Гласање

Кој од овие 3 го посакувате највеќе ?

Alfa Romeo Giulietta 2.0 Mjet
31 (51.7%)
Audi A3 1.6 TDI CR
13 (21.7%)
BMW 118 D
16 (26.7%)

Вкупно гласови: 59

Автор Тема: Луксузни Компакти  (Прочитано 66538 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Луксузни Компакти
« Одговори #255 на: 07 Септември 2011, 01:37:39 am »
Здраво Зоки!

Во споредбава иако е со каталошки цени, треба да се напомене дека разликата во моторите е доста голема, па соодветно логично е да Алфата со 170 кс има предност пред „БМВ“ со 140 и А3 со само 105кс. Е сега цениве се подложни на многу разговор, особено кај БМВ заради искачањето на новиот Иван Грозни, и другарка го зема 118д се комплет за близу 20.000 еур.
За оваа цена од 25.000 еур да земеш некоја од коливе, јас сметам дека треба да си стварно неинформиран. :)
Не им е на сите грдо БМВ 1 , може на човекот му се свиѓала колата и си ја купил . :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #256 на: 07 Септември 2011, 01:44:40 am »
Здраво Зоки!

Во споредбава иако е со каталошки цени, треба да се напомене дека разликата во моторите е доста голема, па соодветно логично е да Алфата со 170 кс има предност пред „БМВ“ со 140 и А3 со само 105кс. Е сега цениве се подложни на многу разговор, особено кај БМВ заради искачањето на новиот Иван Грозни, и другарка го зема 118д се комплет за близу 20.000 еур.
За оваа цена од 25.000 еур да земеш некоја од коливе, јас сметам дека треба да си стварно неинформиран. :)
Не им е на сите грдо БМВ 1 , може на човекот му се свиѓала колата и си ја купил . :)
Може, може! Знам и други на кои им се свиѓа, Луј Бреил, Андреа Бочели, Реј Чарлс, Стиви Вондер, Хелен Келер..
:D j/k

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #257 на: 07 Септември 2011, 01:50:31 am »
Здраво Зоки!

Може, може! Знам и други на кои им се свиѓа, Луј Бреил, Андреа Бочели, Реј Чарлс, Стиви Вондер, Хелен Келер,Дени,Даре...
:D j/k

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #258 на: 07 Септември 2011, 02:26:16 am »
Здраво Зоки!

Нити сум претерано богат, ниту пак неинформиран. Во времето кога ја зедов (пред точно 2 години) и цената која ја платив (за 1.5 година старо возило со 20.000км) и ти би ја зел, па ке беше заедно со мене и DareBMW :)
Од друга страна ова едначење по цена баш не ми изгледа скроз оправдано зашто количината на луксуз во избраните модели е тешко мерлива катергорија на денешницава. Ако си ставел Hyundai i30 или Kia Cee'd незнам со каков мотор ќе ја одбереше за да стиге до 25К еур. И сега знам ке речеш дека не е луксузна како овие, ама тука е и поентата: - Таа реално немерлива количина на луксуз е правопропорционална на реално мерливата-во-бројки цена на одредено возило, се допаѓало некому или не.
Јас си почитувам (и си плаќам) брендови, а богами гледам и ти - не си баш во групата на Дачија и Шкода. Да не навредам некого - колите си се супер, само количината на "premium" "brand" и "luxury" во нив е на помало ниво, па следствено и цената, нели?

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #259 на: 07 Септември 2011, 02:31:23 am »
Здраво Зоки!

Нити сум претерано богат, ниту пак неинформиран. Во времето кога ја зедов (пред точно 2 години) и цената која ја платив (за 1.5 година старо возило со 20.000км) и ти би ја зел, па ке беше заедно со мене и DareBMW :)
Од друга страна ова едначење по цена баш не ми изгледа скроз оправдано зашто количината на луксуз во избраните модели е тешко мерлива катергорија на денешницава. Ако си ставел Hyundai i30 или Kia Cee'd незнам со каков мотор ќе ја одбереше за да стиге до 25К еур. И сега знам ке речеш дека не е луксузна како овие, ама тука е и поентата: - Таа реално немерлива количина на луксуз е правопропорционална на реално мерливата-во-бројки цена на одредено возило, се допаѓало некому или не.
Јас си почитувам (и си плаќам) брендови, а богами гледам и ти - не си баш во групата на Дачија и Шкода. Да не навредам некого - колите си се супер, само количината на "premium" "brand" и "luxury" во нив е на помало ниво, па следствено и цената, нели?
Името Зоки се плаќа . Е сега изборот што си го направил , мене ми се допаѓа. 1 серија е БМВ кое што е супер и за низ град и за на отворено , моето за низ град е катастрофа .:D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #260 на: 07 Септември 2011, 02:33:18 am »
Чим си земал на старо, паѓа цел муабет во вода. 80% од нас би рекол дека би земале кола на старо, наспрема ново. Едноставно нема резон да се земе на ново. :) Ама не е тоа темата.
Затоа и реков, а знам неинформирани што имаат платено над 30к за 118д, што имаат платено над 16к за Ибица и слично.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #261 на: 07 Септември 2011, 02:35:33 am »
Чим си земал на старо, паѓа цел муабет во вода. 80% од нас би рекол дека би земале кола на старо, наспрема ново. Едноставно нема резон да се земе на ново. :) Ама не е тоа темата.
Затоа и реков, а знам неинформирани што имаат платено над 30к за 118д, што имаат платено над 16к за Ибица и слично.
Кога сме веќе тука , има некоја тема Половно вс Ново ? :)

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #262 на: 07 Септември 2011, 02:56:32 am »
Името Зоки се плаќа . Е сега изборот што си го направил , мене ми се допаѓа. 1 серија е БМВ кое што е супер и за низ град и за на отворено , моето за низ град е катастрофа .:D
Во денешно време на исклучително голема понуда тешко е да не се згреши. Јас се стремев за компактна „Голф“ класа и BMW како бренд. Пресекот ми беше серија 1, бидејки како фамилијарен човек со едно дете и 70% од километрите локал, ми беше најлогичен избор. btw, Даре драго ми е што ти се допаѓа, уште повеќе што си еден од ретките на форумов кој така мисли :)
Ти посакувам во скоро време да успееш да собериш сили (читај:пари) и да си одбереш некое BMW што ќе ти биде супер за секаде.

