Автор Тема: Мислења, искуства, поплаки, совети за Aprilia50?  (Прочитано 21157 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Одг: Мислења, искуства, поплаки, совети за Aprilia50?
« Одговори #60 на: 06 Септември 2011, 16:02:20 pm »
И јас сум со Влатче на ова. Ептен ми се свиѓаат PX
Ама јас суп ептен попален по Honda wave, тие такви модели. 125 кубици боксер мотор, полу автоматски.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #61 на: 06 Септември 2011, 16:03:25 pm »
ne e dvapati poteska,125kite se okolu 120 kila a 50kite se engde 90 dokaj 100 kila,inace 125kata od 0 do 60 e zmaj

Да, ама за 125 поскапи делови, каиши, варијатори ролни... ламела... све е поскапо, а и регистрација се плаќа секоја година...

Мојата 50 Баотиан , се е фабрика, иде на рамно 65-68, уздолница до 75 км/ч. Кога имаше 1500 км/ч идеше  и 75 на рамно без проблем. Ама со време ...

Инаку најмногу што ја имам мачено е искачување на Рамно (врвот на Скопска Црна Гора) секоја чест како го издржа тоа моторчето. Ама и јас знам како да си го возам.

Епа време и е за каиш, а не е лошо цел сет да смениш пак... каиш, и ролни, и види ја ламелата, каква е ако е паднато месото под 2мм лепи ја...

Да и јас мислам дека ламелата кај и да е за 1000 км ке треба да се менува, каишот здравје вака е супер, нема знаци на истрошеност.

Инаку Рики, км си го прават своето можеби нешто и карбураторот треба да се средува, башка нема уште сменето и свеќица ;D ;D ;D

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
« Одговори #62 на: 06 Септември 2011, 16:03:33 pm »
Ама јас суп ептен попален по Honda wave, тие такви модели. 125 кубици боксер мотор, полу автоматски.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
+1
Одлично нешто

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #63 на: 06 Септември 2011, 16:06:34 pm »
+1
Одлично нешто

Мислам дека има и кинески вакви, ептен покажани само има 2 модели на коњажа едниот беше добар другиот така така. Ако на некој не му пречи изгледот ....

Инаку Беверли моделот, најмногу одговара за луѓе што не се за спортска варијанта и голем скутер

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #64 на: 06 Септември 2011, 17:59:13 pm »
Да има вакво кинеско 125ка. Не е лошо. Ама јас би за нешто по звучно, хонда. јамаха ....

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #65 на: 06 Септември 2011, 20:09:50 pm »
Honda wave,ili ANF imas i yamaha jupiter(na lik se najubavi) i suzuki FL

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #66 на: 07 Септември 2011, 00:49:42 am »
Honda wave,ili ANF imas i yamaha jupiter(na lik se najubavi) i suzuki FL
Еј фала ти многу. Баш сакав да ги знам другите модели слични на хондата.
А да не знаеш кај ги има кај нас, нови/половни делови, како одат цените итн...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #67 на: 07 Септември 2011, 02:10:13 am »
Мислам дека нема кај нас,иначе да овие буквално немаат смрт

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #68 на: 07 Септември 2011, 09:43:03 am »
Гад демит!!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #69 на: 07 Септември 2011, 10:12:24 am »
ne e dvapati poteska,125kite se okolu 120 kila a 50kite se engde 90 dokaj 100 kila,inace 125kata od 0 do 60 e zmaj

Да, ама за 125 поскапи делови, каиши, варијатори ролни... ламела... све е поскапо, а и регистрација се плаќа секоја година...

Мојата 50 Баотиан , се е фабрика, иде на рамно 65-68, уздолница до 75 км/ч. Кога имаше 1500 км/ч идеше  и 75 на рамно без проблем. Ама со време ...

Инаку најмногу што ја имам мачено е искачување на Рамно (врвот на Скопска Црна Гора) секоја чест како го издржа тоа моторчето. Ама и јас знам како да си го возам.

Епа време и е за каиш, а не е лошо цел сет да смениш пак... каиш, и ролни, и види ја ламелата, каква е ако е паднато месото под 2мм лепи ја...

Да и јас мислам дека ламелата кај и да е за 1000 км ке треба да се менува, каишот здравје вака е супер, нема знаци на истрошеност.

