Автор Тема: Nürburgring Nordschleife рекорди.  (Прочитано 116994 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Nürburgring Nordschleife рекорди.
« Одговори #600 на: 29 Ноември 2017, 20:14:58 pm »
Ја мислев продукциска кола, оно да ти било рејскар. Сеуште чекаме некој да ја симне Џули од тронот. :)

With a time of 7:21, the EX SV Project 8 is now the quickest production sedan to ever lap the Green Hell.

The £149,995 Project 8 is a heavily modified, track-biased reworking of the XE saloon that has been designed to reach 200mph. It is the second ‘Collector’s Edition’ model produced by JLR’s Special Vehicle Operations division and the first to be built entirely at the SVO division’s Technical Centre near Coventry.

Има 4 врати, ама има и ролбар, и тешко се седи позади ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #601 на: 29 Ноември 2017, 20:15:56 pm »
Пак е продукциска кола, а не one off за рушење рекорд.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #602 на: 29 Ноември 2017, 20:16:48 pm »
Пак е продукциска кола, а не one off за рушење рекорд.
Не реков дека е one off, реков дека е рејскар. 4dr saloon само на слика. Инаку тешко.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #603 на: 29 Ноември 2017, 20:21:21 pm »
Продукциски седан што ги сруши рекордите на многу коли. Ролкејџот е повеќе за безбедност отколку заради нешто друго, а и никој не се бунел кога еден куп други коли биле со ролкејџови за рекордите.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #604 на: 29 Ноември 2017, 20:32:12 pm »
Продукциски седан што ги сруши рекордите на многу коли. Ролкејџот е повеќе за безбедност отколку заради нешто друго, а и никој не се бунел кога еден куп други коли биле со ролкејџови за рекордите.
Лимитирана тркачка серија на продукциски седан. Дури нема ни да можеш да го купиш од продавница. Има модел без ролкејџ, со задни седишта, амма види чуда, тој не го тркале на ринг. ;)

Да потсетиме како џулиа руши рекорди, со кратки ракави и фармерчиња без ролкејџови ;)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #605 на: 29 Ноември 2017, 20:33:25 pm »
Има многу лимитирани серии што држат рекорди на Норд и на тие никој не им ги спори рекордите.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #606 на: 29 Ноември 2017, 20:34:58 pm »
Има многу лимитирани серии што држат рекорди на Норд и на тие никој не им ги спори рекордите.
Ја не го спорам рекордот, само кажувам дека е мноооогу повеќе од 4др седан. Уствари има 4 врати, ама тоа е тоа. другото е рејскар под тоа.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #607 на: 29 Ноември 2017, 20:37:23 pm »
И онака никој не излегол со фабричка кола да постави рекорд.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #608 на: 29 Ноември 2017, 20:41:38 pm »
Освен Алфа ;)

Thing is, the British automaker describes the vehicle that set the lap record as a “production-intent prototype” rather than an actual production car. Semantics? We’ll leave that up to you to decide…

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #609 на: 29 Ноември 2017, 20:51:14 pm »
Еве сега нека спремат и они кола и нека го победат времево ако можат.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #610 на: 29 Ноември 2017, 21:13:42 pm »
Направија што направија, сеа другите се на потег да напраат продукциски седан за да ги стигнат, а не „прототип со интенции за продукција“ (според зборовите на самиот производител).

http://media.jaguar.com/news/2017/11/jaguar-xe-sv-project-8-worlds-fastest-saloon-car-record-nurburgring-nordschleife-lap

The 7min 21.23sec lap time was achieved with a prototype Project 8 prepared by SVO’s engineers in Track Mode and on production 265/35 R20 and 305/30 R20 Michelin Pilot Sport Cup 2 tyres.

За разлика од нив, Alfa го посигна она што го постигна со продукциска кола. Оди нарачај си ја од АутоСК, викни го Fabio Francia, и ќе ја извози за 7.32 :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #611 на: 29 Ноември 2017, 21:46:59 pm »
http://bridgetogantry.com/2/index.php/racing-at-the-ring/546-watch-alzen-s-amazing-new-nuerburgring-vln-lap-record

For the laptime analysts amongst you, an 8m02s lap VLN lap would be like doing a 6m22s full Nordschleife lap. Or a 5m58s BTG time.

Не е улична кола, али времето е со сообраќај по стаза...фак  :-[ 8)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #612 на: 29 Ноември 2017, 22:01:25 pm »

;D ;D ;D

Смешки си.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #613 на: 29 Ноември 2017, 22:06:19 pm »
Мавни се со 250 во банкина па смеј се.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #614 на: 29 Ноември 2017, 22:11:05 pm »
http://www.timeattack.co.uk/chassis-stiffening-basics/#sthash.FojIY7QC.dpbs

Forget a few simple bolt-on braces, a roll cage is the real deal of chassis bracing, and a vital part of any track car; partly to satisfy safety regulations, partly to massively stiffen up a car’s chassis.

Со акцент на massively