Автор Тема: Мислења, искуства, поплаки, совети за Aprilia50?  (Прочитано 21211 пати)

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
Одг: Мислења, искуства, поплаки, совети за Aprilia50?
« Одговори #45 на: 06 Септември 2011, 14:11:56 pm »
Јас возам Кинески скутер веќе 4та год. без дефект без малку 16 000км (освен потрошен материјал филтри каиш ролни и сл.) и патрошувачка од 2.5-3 лити сам на мотор а со двајца и бркање стига до 3.3 Јас сум презадоволен и од кинеските 2Т скутери а и многу малку луѓе се пожалиле од нив.
Сепак што и да купиш со здравје да си се возиш  :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #46 на: 06 Септември 2011, 14:17:00 pm »
Сега пред пола година братучедов на женава зема таков кинески ко што вика рики дека е 80 ска а го пишува како 50 ска, многу е задоволен и малку му троши, а и супер изгледа.

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
« Одговори #47 на: 06 Септември 2011, 14:33:22 pm »
Сега пред пола година братучедов на женава зема таков кинески ко што вика рики дека е 80 ска а го пишува како 50 ска, многу е задоволен и малку му троши, а и супер изгледа.
Јас лично не верувам во тоа 80 е 50 го пишуваат али нема везе да не навлегуваме во тоа
Од ова што го возам сум презадоволен а и сегде сум бил низ скопјево и околинава,  еднаш на велешко и тоа за назад со двајца на него без застанување до дома. Досега  без никакви посериозни проблеми  освен што во последно време знае да не ми отвори вакумот за гориво друго ништо

Not a valid youtube URL

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #48 на: 06 Септември 2011, 15:01:35 pm »
Јас лично не верувам во тоа 80 е 50 го пишуваат али нема везе да не навлегуваме во тоа
Од ова што го возам сум презадоволен а и сегде сум бил низ скопјево и околинава,  еднаш на велешко и тоа за назад со двајца на него без застанување до дома. Досега  без никакви посериозни проблеми  освен што во последно време знае да не ми отвори вакумот за гориво друго ништо

Стварно незнам, така ми кажаа така пишувам, не сум имал не ни мислам да имам мотор.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #49 на: 06 Септември 2011, 15:08:34 pm »
Од ова што го возам сум презадоволен а и сегде сум бил низ скопјево и околинава,  еднаш на велешко и тоа за назад со двајца на него без застанување до дома. Досега  без никакви посериозни проблеми  освен што во последно време знае да не ми отвори вакумот за гориво друго ништо

Стварно незнам, така ми кажаа така пишувам, не сум имал не ни мислам да имам мотор.

Вака, ако е 50ка едвај ке иде... 50-55 стандард, а ако е 80ка ке иде 70 кмч по тоа ке познаеш, зборам за стандард, нит електроники, ганичници... ништо да не чепкаш

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #50 на: 06 Септември 2011, 15:16:10 pm »

Вака, ако е 50ка едвај ке иде... 50-55 стандард, а ако е 80ка ке иде 70 кмч по тоа ке познаеш, зборам за стандард, нит електроники, ганичници... ништо да не чепкаш
Така и он вика дека иде 70 а брат му има 125 ка па едвај дига 80 , па баш за тоа се јадеа затоа и знам, иначе 125 ката може е 2 пати потешка.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #51 на: 06 Септември 2011, 15:31:03 pm »
ne e dvapati poteska,125kite se okolu 120 kila a 50kite se engde 90 dokaj 100 kila,inace 125kata od 0 do 60 e zmaj

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #52 на: 06 Септември 2011, 15:33:23 pm »
Мојата 50 Баотиан , се е фабрика, иде на рамно 65-68, уздолница до 75 км/ч. Кога имаше 1500 км/ч идеше  и 75 на рамно без проблем. Ама со време ...

Инаку најмногу што ја имам мачено е искачување на Рамно (врвот на Скопска Црна Гора) секоја чест како го издржа тоа моторчето. Ама и јас знам како да си го возам.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #53 на: 06 Септември 2011, 15:38:24 pm »
Гледам има доста тука што ги разбираат веспиве. Мислење за Vespa PX 150, нова 2011 година?