Дени, се согласувам, особено заради фактот што и во овој момент по огласи има возила на старо со едвај 20-40.000 км и „половична“ цена од некои ем неинформирани, ем сиромашни

Да имав 100К еур во кеш, можеби и јас ќе бев „неинформиран“ и многу одамна ќе возев 330д, а остатоток џепарац за шетање  ::).

Ама немав  ;)
« Последно менување: 07 Септември 2011, 12:27:50 pm ZokiPet »

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #263 на: 07 Септември 2011, 02:57:27 am »
Кога сме веќе тука , има некоја тема Половно вс Ново ? :)
+1
Нема ама треба

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #264 на: 07 Септември 2011, 02:59:11 am »
Во денешно време на исклучително голема понуда тешко е да не се згреши. Јас се стремев за компактна „Голф“ класа и BMW како бренд. Пресекот ми беше серија 1, бидејки како фамилијарен човек со едно дете и 70% од километрите локал, ми беше најлогичен избор. btw, Даре драго ми е што ти се допаѓа, уште повеќе што си еден од ретките на форумов кој така мисли :)
Ти посакувам во скоро време да успееш да собериш сили (читај:пари) и да си одбереш некое BMW што ќе ти биде супер за секаде.

Дени, се согласувам, особено заради фактот што и во овој момент по огласи има возила на старо со едвај 20-40.000 км и „половична“ цена од некои ем неинформирани, ем сиромашни

Да имав 100К еур во кеш, можеби и јас ќе бев „неинформиран“ и многу одамна ќе возев 330д.

Ама немав ;)
Со здравје да се возиш! Ич незнаеш што сакаш. :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #265 на: 07 Септември 2011, 09:17:46 am »
Добредојде...!!!

Конечно некој да каже еден убав збор за мене, за Гојдо и за Куоре. ;D

Инаку само жалопојки и плачки.

БТЊ...Нешо вака количе моличе да ти се наоѓа за в гаража ...нешто...?
;D ;D :D :D
Ако вози Алфа што правиме Спортекс ;D

Нека вози тоа што му е ќеиф. Никогаш сум немал ништо против Алфа нити ќе имам.
Ако сте читале убаво ќе сте виделе дека тоа се лични заебанции меѓу мене и Куоре, а зошто останатите Алфисти си придадоа непотребно значење и се вмешаа во дискусија, никогаш нема да ми биде јасно? ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #266 на: 07 Септември 2011, 09:43:22 am »
Добредојде...!!!

Конечно некој да каже еден убав збор за мене, за Гојдо и за Куоре. ;D

Инаку само жалопојки и плачки.

БТЊ...Нешо вака количе моличе да ти се наоѓа за в гаража ...нешто...?
;D ;D :D :D
Ако вози Алфа што правиме Спортекс ;D

Нека вози тоа што му е ќеиф. Никогаш сум немал ништо против Алфа нити ќе имам.
Ако сте читале убаво ќе сте виделе дека тоа се лични заебанции меѓу мене и Куоре, а зошто останатите Алфисти си придадоа непотребно значење и се вмешаа во дискусија, никогаш нема да ми биде јасно? ;D

Па тогаш е потребано и тема "Spotex vs. Cuore"  ;D ;D ;D  налик на "Рекла Казала"

ма кога ке размислам и цел форум ahahahhahahaa ;D ;D ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #267 на: 07 Септември 2011, 11:50:45 am »
Добро, дојде Зоки5, и ја би идел на таа варијанта како ти, а и Томи :)

Половно возило, старо 2-3 години со помала цена за 30-40% од реалната цена за ново возило :)

Поздрав :)

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #268 на: 07 Септември 2011, 13:43:32 pm »
Неколку цитати извадени од Википедиа:
Jeremy Clarkson, and other journalists raised a number of other complaints about the 1-series which were or are aesthetic ...
Clarkson went so far as to end his review for the Sunday Times with 'The 1-series is crap.
Clarkson himself awarded the 2008 model five stars, and had the following to say: 'The 135 coupé is the best car BMW makes. ???

The BMW 118d, which is not sold in North America, won the prestigious 'World Green Car Award' in 2008 being the only performance oriented car with CO2 emissions and fuel consumption comparable to Toyota Prius.

+ Автомобил потполно ориентиран кон возачот, со извонредно прецизно и оштро управување, крајно неутрално однесување во кривина (50:50 распределба на тежина е чувство кое те следи во секоја кривина), дефинитивно Ultimate driving machine.
Затоа од понудените својот глас малку субјективно и многу повеке објективно го дадов за 118д

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #269 на: 07 Септември 2011, 13:46:01 pm »
Немој да се љутиш друже, те прифаќам се што збориш и јас сакам бемвиња ама кецов што го возиш стварно не ми се свиѓа и да сум воможност да го начекам како ти што си го начекал нема да го земам, дали до вкусот мој е не знам ама од помодерниве коли оваа нај не убава ми е.