Автор Тема: Купувам мотор 50cc по можност со гаранција или да е комплет исправно  (Прочитано 17676 пати)

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
Abre tebe ti e za poevtino ili ???
Toa crnoto e farbano se gleda od kineski dzid,prvoto toa maleckoto e so 10guma novo e 499eura.Edino toa bitolskoto crvenoto mozno e da fakja oko ama so go znam..Ako ides vekje za polovno zaso nego zemes toa od kostan nema vrska ako pominalo 10000km ako e cuvano baska go pojacal na 80cc i vaka se gleda na sliki deka e zdravo ne e arabat
Фала Влатко уште еднаш што се обидуваш да помогнеш.Морам да признаам дека малку сум лаик во овие работи.

На прашањето за цената!Моторот нема да го возам многу(барем така сметам) туку само месец дена додека да ја санирам повредата на ногата.После тоа многу веројатно е да отиде во подрум или пак да го однесам во викендица,но и да го продадам со некоја загуба од 50-100 евра.

Реално цената и не е битна толку,ако моторот си вреди.Сепак не би се расфрлал до толку со пари,

бидејќи нема толку да го возам и пред се би одел на нешто поевтино.Не се знае,ако ми се допадне можеби и ќе си го возам,но како што кажав немам некоја посебно голема желба на мотори.МНогу размислував дали да одам на ново,но знаејќи дека ќе ми остане во подрум после тој месец дена и џабе толку пари ќе фрлам.

Инаку му благодарами на костан за понудата.Може моторот си вреди,но сепак јас не би дал 450 евра за кинез со 10000км
Кога би возел веројатно би дал 2000 и кусур евра и би земал веспа пјаџо.

Туку ајде да се вратам на предлозите.

Она што е 200 евра,односно со 10ка гуми.Јас сум околу 65-66кг.Би имало ли проблем по угорници по претпоставка се да е во ред.Второ стабилно ли е или многу е полошо споредено со овие кои се со поголеми гуми.

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1321558

За ова пак

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1294266

Гледам дека е фарбано,но и не ми е толку битно.Незнам дали е со 10ка или поголема гума!Сепак доколку е добро и ме вози
не ми изгледа така лошо.Ме интересира само дали знае некој како е со делови.Работата ми е да не земам некое моторче со мана и да не можам после делови ни во кина да му најдам. :(

За ова битолсково гледам дека прилепски таблици има!Претпоставувам дека го земал од некој прилепчанец и не го префрлил.Не се разбирам,но дали ќе треба да го менувам на скопски или може да си остане и на прилепски.АКо треба да го менувам многу комплицирано ми изгледа и ќе го баталам.

на крај да го спомнам и ова.ЛОшо е само што е 150цц,па може проблем да ми прават сељациве во униформа.А со сељак нема расправање нели.Дизајнот ми се допаѓа и тој ми е исто така битен,а не брзината.

на крај ако имате нешто понудете.

Би одел и на нешто вакво со дизајн но поевтино

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=933450

Така да сега засега тие ми се опциите.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
Prvite dva linka jok spored mene..toa krajnoto ne e loso ali vidi ja km pisue 15000 i pak e kinez.
Moj sovet odi zemi dogovorise za toa so 10.000km sto pisuese deckoto rece ako e raspolozen kje ti dotera cenata.Ima smeneto 80cc. toa to e maltene osvezena masinata i voopsto dane muse sekiras delovi ima za nego na sekoe kjose i dosta se evtini.
Eve ti eden primer ako nedaj boze ti fokne kinez
Klip i cilindar sve komplet 1100 denari
Radilica za nego 1400 denari
Varijator 800 denari
Rolni 350 denari
Ova ti se ceni na delovi od motoparts veles taka da sto i da rokne pojse od 50 eura jok..

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Во ред  чим велите првите два не,тогаш нема да одам на нив.Туку кога сме кај документи,мора ли да го префрлам на мое име или пак само да си ја земам сообраќајната и така да го возам.Работата е ако може да се избегнат тие 50 евра за технички и сообраќајни или мора да се поминат
« Последно менување: 30 Јули 2014, 19:49:32 pm volenos »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4997
Неможе да се избегнат мора

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Неможе да се избегнат мора
Не бива да го возам на туѓо име,само со нотарски договор,и колку точно ќе ме чинат давачките.Знае ли некој?

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
http://tuning.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=14:yy50qt-22-rj8-4&catid=1:50-cc-skuteri&Itemid=7

Moмци се одлучив за следниов мотор.Дали има некој да каже нешто за него?
Утре доколку го добијам човекот на телефон и доколку сака да ми отвори ќе одам по него.
Доколку не во понеделник.

Сеуште важат вашите понуди.Доколку некој има да понуди вакво слично поевтино нека ми пише порака.Има шанса до утре/евентуално понеделник

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
Ova e star model, nekako 850 evra e mnogu ...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4997
Играчка е ова, многу е мало

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Овие се 80 кубици и ист ваков пред 2-3 години ми го даваа за 730 евра кеш и кацига гратис. 850е многу се. Јас го гледав на Благоја Стефкоски накрши плацот за коли кај пералната, кај што поминува 50ка.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
Imam ja edno za 500e da se vratam od odmor ti pustam sliki

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
VIRTUALITY - Eurocka
scooter-eurocka.com/.../8-virtuality-3610...
Vakov imam jas 50cc 4takten glanz tamo karsi rade koncar go zemav 850 a za kesarica go davaat za 800 eura 13bandaz,ogromno sediste za dvajca dase vozat bez problem,dva zadni amortizera,ogromna dupka pod sediste sekoja kaciga ja sobira baska za 1200 go pravis 80cc i nakrivi kapata

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Во ред!Понеделник сум слободен па ќе поминам да видам и таму.До тогаш морам да се подновам дали со старо или ново ќе видиме.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
Sto i da zimas gledaj sto pogolema guma da ima postabilen si taka da ima golema dupka pod sediste dati sobere kaciga i barem podugacko sediste ako nekad se vozite dvajca da neti vlaga volanot u grklan..
Sekade za kesarica racunaj 50 evra minimum popust od cenata i baraj im gratis kaciga toa ide komplet ama nasive normalno kje ja rasparat i kjeti ja sitnat za pari ;D :D ;D

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
Одг: Купувам мотор 50cc по можност со гаранцијk
« Одговори #28 на: 03 Август 2014, 00:23:57 am »
Sto i da zimas gledaj sto pogolema guma da ima postabilen si taka da ima golema dupka pod sediste dati sobere kaciga i barem podugacko sediste ako nekad se vozite dvajca da neti vlaga volanot u grklan..
Sekade za kesarica racunaj 50 evra minimum popust od cenata i baraj im gratis kaciga toa ide komplet ama nasive normalno kje ja rasparat i kjeti ja sitnat za pari ;D :D ;D
Ќаури се нашиве дуќанџии знам! :( A што се подразбира под поголема гума.Повисока или поширока? и колкава е стандарт некоја.Мислам под која дебелина да не барам?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
Mislev na 10ka,12ka,13ka...dijametar
So desetka na najmala dupka moze da te izfrli..pretezno se 12ki ali najubavo e dasi zemes so 13ka pokomforen e poubavo gi lapa ova dupkive po gradov nas...
Ima tema kinesko novo skuterce tamo jas ja otvoriv i razgledaj ubavo i rascitaj ima i sliki od skuterot sto go zemav
Eve citaj ovdeka
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3850.0.html