pm »
Било кој мајстор кој изработува кујни,мебел и слично,ќе ти го направи по димензии по желба.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #106 на: 27 Март 2015, 15:40:45 pm »
Е знам де, мислев да не некој тука се бафта со тоа :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #107 на: 27 Март 2015, 15:55:58 pm »
aleksandar_bt мислам дека се бафта.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #108 на: 27 Март 2015, 19:29:03 pm »
Мислам и со Мартин Алфиста треба да зборниш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #109 на: 27 Март 2015, 19:31:36 pm »
тенќу дечки!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #110 на: 27 Март 2015, 21:28:09 pm »
За такви ствари @velestrumf ти треба еден човек кој се вика Ѕвонко и има телефонски број: 075 267 567
Јави му се и "констатирај" (консултирај) се со него :)
Реклами, рекламни материјали, сито печат, ласер и гравирање, печатење маички, лепенки на маички и остали ствари итн итн итн итн...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #111 на: 27 Март 2015, 21:58:50 pm »
То бе Сале бе :)

Фала пуно :)

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #112 на: 27 Март 2015, 22:42:43 pm »
Да не ги цитирам постовите наназад, лед диодата дава 5-10 пати појака светлина(според ватажата) од светилките со жаречко влакно и штедливите... Мојата соба е околу 20 квадратни метри и имам ставено 6.5 W лед светилка со SMD споеви,во форма на крушка и од што дава толку јака светлина, ретко кога ја уклучувам затоа што едноставно ми смета... Така да тие што се 12 W плафоњерки се прилично јаки, другарче во 20 квадратна соба има 10 W плафоњерка во форма на коцка и он исто ретко кога ја пали(поради тоа што смета), си стави и скриено светло, лед ленти и тоа му е доволно осветлување... Лед диодите се најдобра опција за осветлување, барем според мене, не за џабе сите почнаа да се насочуваат кон лед диодите... Многу се долготрајни, значи буквално многу, многу се штедливи и даваат рамномерна светлина, во зависност од јачината... Во купатило имаме 9 W лед цевка потполно иста како на сликата со три реда SMD споеви и ја користиме веќе 5-6 години, а единствен дефект до сега се 2 или 3 рикнати споеви... ;D Ќе постирам слики колку јака светлина дава, па сами заклучете... :)

Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4997
« Одговори #113 на: 28 Март 2015, 12:35:35 pm »
зависи индивидуално што е јака светлина, мене ок ми светат диодите ама пак не ми е тоа тоа. мада кога седам у соба има 2-3 сијалици упалено

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #114 на: 28 Март 2015, 12:50:16 pm »

Едно прашање за мајсторите по дома и нивните домаќинки

Планирам да јз земам оваа аголна гарнитура. Значи комбинација е од жичано јадро и сунѓер (некој седнвич било што бил доста издржлив), бидејќи не сакам да си фатам работа со сунѓер се одлучивме на ова.

Има многу комбинации, доволно голем за димензиите и плус има табуретки што е ОК ако се собериме поголемо друштво.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Е сеа, се решивме нешто ќе правиме Scandinavian style во новиов стан, па ме интересира како е за одржување оваа белата екокожа што е долу. Горе планираме исто бело, па нешто можеби прекривки во боја да даваат малце шмек. Најмногу се сеќираме за белата еко кожа како ќе биде за одржување. Дали лесно се валка, дали прашината навлегува во порите и изгледа грдо ...

Ако имате искуство кажете оти ...то е :)

Кафеаво/црно/кремово е премногу иживеано.

Поздрав Друже,
Малце каснам со муабетов..
со исти памет сме за реновирање дома, Скандинавски стил сега модерните домакинки обичаат минимализам,
Гарнитура гледавме уздуш попреку и би те советувал да бегаш од мебел ви!
Имам доста непрофесионално негативно искуство со бела гарнитура да не влагам во детали..
Јас за во дневна се одлучив за Симпо и една гарнитурс Контеса се вика со вистинска гаранција.
Планот ми е летово да бутам зидови кнаум гипс картон и тн,
Дечки некоја екипа на мајстори да не имате свои луге да препорачате? Електричари и гипсери ?
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #115 на: 27 Април 2015, 10:25:16 am »
Дечки знае некој дали и каде има филер за паркет. Мајстори по дома и три подлабоки гребаници од 1cm (должина) ми направија.
Конкретно ми треба за бамбусов паркет.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #116 на: 27 Април 2015, 10:48:48 am »
брусен кит, па ке го тонираш со боја што одговара, па после лакирање. за тебе нај блиску е бриколаж.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #117 на: 01 Мај 2015, 21:57:14 pm »
Дечки знае некој дали и каде има филер за паркет. Мајстори по дома и три подлабоки гребаници од 1cm (должина) ми направија.
Конкретно ми треба за бамбусов паркет.

Во Бриколаж имаше разни китови за дрво, со разни нијанси.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Одг:
« Одговори #118 на: 01 Мај 2015, 23:20:00 pm »
Imam slusnato deka dupkite vo patos, parket... Gi sreduvaat na sledniot nacin: vrz dupceto se stava voda i vrz mestoto krpa pa vrz nea pegla i se proaga se dodeka ne se isusi... Posle ramno bilo ko peglano mestoto. Neznam kolku e tocno nemam probano

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #119 на: 02 Мај 2015, 01:05:53 am »
Ние гребаниците и фугите ги врвиме со маса за фугирање на паркет, се меша со пилевината од машината (од најфината и најчистата) се прави смеса и се нанесува со големи шпакла. потоа се бруси уште два пати, полирка, па лакот....

Еве пред некој ден што работевме  :)

Основен лак..
« Последно менување: 02 Мај 2015, 01:17:39 am Бузуки »