Автор Тема: Автомобил што најНЕпријатно ве изненадил  (Прочитано 45441 пати)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
Одг: Автомобил што најНЕпријатно ве изненадил
« Одговори #15 на: 26 Јануари 2011, 11:43:02 am »
од поново време страшно бев разочаран од vw polo, не зборам за новите tsi модели туку за 1.2 моделот, настрана од страшно неудобната тврда амортизација, седиштата во кривина воопшто не ме задржуваа шетав лево десно цело време, а перформансите на моторот не беа ништо подобри од клиото со 1.2 мотор од 1995 година на татко ми.
Најголемо разочарување беше колата, ако можам да ја наречам кола, што ја купи дедо ми во далечната 1995 година, дациа 1310, ја плативме тогашни 9000 марки, ај што е грда реплика на рено 12, ај што е ентериерот очаен, пластиката не ме чуди и радиоктивна да е, колата нон стоп е по механичари, каросериски за 15 години е целосно скапана од корозија, низ крилата се гледаат колцата, тогаш многу луѓе се излажаа поради ниската цена, и за мене колку и да се унапредени денешните дации НИКОГАШ не би купил такво ѓубре.
Друго разочарување ми беше најпродаваната кола во Македонија за 1995 година шкода фелацио овај мислам фелиција :). Татко ми ја купи 1996 година и колата по мене беше тотално разочарување, каросериски  не беше толку лоша и ентериерот колку толку беше добар за тоа време,а и дизајнот им беше добар, ама да почнам од 1.3 моторот, потромо нешто не сум возел можда и требаше 20 секунди до стотка, внатре бучеше како трактор, а за потрошувачката да не спомнувам 12-13 литри градска. 
Значи заклучок во моево досегашно искуство со коливе полн сум со разочарувања :)

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 925
  • Virus-Alfa
« Одговори #16 на: 05 Март 2012, 10:16:38 am »
Мене ме има разочарано пасат 1.9 тди 130 коња кој беше поспор од 156 ка со 105 коња а што не е личен тоа да не зборуваме.
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #17 на: 05 Март 2012, 10:23:14 am »
Jas se razocarav od Fiat Grande punto 1.4. Trosi vo grad 11-12l/100Km, nema kojznae kakvi perfomansi, bucno e i ne e tolku brzo.

Razocaran bev i od GOLF 6 1.4 obicniot motor, pa taa kola e kako umreno magare. Mislev deka moeto Polo SDi e kuco konce ama koga sednav vo toj Golf i go povozev rekov deka Poloto e GTI za nego... Barem vlece nekako pouvereno. Ne mora da otvoras vrata dok vozis i da prodolzis peski.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #18 на: 05 Март 2012, 10:26:52 am »
Мене ме има разочарано пасат 1.9 тди 130 коња кој беше поспор од 156 ка со 105 коња а што не е личен тоа да не зборуваме.
Rasipana bila. 1.9tdi se silni motori, ako se zdravi.

Razocaran bev i od GOLF 6 1.4 obicniot motor, pa taa kola e kako umreno magare. Mislev deka moeto Polo SDi e kuco konce ama koga sednav vo toj Golf i go povozev rekov deka Poloto e GTI za nego... Barem vlece nekako pouvereno. Ne mora da otvoras vrata dok vozis i da prodolzis peski.

ironijata da bide pogolema, toj e najzdraviot motor momentalno sto se nudi.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #19 на: 05 Март 2012, 10:51:37 am »
Neli ima Golf so 1.6 TDI toj ke da e najzdrav.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #20 на: 05 Март 2012, 10:54:34 am »
Затоа не се нуди 1.4 во голф, туку е заменет со 1.2 ТСи. :) Пробај го тоа Бугар, има доста повеќе НМ од атмосферците кои не се нудат.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #21 на: 05 Март 2012, 10:56:34 am »
1.2 tsi abe sto znam toa ne deluva bas mokno. 1.6 TDI bi trebalo da e ok. 1.6 se motori od stara skola Golf 2 i sekako najprovereni, samo malce update-irani.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #22 на: 05 Март 2012, 11:03:53 am »
Абе Фолксваген е зар треба докажување?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #23 на: 05 Март 2012, 11:09:04 am »
И тојота сакаа да ја симнат со лоши фори во Америка. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #24 на: 05 Март 2012, 11:09:53 am »
И мислам дека ја симнаа за малце. Ама ќе се врати пак во шема.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14173
« Одговори #25 на: 05 Март 2012, 20:41:52 pm »
Најлоша кола во животот не сум имал возено.
Едноставно секоја кола си има свој карактер и си бара соодветно одржување и режим на возење.
Заставите можеби се расипуваат често, ама како второ возило е идеално, евтино за одржување и можете пред зграда да го направите ремонт.
Старите VW се прави тенкови и лесни за одржување.
Корејските возила се покажаа далеку подобри од било кој французин или италијанец.
Италјаните и французите нервираат со ситници ама се вистинско задоволство да ги возиш.
Јапонците се неуништливи, брзи и економични, но со моите скоро 2 метра после долго возење грчеви ме фаќаат...
И то е то :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #26 на: 05 Март 2012, 23:10:20 pm »
1. Chevrolet Cruze 1.6 LS - теникија која едвај се движи со ефтин кинески-лук-лајк ентериер. Од надвор изгледа голема, а внатре е тесна и неудобна. Поготово задната клупа е тотално разочарување откако ќе си го прилагодам возачкото седиште по мој терк позади мене неможе да влезе ни птица, а не чоек. Вожњата тврда, тотално несоодветна за крузер.
2. Fiat 500 1.3 100KS - премногу неквалитетна шминка која за релативно кратко време се упропастува, па сите тие првично фини украси се претвараат во гнасни накази. Клаустрофобично мало со превисока потрошувачка. Утка скоро во секој можен поглед како мало градско возило.
3. Honda Civic Sedan 2009 - грдо, скапо и тотално непрегледно за човек со поголем раст од метар и 40cm. Тие стубовите од напред како да се дизајнирани за да ги го блокираат погледот.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #27 на: 05 Март 2012, 23:44:14 pm »
Најпријатно - Дефинитивно фиестата со 1.25 моторче..не дека ја имаам ама сериозно во секој поглед.. моторчето е ептен секси..доста е одлично, троши околу 8 ама ок е

Најнепријатно - Не многу али ипа новиот сузуки свифт...на хартија супер у реалност некако треба повеќе да покаже али у главном добар е

Сеат леон - страшен надворешен изглед, ама внатре многу многу пластика...ете и у Cupra R што е 30 и кусур илјадарчиња внатре пластична :S не бива така другари :)

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #28 на: 05 Март 2012, 23:51:24 pm »
Шевролет Калос, очекував многу многу повеќе, уствари очекував кола која стварно е 8-9000 евра, а тоа никакво. Стварно не се расипува на него ништо, службено е, и кој уште му се нема качено и како ли не е возено, ама е бучно, тромо, троши, се во него е чудно поставено, а мењачот мислам дека полесно е од задна клупа да мењаш брзини отколку возчот од напред, под лакт ми доаѓа.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #29 на: 06 Март 2012, 00:56:17 am »
Najprijatno iznenadvanje Skoda Octavia VRS 2.0 T cipnata na 240 KS.
Znaev deka kolata e brza, ali trojca da se vozime so 240 km/h i da si praime muabet kako da vozime 80 km/h od aspekt na udobost, lesnotija i tisina ...ne ocekuvav.