Инаку Рики, км си го прават своето можеби нешто и карбураторот треба да се средува, башка нема уште сменето и свеќица ;D ;D ;D

Aбе, што збориш... каишот не е леб па да се троши.... тој наеднаш пука, прво ке почнат да му летаат заби, па да се разресува... не е можно прво ламелата да ти откаже, а после каишот... тоа си има ред... 2-3 каиши, па каиш ролни и ламела се мења... па после пак, 2-3 каиши па пак ролни каиш ламела и варијатор...

А свекица, ставај НГК Ц7 запамти Ц7 и види, таа портокаловата/розевата жица дали е скината...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #70 на: 07 Септември 2011, 10:15:15 am »
+1
Одлично нешто

Мислам дека има и кинески вакви, ептен покажани само има 2 модели на коњажа едниот беше добар другиот така така. Ако на некој не му пречи изгледот ....

Инаку Беверли моделот, најмногу одговара за луѓе што не се за спортска варијанта и голем скутер

Вакви кај нас кинески ги има... по... 700-800 евра, и идат по 130-140 кмч изджливи се, но само изгледаат смешно, како АПТ-5 само со спојлери

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #71 на: 07 Септември 2011, 11:26:36 am »
вакви во комшии има колку да сакаш...грците ги возат и тоа многу,и ги викаат папаки,па можиме да најдиме некое
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #72 на: 07 Септември 2011, 11:53:24 am »
@ Riki

Имам сменето каиш и ролни на 12,000 км, така да знам дека и тој кај и да е ќе откаже љубов, здравје на пролет, се комплет, уље, каиш, ролни, и нормално ако почне да цвичи ламелата на тргнување и неа. А лесно ли се гледа ламелата колку е потрошена, каде се наоѓа, спомна лепење, тоа да не се прави кај тој човекот што лепи плочки кај Олимписки?
Знам за НГК, само сум барал а неможев да најдам спецификација CR7HSA, ти од каде земаш?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #73 на: 07 Септември 2011, 12:09:46 pm »
@ Riki

Имам сменето каиш и ролни на 12,000 км, така да знам дека и тој кај и да е ќе откаже љубов, здравје на пролет, се комплет, уље, каиш, ролни, и нормално ако почне да цвичи ламелата на тргнување и неа. А лесно ли се гледа ламелата колку е потрошена, каде се наоѓа, спомна лепење, тоа да не се прави кај тој човекот што лепи плочки кај Олимписки?
Знам за НГК, само сум барал а неможев да најдам спецификација CR7HSA, ти од каде земаш?

Вака чим имаш 12 000 км, наредниот сервис све комплет значи, пак ролни каиш 669 павер линк и ламелата лепење искључицо кај Зоки ФРЕНТЕКС кај канал 5, после хамачи мислам дека цената за тебе е околу... 500-600 денари со ламели по тиф сертификати... и бидејки имаш 12 000 км, а мислам дека не го малтретираш моторчето... замо ламелата нека ти ја залепи на 4.8мм али знае он, а ако сумљаш на звоното од ламелата дека е малце елипсесто, пушти го на дребонг нека го дувнат 200-300 стоти, па до 1 мм и после, пребиј се со повисоки ламели, со толку колку ке симнеш на дребонт... 

НГК најефтини имаш, во томос лептокарија, као по сигурен ми е ... тој тамо, а и имаш и секаде по кинескиве продавиници за мотори, центар, саем, кванташки...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #74 на: 07 Септември 2011, 12:15:05 pm »
@ Riki

Вака чим имаш 12 000 км, наредниот сервис све комплет значи, пак ролни каиш 669 павер линк и ламелата лепење искључицо кај Зоки ФРЕНТЕКС кај канал 5, после хамачи мислам дека цената за тебе е околу... 500-600 денари со ламели по тиф сертификати... и бидејки имаш 12 000 км, а мислам дека не го малтретираш моторчето... замо ламелата нека ти ја залепи на 4.8мм али знае он, а ако сумљаш на звоното од ламелата дека е малце елипсесто, пушти го на дребонг нека го дувнат 200-300 стоти, па до 1 мм и после, пребиј се со повисоки ламели, со толку колку ке симнеш на дребонт... 

НГК најефтини имаш, во томос лептокарија, као по сигурен ми е ... тој тамо, а и имаш и секаде по кинескиве продавиници за мотори, центар, саем, кванташки...

Сеа имам ~20,000 км ;) , здравје пролет ке му правам мини сервис :D сеа и така уште месец најмногу ќе го возам а тоа се околу 600 км