Гласање

Кој од овие 3 го посакувате највеќе ?

Alfa Romeo Giulietta 2.0 Mjet
31 (51.7%)
Audi A3 1.6 TDI CR
13 (21.7%)
BMW 118 D
16 (26.7%)

Вкупно гласови: 59

Автор Тема: Луксузни Компакти  (Прочитано 65924 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Луксузни Компакти
« Одговори #285 на: 07 Септември 2011, 16:37:18 pm »
Фејс ту фејс да правиш муабет со него веројатно објективно и ќе ти каже. Ама преку шоу чисто се сомневам. Тука се вртат многу пари и интереси, нешто слично на муабетот што го вртевме за наградите за најдобро ауто за 2012 и слично.

Премногу јаде гомна од серија у серија за различни гиганти, и ги фали и ги руга, мислам дека не е уште притиснат и паднат под нечиво влијание, кога ќе се случи тоа ќе пропадне шоуто.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #286 на: 07 Септември 2011, 16:39:00 pm »

1. И не само седнал.
2. Ако под многу подразбираш, повеќе од сите нас заедно, тогаш да.

:)

Абе ме сваќаш што сакам да кажам. Луѓето од шоуво се рекордери во извозено различни коли, гарантирам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #287 на: 07 Септември 2011, 16:43:48 pm »
Фејс ту фејс да правиш муабет со него веројатно објективно и ќе ти каже. Ама преку шоу чисто се сомневам. Тука се вртат многу пари и интереси, нешто слично на муабетот што го вртевме за наградите за најдобро ауто за 2012 и слично.

Премногу јаде гомна од серија у серија за различни гиганти, и ги фали и ги руга, мислам дека не е уште притиснат и паднат под нечиво влијание, кога ќе се случи тоа ќе пропадне шоуто.
Точно.

За кецот кажа:
1. Хендлинг - Малце споро, ама океј.
2. Стајлинг - Го мразам, изгледа револтирачки.
3. Цена - 32.000 фунти за кола која е всушност како Голф, тоа е едно огромно НЕ.
4. Комфорт - НЕ.
5. Матерјали - НЕ.
6. Место - Фокусот има едно 8 метри повеќе место, така да и тоа НЕ.
7. Багажник - Никаков.

Со кое од овие не се согласуваш?

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #288 на: 07 Септември 2011, 16:48:37 pm »

Многу споредби со жени денес :D

Немаш поента, споредуваш на место кај што не се споредува, секој сака да има убава жена без разлика дали некој ќе ја гледа! а моето споредување со жена има тежина(ако тоа си го читал па коментираш, ако сакаш ќе разглобиме и ќе ти докажам) .

Очигледно не сме се разбрале, не е што сакаш да имаш, бидејки „скоро“ секој сака да има нешто убаво, иако нема баш секој да ти е благодарен ако онака баш му ја испофалиш и му кажеш дека и ти сакаш или не сакаш една иста таква. Поентата е во тоа како и колку силно сакаш да ги убедиш останатите да гледаат на тоа што го имаш или сакаш да го имаш.
Веќе реков: Јас и не сакам на сите да им се допаѓа, доволно ми е што јас го имам тоа што сум сакал

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #289 на: 07 Септември 2011, 16:51:16 pm »

Многу споредби со жени денес :D

Немаш поента, споредуваш на место кај што не се споредува, секој сака да има убава жена без разлика дали некој ќе ја гледа! а моето споредување со жена има тежина(ако тоа си го читал па коментираш, ако сакаш ќе разглобиме и ќе ти докажам) .

Очигледно не сме се разбрале, не е што сакаш да имаш, бидејки „скоро“ секој сака да има нешто убаво, иако нема баш секој да ти е благодарен ако онака баш му ја испофалиш и му кажеш дека и ти сакаш или не сакаш една иста таква. Поентата е во тоа како и колку силно сакаш да ги убедиш останатите да гледаат на тоа што го имаш или сакаш да го имаш.
Веќе реков: Јас и не сакам на сите да им се допаѓа, доволно ми е што јас го имам тоа што сум сакал

Ок сватен си...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #290 на: 07 Септември 2011, 17:25:03 pm »
Името Зоки се плаќа . Е сега изборот што си го направил , мене ми се допаѓа. 1 серија е БМВ кое што е супер и за низ град и за на отворено , моето за низ град е катастрофа .:D
Во денешно време на исклучително голема понуда тешко е да не се згреши. Јас се стремев за компактна „Голф“ класа и BMW како бренд. Пресекот ми беше серија 1, бидејки како фамилијарен човек со едно дете и 70% од километрите локал, ми беше најлогичен избор. btw, Даре драго ми е што ти се допаѓа, уште повеќе што си еден од ретките на форумов кој така мисли :)
Ти посакувам во скоро време да успееш да собериш сили (читај:пари) и да си одбереш некое BMW што ќе ти биде супер за секаде.

