Гласање

Кој од овие 3 го посакувате највеќе ?

Alfa Romeo Giulietta 2.0 Mjet
31 (51.7%)
Audi A3 1.6 TDI CR
13 (21.7%)
BMW 118 D
16 (26.7%)

Вкупно гласови: 59

Автор Тема: Луксузни Компакти  (Прочитано 66526 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Луксузни Компакти
« Одговори #270 на: 07 Септември 2011, 14:08:48 pm »
Немој да се љутиш друже, те прифаќам се што збориш и јас сакам бемвиња ама кецов што го возиш стварно не ми се свиѓа и да сум воможност да го начекам како ти што си го начекал нема да го земам, дали до вкусот мој е не знам ама од помодерниве коли оваа нај не убава ми е.

нели кажавме дека за вкусовите не се расправа...... а колата што си е добра за тоа нема збор. Најдобро подвозје (подобро и од фокус), лежи одлично ама е доста потврда.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #271 на: 07 Септември 2011, 14:32:11 pm »
Неколку цитати извадени од Википедиа:
Jeremy Clarkson, and other journalists raised a number of other complaints about the 1-series which were or are aesthetic ...
Clarkson went so far as to end his review for the Sunday Times with 'The 1-series is crap.
Clarkson himself awarded the 2008 model five stars, and had the following to say: 'The 135 coupé is the best car BMW makes. ???

The BMW 118d, which is not sold in North America, won the prestigious 'World Green Car Award' in 2008 being the only performance oriented car with CO2 emissions and fuel consumption comparable to Toyota Prius.

+ Автомобил потполно ориентиран кон возачот, со извонредно прецизно и оштро управување, крајно неутрално однесување во кривина (50:50 распределба на тежина е чувство кое те следи во секоја кривина), дефинитивно Ultimate driving machine.
Затоа од понудените својот глас малку субјективно и многу повеке објективно го дадов за 118д
Првото е за хеџбекот, и е точно. Колата макар и со масивниот мотор 35и  е значително полоша и поскапа од соодветниот Голф Р32, а тек па со новиот Р е неспоредлива. Ова е од Топ Гиар споредбата.
Второто е за купето со 35и ознака од поприлично кубни центиметри мотор, и е точно.

Третото е за дизелот, и е точно.

И мора да рачунаш дека зборуваме за нови коли, а тие се поприлично скапи. БМВ е најстаро, ама е и најскапо на ново. 50% од сите негативности на БМВто отпаѓаат на огромната цена, непоткрепена со ништо друго освен значка. Ова е објективно гледано. Значи еве новото БМВ кое ќе е конкурент на овие коли ќе е 30че почетна цена. Тоа се 30.000 евра. Илјади. 30. Евра.

Јас конкретно како и повеќе пати што сум кажал би одел на БМВ 3, како едно врвно и комплетно возило од одлична марка.

Точно дека за вкусовите не се расправа, може на еден да му е убаво на друг не, и обратно.

Ги имаат истргано све од Топ Гиар, така да ова е целата епизода и премотај до околу 5 минути до кај 7 минути. :) На околу 6:30 има детален опис на мислењето на Џереми за Серија 1.
http://www.streetfire.net/video/top-gear-season5-episode9_part-1_727263.htm
« Последно менување: 07 Септември 2011, 14:52:54 pm Deni »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #272 на: 07 Септември 2011, 16:10:53 pm »
а кој е па Џереми да ми кажи дали нештото чини или не.....демек ако Џереми речи дека чини тогаш е ОК,а ако речи дека не чини тогаш стварно не чини...ај не ме зафркавајте....
п.с. еве еден пример : Кока Кола и Пепси се произведуваат од иста година,и во целата историја(125години) Кока Кола е попродавана од Пепси,се додека Пепси не ги стави на етикетата Роналдињо,Бекам,Џ.Лопез,Бијонсе со што почна да се продава повеќе од Кока Кола....е сега,дали Пепси-то со овај маркетинг стана подобро од Кока Колата,во продажбата ДА,а по вкус НЕ....во западните земји кај тие идиотски народи ваквите работи успеваат,односно можиш да им продадеш мочка во шише со етикета од Бекам,Роналдињо итн.итн....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #273 на: 07 Септември 2011, 16:13:54 pm »
+1
Џереми се разбира во возила колку што тоа го бара од него сценариото за епизодата. Не би ме изненадило некогаш да се испостави дека е нуб. Ама не би ме изненадило да се испостави и дека стварно се разбира.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #274 на: 07 Септември 2011, 16:14:46 pm »
Немој да се љутиш друже, те прифаќам се што збориш и јас сакам бемвиња ама кецов што го возиш стварно не ми се свиѓа и да сум воможност да го начекам како ти што си го начекал нема да го земам, дали до вкусот мој е не знам ама од помодерниве коли оваа нај не убава ми е.
Воопшто не се лутам, ни тебе ни некому друг, па нити пак гледам причина за тоа.
Јас и не сакам на сите да им се допаѓа, доволно што јас го имам тоа што сум сакал. И зошто тоа е за колите а не за останатите работи во животот ?!?
Пример, шеташ онака со добра девојка и сите ти викаат: -„Уф, ама ти е згодна рибава, предница има топ, а и позади е одлична“. А пошто тебе ти се дига егото, онака додаваш: - „Ајде ајде, напрај еден круг, да видиш тек како прима и кој кеиф прај...“ ???
Мислам, you got the point :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #275 на: 07 Септември 2011, 16:16:56 pm »
+1

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #276 на: 07 Септември 2011, 16:17:01 pm »
+1
Џереми се разбира во возила колку што тоа го бара од него сценариото за епизодата. Не би ме изненадило некогаш да се испостави дека е нуб. Ама не би ме изненадило да се испостави и дека стварно се разбира.

