Автор Тема: Купувам мотор 50cc по можност со гаранција или да е комплет исправно  (Прочитано 17678 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
baraj im gratis kaciga toa ide komplet ama nasive normalno kje ja rasparat i kjeti ja sitnat za pari ;D :D ;D
ако даваат кинеска кацига од 800 денари,боље и не ја земај.купи си саглам некоја,околу 3000 денари се

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
Mislev na 10ka,12ka,13ka...dijametar
So desetka na najmala dupka moze da te izfrli..pretezno se 12ki ali najubavo e dasi zemes so 13ka pokomforen e poubavo gi lapa ova dupkive po gradov nas...
Ima tema kinesko novo skuterce tamo jas ja otvoriv i razgledaj ubavo i rascitaj ima i sliki od skuterot sto go zemav
Eve citaj ovdeka
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3850.0.html

Да Влатко ја видов темава!Одлично објаснето

Инаку и јас сум на иста мака како и ти на времето,лимитиран сум со буџет,па tи гледав некои од твоите мислења во темата "КИнески скутер"Реално во овој момент го имам истиот проблем,само што за разлика од тебе парите ги имам кеш и гледам да поминам што е можно поевтино.Имам и многу сервисери за мотори,па поради тоа и би се осудил на половно,само ако е реално поевтино.До сега одложував бидејќи се немав,па и уште се немам видено со некои од пријателиве кои средуваат мотори.Па сакав совет и од нив да побарам,па можеби и да ми најдат нешто поевтино.

За половни по огласиве слабо има реално во моментов,всушност воопшто и нема.Како и да е благодарение на тебе веќе знам неколку работи и имам идеја што отприлика да барам

Ако биде нов тоа ќе биде 13 гуми и 4тактно моторче.

како и да е утре одам и одбирам.Веројатно ново ќе биде.Не ми се дава 700 евра за половно хамачи кое веќе поминало 5000км.Реално ценава им е напумпана на половњациве.Македонциве реално сакаат да им се плати како ново,па дури и бензинот што го возеле во тие 5000км :(

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4997
Еве јас ти понудив по пониска од половина на ново цена :) и јас ли сакам да ми се плати? :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
па како.. моторот ти вреди само 50 евра, а оние 300 се за бензинот што си го потрошил...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Еве јас ти понудив по пониска од половина на ново цена :) и јас ли сакам да ми се плати? :)
Во ред е со твоето.Го имам уште на мисла.Ме кочи тоа што е фарбано и што си надвор од Скопје.Инаку фер понуда и ја имам во предвид

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4997
Од Скопје сум, да не си ме помешал со некого

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Одг: Купувам мотор 50cc по можност со гаранцијk
« Одговори #36 на: 05 Август 2014, 01:47:00 am »
Од Скопје сум, да не си ме помешал со некого
Epa moze,imav nekolku ponudi od tuka,pa verojatno sum te pomesal.Imas poraka.

Inaku vo meguvreme na pazar3 ispadnaa nekolku interesni oglasi.

Pa taka sega vo ovoj moment sum vo nedoumica pomegu ovie

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1748409-Baotian-50cc-trajno-registriran-odlicen
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=306498806191601&set=pb.100004944522077.-2207520000.1407195587.&type=3&theater

Na edniot imam popust od 80 evra,okolu 320,a covekot veli deka e ekstra socuvano.Vprocem i se gleda od slikite
Baram na net,koj e uvoznik t.e koj gi prodava ovie baotian i jonway no ne uspeav da najdam

Vtoriot pak  ke se zeme za okolu 250 evra i e od skopje.Farban e
Ova mu e receno na eden drugar koj zboruval so covekov
pred 2 saati drugar se rasprasuval i mu kazal deka ima smeneto kit i e napraveno 80 cc i deka ke mu go ostavi za 250 evra
Me interesira sto mislite za ova motorce.
Se razbira tuka e i ponudata na nikola bb koja vo momentov se razgleduva odnosno cekam odogovor nanekoi prasanja,po sto verojatno ke dadam moja ponuda.