Потрошња, квалитет, сервис кај нас? Нешто друго што е специфично, маани, предности?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #54 на: 06 Септември 2011, 15:49:24 pm »
Гледам има доста тука што ги разбираат веспиве. Мислење за Vespa PX 150, нова 2011 година?

Потрошња, квалитет, сервис кај нас? Нешто друго што е специфично, маани, предности?

Влатко!

Немој да бидеш, смешен со такво Веспиче не глуми Италијанец :)))))))

И онака, како некој коа ке ги видам, на ретро мотро, во одело, и со кацика, германски шлем !

Ако веке имаш пари за Vespa PX 150, дај уште некој денар и земи си Џилера нексус 125ka ili 250 и да не се замараш....

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #55 на: 06 Септември 2011, 15:52:56 pm »
ne e dvapati poteska,125kite se okolu 120 kila a 50kite se engde 90 dokaj 100 kila,inace 125kata od 0 do 60 e zmaj

Да, ама за 125 поскапи делови, каиши, варијатори ролни... ламела... све е поскапо, а и регистрација се плаќа секоја година...

Мојата 50 Баотиан , се е фабрика, иде на рамно 65-68, уздолница до 75 км/ч. Кога имаше 1500 км/ч идеше  и 75 на рамно без проблем. Ама со време ...

Инаку најмногу што ја имам мачено е искачување на Рамно (врвот на Скопска Црна Гора) секоја чест како го издржа тоа моторчето. Ама и јас знам како да си го возам.

Епа време и е за каиш, а не е лошо цел сет да смениш пак... каиш, и ролни, и види ја ламелата, каква е ако е паднато месото под 2мм лепи ја...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #56 на: 06 Септември 2011, 15:53:14 pm »
Не ми се свиѓаат овие ваквиве веспи, нешто као големи, спортски курац палац. Једино што ми се свиѓа а да не е спортско е Beverly, али повеќе сакам PX.

Ниту ми треба нешто брзо, ниту експлозивно. За низ град, убаво да изгледа и да не ми се расипува. Како дете сакав Runner, Aprillia 50ка и слични.

Иначе наредна сезона би купувал, сеа само собирам информации и искуства ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #57 на: 06 Септември 2011, 16:00:35 pm »

Па како маана би можел само да кажам дека има мали тркала, како што успеав да видам 10“ , што со оглед на кратерите низ градов, би можело да биде доста опасно. Мое мислење е дека треба мин. 12“.
Друго, незнам дали имаш А категорија, пробај да ја провозиш, да видиш дали ке ти „лежи“ а најдобро е со уште 1 (некои скутери не се баш за со 2, мали се а овој ми делува за таков).
Конкретно за моторот, квалитетот и сл. не ми можел да те пишувам, бидејки не сум имал таков мотор, меѓутоа сигурен сум дека е се како што треба со нив.
Најдобро е (како и за други работи) да си поставиш лимит на пари, види ги сите понуди, и ке го најдеш тоа што најмногу вреди за твоите пари.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #58 на: 06 Септември 2011, 16:01:41 pm »
Абе ретро стил е... ;)

Немој земи нешто, по спорцко... јас би те советувал да земеш, Нексус... и да завршиш работа... или кимко, супер 8 125 тоа малце повеке личи на ПХ

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #59 на: 06 Септември 2011, 16:02:12 pm »
Не ми се свиѓаат овие ваквиве веспи, нешто као големи, спортски курац палац. Једино што ми се свиѓа а да не е спортско е Beverly, али повеќе сакам PX.

Ниту ми треба нешто брзо, ниту експлозивно. За низ град, убаво да изгледа и да не ми се расипува. Како дете сакав Runner, Aprillia 50ка и слични.

Иначе наредна сезона би купувал, сеа само собирам информации и искуства ;)

И ја се спремам за следна сезона, па така, прибирам информации, ако може да се фати нешто преку зима во матно, ван сезона :D:D:D ...

Колата повеќе гориво ми троши во шпиц, или барајки паркинг место ...