чек малце...... па кога ќе имаш шанса да испробаш толку автомобили тогаш не е воопшто тешко да расудиш што е добро а што не...... така да не ми држи твоето мислење дека Џереми може да е нуб.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #277 на: 07 Септември 2011, 16:22:56 pm »
а кој е па Џереми да ми кажи дали нештото чини или не.....демек ако Џереми речи дека чини тогаш е ОК,а ако речи дека не чини тогаш стварно не чини...ај не ме зафркавајте....
...
+1
TopGear е исклучително забавно и воедно многу гледано шоу, но во основа е тоа - шоу. Тешко дека изминативе години јас донесов некој логичен заклучок од тестовите што тие ги направија. Благо речено повеке ме збунија отколку што во стварност ме „просветлија“. Кој мисли поинаку, нека повели ...

П.С. Еве на што во основа и мислам: Mitsubishi Evo vs British Army part 1

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #278 на: 07 Септември 2011, 16:25:36 pm »
А? Па затао испонаправија коли за да ја затнат секоја дупка од пазарот, сите производители. Се што треба да ти текне е да се држиш до она што знаат најдобро. Не е некоја филозофија.

Значи 1, Х1, Х3, Х5, Х6, Q7, Q5, A1, Tuareg, Turan, Tiguan, A, B, МЛ, ГЛК, и сличните постојат за да попунат дупка во маркетот. Ако сакаш да возиш нешто што е направено за да попуни дупка во маркетот, ок.

Се знае кој што знае да прави.

Фичо 500, Фиеста, Голф, Широко, 159, А4, 3ка, Ц, Ц6, 5ка, Е, 7ца, С. (Дефендер, Г класа, Ленд Крузер, Рејнџ ровер што не е Спорт). Овие (и нивни другарчиња) се колите кои вредат. Тоа се коли според кои се мерат другите коли. Него ајде.

Во класата премиум компакти постојат неколку возила кои може да се изберат.

1.

2.

Све друго...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #279 на: 07 Септември 2011, 16:26:59 pm »
Дени, по миљонти пат, Брера и Широко не се компакти. Барем не во смислата на компактен хечбек, а за тоа се прави муабет во темава.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #280 на: 07 Септември 2011, 16:29:43 pm »
Воопшто не се лутам, ни тебе ни некому друг, па нити пак гледам причина за тоа.
Јас и не сакам на сите да им се допаѓа, доволно што јас го имам тоа што сум сакал. И зошто тоа е за колите а не за останатите работи во животот ?!?
Пример, шеташ онака со добра девојка и сите ти викаат: -„Уф, ама ти е згодна рибава, предница има топ, а и позади е одлична“. А пошто тебе ти се дига егото, онака додаваш: - „Ајде ајде, напрај еден круг, да видиш тек како прима и кој кеиф прај...“ ???
Мислам, you got the point :)

Многу споредби со жени денес :D

Немаш поента, споредуваш на место кај што не се споредува, секој сака да има убава жена без разлика дали некој ќе ја гледа! а моето споредување со жена има тежина(ако тоа си го читал па коментираш, ако сакаш ќе разглобиме и ќе ти докажам) .

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #281 на: 07 Септември 2011, 16:31:01 pm »
+1

чек малце...... па кога ќе имаш шанса да испробаш толку автомобили тогаш не е воопшто тешко да расудиш што е добро а што не...... така да не ми држи твоето мислење дека Џереми може да е нуб.
Ама ако седнеш во кола еднаш или пет пати и ја испробаш можеш ли да бидеш сигурен дали е добра?
Дополнително, кога ќе седнеш во скоро секоја кола на пазарот ќе можеш ли да разграничиш кој е каква?

Јас лично мислам дека Џереми е во кругот на луѓето кои му сервираат податоци и екстензивни искуства. Мислам дека тој не би можел објективно да оцени. Гледаш и тројцата кога ќе се соберат имаат често спротиставени ставови.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #282 на: 07 Септември 2011, 16:32:32 pm »
+1

Ама ако седнеш во кола еднаш или пет пати и ја испробаш можеш ли да бидеш сигурен дали е добра?
Дополнително, кога ќе седнеш во скоро секоја кола на пазарот ќе можеш ли да разграничиш кој е каква?

Јас лично мислам дека Џереми е во кругот на луѓето кои му сервираат податоци и екстензивни искуства. Мислам дека тој не би можел објективно да оцени. Гледаш и тројцата кога ќе се соберат имаат често спротиставени ставови.

Да да, ама ипак е човек кој седнал во стварно многу коли, знае колку толку да процени, иако нема шанси тоа да се свати како професионално оценување.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #283 на: 07 Септември 2011, 16:35:03 pm »
Фејс ту фејс да правиш муабет со него веројатно објективно и ќе ти каже. Ама преку шоу чисто се сомневам. Тука се вртат многу пари и интереси, нешто слично на муабетот што го вртевме за наградите за најдобро ауто за 2012 и слично.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #284 на: 07 Септември 2011, 16:36:05 pm »
+1

Да да, ама ипак е човек кој седнал во стварно многу коли, знае колку толку да процени, иако нема шанси тоа да се свати како професионално оценување.
1. И не само седнал.
2. Ако под многу подразбираш, повеќе од сите нас заедно, тогаш да.

:)