Imam i uste dve dosta interesni motori koi se stari po 1-2 godina so mali defekti pa mozebi i na niv ke se odi.
Se nadevam deka konecno ke se podnovam so skuterce

« Последно менување: 05 Август 2014, 06:07:45 am volenos »

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
volenos да ти кажам само дека на кинески скутер ако се смени китот знај дека нема управање,односно ке ти троши масло (зборувам за 4-тактните),досега сум имал повеке кинески скутери и чим го продуваш оригиналниот кит знај дека немаш мотор ке имаш само главоболки  ;D (нема квалитетни делови),така да ако ти е за форсирање земи си 2-тактно ако ти е за нормална вожна земи си 4 тактно ама да не биде отварано и до 5000км е ОК,тоа е мое искуство па сега гледај си

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
Prvoto motorce tie isto kako ona sto tigo ponudija od forum.
Inace moabetot za menjanje kit i deka trosi ulje ama ic neti drzi voda.Ako tigo pravel nekoj nadri lekar i bog znae sto ti stail togas moze da trosi ulje..
Mene VLATKO od forum migo servisirase motorceto deckoto sve naraca delovi ustvari kit 80cc mu go ostaviv eden den i novo ulje.Deckoto taka pedantno sija zavrsi rabotata nemam zborovi eve go skuterceto e ekstra nema gram ulje da potrosi kako se stava na 1500km go menjam sve e super..taka da ako si od skopje uopste da nese sekiras za toa zemi si  bilo kakvo samo da ne e pajgano i farbano dase zdravi plastikite a delovite ti kazav koja cena se
Kit 1200-1300 den
Radilica 1400
Rolni 300-500
Za rabotna raka so nego kje se dogovoris i nema utka imas odma novo motorce
Jas moeto go menjav na samo 2000km i toa e smeneto samo da moze da bide pojako dame vozi mene i soprugata a delovite orginalni ete migi vo kutija ako sakas za 500 denari imas klip,cilindar i kariki sve e spakuvano nema nikakov problem samo sto e 50cc.
Mene samo sto migo napravija motorceto migi ukluci blokadite i nemi davase 300km dagi izvadam znaci motorceto od 45km ne mrdase sama dase razraboti danee go maltretiram.posle toa izvadi i gas do daska sega ide 75-80km netrosi gram ulje ekstra e sve pu pu da nego urocam

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
« Одговори #39 на: 05 Август 2014, 15:14:16 pm »
Prvoto motorce tie isto kako ona sto tigo ponudija od forum.
Inace moabetot za menjanje kit i deka trosi ulje ama ic neti drzi voda.Ako tigo pravel nekoj nadri lekar i bog znae sto ti stail togas moze da trosi ulje..
Mene VLATKO od forum migo servisirase motorceto deckoto sve naraca delovi ustvari kit 80cc mu go ostaviv eden den i novo ulje.Deckoto taka pedantno sija zavrsi rabotata nemam zborovi eve go skuterceto e ekstra nema gram ulje da potrosi kako se stava na 1500km go menjam sve e super..taka da ako si od skopje uopste da nese sekiras za toa zemi si  bilo kakvo samo da ne e pajgano i farbano dase zdravi plastikite a delovite ti kazav koja cena se
Kit 1200-1300 den
Radilica 1400
Rolni 300-500
Za rabotna raka so nego kje se dogovoris i nema utka imas odma novo motorce
Jas moeto go menjav na samo 2000km i toa e smeneto samo da moze da bide pojako dame vozi mene i soprugata a delovite orginalni ete migi vo kutija ako sakas za 500 denari imas klip,cilindar i kariki sve e spakuvano nema nikakov problem samo sto e 50cc.
Mene samo sto migo napravija motorceto migi ukluci blokadite i nemi davase 300km dagi izvadam znaci motorceto od 45km ne mrdase sama dase razraboti danee go maltretiram.posle toa izvadi i gas do daska sega ide 75-80km netrosi gram ulje ekstra e sve pu pu da nego urocam

