Автор Тема: Nürburgring Nordschleife рекорди.  (Прочитано 117193 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Nürburgring Nordschleife рекорди.
« Одговори #435 на: 04 Мај 2016, 15:01:40 pm »
Giulia-ta, според алфа е онаа што може да ја купиш за 90тина илјади. Со карбон седишта керамички дискови и што ја знам уште што што чини 16тина илјади повеќе од бејзик qv.  Сепак таква може да се купи и не е твикувана посебно. Секако дека беше маскирана пошто уште не беше објавена и времето на нирбургринг беше искористено за промоцијат неколку дена покасно. Видео нема ни од 4С ffs. Како о да е, ложењето на стазава стана само курчење и ништо друго.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #436 на: 04 Мај 2016, 15:02:58 pm »
Stock? Од каде тоа?

Затоа напоменав дека колку што ми е мене познато...

НО, колку што гледам на снимкиве нема ни ролбарови, а гледам наѕираат и задни седишта, а на некои видеа и test dummies кои изгледаат симулираат тежина or something. You will be the judge of that

Еве на неколку места можат да се забележат dummies

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #437 на: 04 Мај 2016, 15:09:23 pm »
Јас сум отсекогаш ЗА Нордшлајфе времиња...дури и задолжителни да станат за секој модел...не само за адаптираниве за курч.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #438 на: 04 Мај 2016, 15:43:39 pm »
Giulia-ta, според алфа е онаа што може да ја купиш за 90тина илјади. Со карбон седишта керамички дискови и што ја знам уште што што чини 16тина илјади повеќе од бејзик qv.  Сепак таква може да се купи и не е твикувана посебно. Секако дека беше маскирана пошто уште не беше објавена и времето на нирбургринг беше искористено за промоцијат неколку дена покасно. Видео нема ни од 4С ffs. Како о да е, ложењето на стазава стана само курчење и ништо друго.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #439 на: 04 Мај 2016, 15:44:31 pm »
Јас сум отсекогаш ЗА Нордшлајфе времиња...дури и задолжителни да станат за секој модел...не само за адаптираниве за курч.

И да кажуваат измерена потрошувачка за кругот, како и просечна вредност за измерена бучава. Графици сакам.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #440 на: 04 Мај 2016, 15:48:16 pm »
Ова со бучавава држи вода. Мераци ќе биде тоа. Браос.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #441 на: 04 Мај 2016, 16:38:30 pm »

Thks, го немав видено до сега, или сум го изумил :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #442 на: 04 Мај 2016, 18:07:03 pm »
Мислам дека може и малце побрзо време од ова да извади Алфава.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #443 на: 04 Мај 2016, 18:24:49 pm »
Ако ја штелнат малце, и пилот куп 2-ки гуми, ништо чудно. Во секој случај, мислам дека поинтересно ќе биде „од салон“ возила да се тестираат и споредуваат, пошто другово е се` во домен на чаролије и магије, кое никој друг освен тие што тестираат нема да може да го осетат.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #444 на: 04 Мај 2016, 18:46:54 pm »
Јас мислев со друг возач и евентуално гуми да се сменат. А со толку штелување стварно не е реално и како што рекоа Форд за новиот РС не го пуштаат на стаза пошто многу се лажираат времиња.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #445 на: 04 Мај 2016, 19:23:15 pm »

И да кажуваат измерена потрошувачка за кругот, како и просечна вредност за измерена бучава. Графици сакам.

Кој побогу го интересира потрошња и бучавост кај  hot-hatch

Тоа само во мизеријава наша,зошто таа кола ќе ја купиш 10год. Стара можда и поише ќе одиш на одмор со нејзе,на пазар,на кафе и само на стаза нема да отидеш зошто нема

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #446 на: 04 Мај 2016, 20:23:24 pm »
Stock? Од каде тоа?

Затоа напоменав дека колку што ми е мене познато...

НО, колку што гледам на снимкиве нема ни ролбарови, а гледам наѕираат и задни седишта, а на некои видеа и test dummies кои изгледаат симулираат тежина or something. You will be the judge of that

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не можеш да знаеш дали некоја од овие снимки е баш од автомобилот со кој е поставен рекордот без онборд видео. Моделот Giulia е базиран на Нирбуринг. Се утепаа од тестирање на стазата и времето им беше главна информација на презентирањето на автомобилот. Затоа не гледам што ви смета толку ако некој друг го прави истото.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #447 на: 04 Мај 2016, 20:47:52 pm »

Кој побогу го интересира потрошња и бучавост кај  hot-hatch

Тоа само во мизеријава наша,зошто таа кола ќе ја купиш 10год. Стара можда и поише ќе одиш на одмор со нејзе,на пазар,на кафе и само на стаза нема да отидеш зошто нема

Па тоа е поентата, да видиш која кола оди, не троши и е тивка. 99.99% од колите се за цивилна употреба, комфорно и економично уживање по автопати, град и планински патишта. Останатите неколкумина сакаат лимарини без изолација со резонантен ауспуф. Овие податоци ќе ни помогнат дополнително да ги разграничиме едните од другите.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #448 на: 05 Мај 2016, 00:32:56 am »
А што е битно БМВ 520Д или Акорд или Голф ТДИ какво време има на некоја си стаза? За овие коли бучавост, потрошња, некои убрзувања, меѓуубрзувања да, ама време на стаза ама ич не ме интересира, а и не верувам дека некој што ќе ја купи таа кола ќе го интересира.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #449 на: 05 Мај 2016, 07:22:45 am »
Од вишок информација нема зијан.