Гласање

Кој од овие 3 го посакувате највеќе ?

Alfa Romeo Giulietta 2.0 Mjet
31 (51.7%)
Audi A3 1.6 TDI CR
13 (21.7%)
BMW 118 D
16 (26.7%)

Вкупно гласови: 59

Автор Тема: Луксузни Компакти  (Прочитано 65918 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
Одг: Луксузни Компакти
« Одговори #300 на: 08 Септември 2011, 00:03:31 am »
Alfa e Farrari kolku sto Kalibra e Korveta.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #301 на: 08 Септември 2011, 00:06:50 am »
Alfa e Farrari kolku sto Kalibra e Korveta.

Калибра е модел на Опел, пак си го заборавил суперчарџерот. ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #302 на: 08 Септември 2011, 01:50:05 am »
Алфава по толку фалење, излезе.. дека е ферари, само со друго знакче...

Не заебавајте... видете статиските колку алфи се продадени во цел свет, и колку бмв-ња, или ауди...

И видете во ауто билд, на кое место се овие коли, значи по кварливост... убедливо на прво место по најизджливи возила се јапонските, редоледот не им го го знам, но... после едно по друго се мешаат, германските и корејските... па на крај се италинските и француските возила...

Толку имам да кажам...

Немам ништо профив алфа, ни против било кој тука член на форумов, сите ми се другари и ги сакам... но се знае, алфа каков глас ја бие...

Член на форум за коли со најголем број постови треба да знае дека Ferrari e Alfa со друго знакче.

Иначе за све остало си у право, не се нешто посебно квалитетни, продажба минимална, дури глобално гледана маргинална. И све док е така ќе се осеќам како што и кажува поговорката:

"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa" 

Значењето на дефиницијата покрај позитивните работи ја опфаќа и свесноста на секој вистински Alfista дека аутото може да му рокне непредвидено ;D ;D ;D ;D

Ако Ферари, е Алфа со друго знакче, треба сите што возат ферари да самоубијат...

Една цела алфа тие мито, џулиети и пичке матерне коштаат, колку еден сет ламела на ферари...

Немој да сте смешни... ала да му е на овој малиот што го постави веб сајтот, од 35 коли алфа е на 34 место по кварливост...

Немој жити кариера...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #303 на: 08 Септември 2011, 02:41:06 am »
Тоа ќе е добро? Зарем не? Лошо е да е на 1 место.

Утре ѕвонете!

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #304 на: 08 Септември 2011, 10:08:14 am »
...

И видете во ауто билд, на кое место се овие коли, значи по кварливост... убедливо на прво место по најизджливи возила се јапонските, редоледот не им го го знам, но... после едно по друго се мешаат, германските и корејските... па на крај се италинските и француските возила...

Еве линк до статистиките на германски ADAC за редоследот според број на пријавени дефекти и повик на нивната служба за помош на патишта:
http://www.adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/suchergebnis.aspx?pklid=3&pstatid=3&ReturnUrl=5uEyBA6KBgNKCARK55ZyBARCzNqr0u23BTXFzyqpzAcxCLRyzAa1CLRyzAZyC5X3xLErxLEz5uXFBARpzocy0gN8ym68C5X3xLE4HeN_
Редоследот на првите 3-4 не е променет променет последниве 4 години, ако има потреба ке ги побарам и постарите статистики. На листата ги нема оние модели кои се продадени во многу мал број и за кои статистичкиот примерок е премал за да е релевантен.
На клик на линкот од секој автомобил до детали за најчестите дефекти и проблеми на избраниот модел. Колку да знаете кога ќе ви светне check-ot вероватно е нешто од таа листа :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #305 на: 08 Септември 2011, 14:00:02 pm »
Алфава по толку фалење, излезе.. дека е ферари, само со друго знакче...

Не заебавајте... видете статиските колку алфи се продадени во цел свет, и колку бмв-ња, или ауди...

Толку имам да кажам...

Немам ништо профив алфа, ни против било кој тука член на форумов, сите ми се другари и ги сакам... но се знае, алфа каков глас ја бие...
Riki tocno deka japancite se prvi na autobild listite......ama pogledni i deka VW ne e tamu kaj sto site tuka go pretstavuvaat......dlaboko podolu e
A za TOP GEAR inaku.......ne mi teknuva kako se vikaa tie televiziski nagradi,ama deckite dobija nagrada za NAJDOBRO SOU BEZ KLASICNO SCENARIO.......za mene tie se najrealni,zasto ke pofalat toa sto e za falenje,ali i ke gi skinat proizveduvacite so losite raboti
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #306 на: 08 Септември 2011, 14:03:08 pm »
VW e daleku od vrvot vo doverlivost (nerasiplivost), ali na nasive prostori postoi mit za negovoto visocestvo VW, pa tesko deka ke ubedis nekoj vo sprotivnoto.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #307 на: 08 Септември 2011, 14:09:44 pm »
VW e daleku od vrvot vo doverlivost (nerasiplivost), ali na nasive prostori postoi mit za negovoto visocestvo VW, pa tesko deka ke ubedis nekoj vo sprotivnoto.

За срека тука во припомош пристигнува самиот VW, кој со последниве моделски генерации и нови моторни изведби некако прилично е „ангажиран“ да ги убеди и најзакоравените „голфаши“ дека не е се така беспрекорно розово и трајно за на век. btw, сеуште се чудам како толку конзервативно наштелувани мотори во однос на волумен/моќност сепак се покажуваат во лошо светло ???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #308 на: 08 Септември 2011, 14:14:02 pm »
:) Кој купил Голф бензинец, така и му треба. Тука за дизели говориме. :) А Голф дизел дека бил расиплив ќе ми каже некој?  А дал господ, не ни има VW во темава...

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #309 на: 08 Септември 2011, 14:22:34 pm »
:) Кој купил Голф бензинец, така и му треба. Тука за дизели говориме. :) А Голф дизел дека бил расиплив ќе ми каже некој?  А дал господ, не ни има VW во темава...

Да, во право си, и заминавме малку ОТ, во делот за поверливост. Но од друга страна не може секој да го издрши стартно високиот допринос за дизелска технологија и притоа секое утро „милозвучното“ клокотење на истата.
Јас сеуште имам трауми од детство поради еден комшија со голф 2 „дизељ“ и секое утро додека заминеше на работа :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #310 на: 08 Септември 2011, 15:18:18 pm »
;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #311 на: 08 Септември 2011, 15:28:48 pm »
:D ти Дени и онака си ми на 20 метра, кога сакаш звони ќе прајме кафе и  8)

Кхм...кхм!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #312 на: 08 Септември 2011, 15:30:41 pm »

ДЕНИ!!   ::)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #313 на: 08 Септември 2011, 16:14:36 pm »
znaci, go razbivme mitot,deka alfa voopshto ne e kvalitetno vozilo za parite koj se nudi...

miki, utre te barame :d

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #314 на: 08 Септември 2011, 19:41:14 pm »
znaci, go razbivme mitot,deka alfa voopshto ne e kvalitetno vozilo za parite koj se nudi...

miki, utre te barame :d

Кога разбиваш МИТ треба да дојдеш до некој спротивен закључок од општо прифатениот.