Da vcera razgleduvav vo ova motoparts vo veles.Tolku e ubavo objasneto za merak.Mnogu raboti i mi staanaa jasni.
Za sekoj del si ima i ceni pa odprilika se znae kolku cini.Za onoj pogore gostivarskiot.Ne znam vo koja klasa spaga no mi se cini deka gumite mu se 13ki.
I samo toj ne e farban.Ovoj od forumov koj mi go nudat kako sto znaete e farban,kako i ovoj od facebook.Pa kako sto velis sigurno imale muka na vremeto pa se farbani
Da bile zdravi nemalo da ima boja sigurno.

TUku nekoj da kazese kaj mozam da gi najdam ovie baotian i jonway t.e dali imaat web strana kompaniive.Vlatce punto.Da mi dadese brojce od ovoj Vlatce serviserot ili pak ako e clen na ovoj forum da dadese nik kako da go baram.Verojatno ke mora da go posetam uste od prv den

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
Jas bi igral na taa karta toa crnoto motorce sto ti go ponudija boatiance si kuferce so 10000km so 80cc klip vaka mi se vide akstra zacuvano dogovorise za cena so deckoto i teraj..ne e toa golema km za skuterce baska prasaj koga go smenil klipot taka da nema da imas nikakvi problemi..kolega moj za godina ipol projde 12000 so skuter nese simna od nego skopje go vrtese sekoj den po 2-3 pati i nemamaka skuterceto...

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Jas bi igral na taa karta toa crnoto motorce sto ti go ponudija boatiance si kuferce so 10000km so 80cc klip vaka mi se vide akstra zacuvano dogovorise za cena so deckoto i teraj..ne e toa golema km za skuterce baska prasaj koga go smenil klipot taka da nema da imas nikakvi problemi..kolega moj za godina ipol projde 12000 so skuter nese simna od nego skopje go vrtese sekoj den po 2-3 pati i nemamaka skuterceto...

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1748409-Baotian-50cc-trajno-registriran-odlicen

Ako e ovoj toj.Sega se javiv.Go prodal. :(

Jbg ona sto e ubavo i ima dobra cena,odma se prodava.

Ona sto necini ke si stoi po 1-2 godini. :( i ke se ceka nekoja ovca kako mene da go zeme.

Kako i da e pisi mi brojce od vlatko ili kazi mi kako da go baram na forumov.
Sakam da se rasprasam nekolkju raboti

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
pa deckoto ima nick VLATKO nema koj nego znae na forum pisi mu slobodno inace momentalno e na odmor nadvor od drzavava nemu vrti ..
ti ima komentirano na temava idi strana nazad kje vidis

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 392
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1325687

Еве ти добро мотрче башка не е кинез, симниму некое евро за седиштето и ке имаш ново моторче

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 06 Август 2014, 05:45:27 am »
pa deckoto ima nick VLATKO nema koj nego znae na forum pisi mu slobodno inace momentalno e na odmor nadvor od drzavava nemu vrti ..
ti ima komentirano na temava idi strana nazad kje vidis
Да сега приметив :/
Имал и он за продавање,а и ми пишал некои препораки веќе.
Ќе му пишам како и да е.И онака ќе мора да го посетам после одмор сигурно...

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1325687

Еве ти добро мотрче башка не е кинез, симниму некое евро за седиштето и ке имаш ново моторче
Му се јавував на овој уште пред 3-4 дена,не се сеќавам што беше работата,но го тргнав од боокмаркс.Ќе го имам во предвид и ќе го барам повторно утре

Но веројатно ќе го пазарам ова кое некако највеќе ми фати око

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1319367

Имам и еден кој ми е препорака од пријатели 2010 година но е со некој си дефект.

На крај е овој кеeway па ќе видиме.

Вчера веќе гледав два,но беа фарбани и живи скапанци кои палат од 15-ста

Фала момци уште еднаш на советите.Се надевам дека следниот пост ќе ми биде слика со моторот