Чим си земал на старо, паѓа цел муабет во вода. 80% од нас би рекол дека би земале кола на старо, наспрема ново. Едноставно нема резон да се земе на ново. :) Ама не е тоа темата.
Затоа и реков, а знам неинформирани што имаат платено над 30к за 118д, што имаат платено над 16к за Ибица и слично.
Дени, се согласувам, особено заради фактот што и во овој момент по огласи има возила на старо со едвај 20-40.000 км и „половична“ цена од некои ем неинформирани, ем сиромашни

Да имав 100К еур во кеш, можеби и јас ќе бев „неинформиран“ и многу одамна ќе возев 330д, а остатоток џепарац за шетање  ::).

Ама немав  ;)
Барам 7ца е38 па ќе видиме ;)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #291 на: 07 Септември 2011, 17:25:06 pm »
Не сакам да коментирам за шоуто .... таму има интереси. Но сепак надвор од него верувам дека човекот мошне добро знае да спореди возило 1 со возило 2 и кое е подобро во некоја категорија. Мислам и дека возниот парк му е добар.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #292 на: 07 Септември 2011, 18:57:18 pm »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #293 на: 07 Септември 2011, 20:04:57 pm »
Алфава по толку фалење, излезе.. дека е ферари, само со друго знакче...

Не заебавајте... видете статиските колку алфи се продадени во цел свет, и колку бмв-ња, или ауди...

И видете во ауто билд, на кое место се овие коли, значи по кварливост... убедливо на прво место по најизджливи возила се јапонските, редоледот не им го го знам, но... после едно по друго се мешаат, германските и корејските... па на крај се италинските и француските возила...

Толку имам да кажам...

Немам ништо профив алфа, ни против било кој тука член на форумов, сите ми се другари и ги сакам... но се знае, алфа каков глас ја бие...

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #294 на: 07 Септември 2011, 20:29:37 pm »

Не заебавајте... видете статиските колку алфи се продадени во цел свет, и колку бмв-ња, или ауди...

И видете во ауто билд, на кое место се овие коли, значи по кварливост... убедливо на прво место по најизджливи возила се јапонските, редоледот не им го го знам, но... после едно по друго се мешаат, германските и корејските... па на крај се италинските и француските возила...

Толку имам да кажам...

Немам ништо профив алфа, ни против било кој тука член на форумов, сите ми се другари и ги сакам... но се знае, алфа каков глас ја бие...

Рики срце мое, за тебе ја шиткам ома алфава, ич кур да не те боли :D :D :D :D

Кога ќе поминете со осмица да гледаме 3д ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #295 на: 07 Септември 2011, 20:33:12 pm »

Толку имам да кажам...

Кога ќе поминете со осмица да гледаме ?
Aргхм...  8)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #296 на: 07 Септември 2011, 20:35:11 pm »

Толку имам да кажам...

Кога ќе поминете со осмица да гледаме ?
Aргхм...  8)

:D ти Дени и онака си ми на 20 метра, кога сакаш звони ќе прајме кафе и  8)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3728
« Одговори #297 на: 07 Септември 2011, 20:55:07 pm »
Цитроен ДС4
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #298 на: 07 Септември 2011, 21:04:40 pm »

Толку имам да кажам...

Кога ќе поминете со осмица да гледаме 3д ?

Ајде утре попладне, може ? :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #299 на: 07 Септември 2011, 22:47:10 pm »

Толку имам да кажам...

Член на форум за коли со најголем број постови треба да знае дека Ferrari e Alfa со друго знакче.

Иначе за све остало си у право, не се нешто посебно квалитетни, продажба минимална, дури глобално гледана маргинална. И све док е така ќе се осеќам како што и кажува поговорката:

"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa" 

Значењето на дефиницијата покрај позитивните работи ја опфаќа и свесноста на секој вистински Alfista дека аутото може да му рокне непредвидено ;D ;D ;D ;D