Здраво на сите. Ова ми е прв пост и прва тема и се надевам ќе си поминам убаво на овој форум во иднина
Вака сега, имам една мака, всушност не е мака туку грижа, а можеби и непотребна.
Пред недела дена купив Фиат Стило 1.9 JTD common rail, произведено 2003, донесено од Италија. Од опрема поседува многу работи, осум воздушни перничиња, клима, темпомат, централна брава, електрика на стакла, електрика на ретровизори и уште многу други работи...
Јас сум презадоволен, одлично забрзување, моторот спие на пат, мирно работи без никакво тресење, нема никакво влечење на лево или десно, никаква луфта, патосот нема гнило..значи одлично е. Ентериерот исто така супер, никакви гребаници, навлаките безс оштетувања. Сега си сменив уље, филтер за воздух, филтер за клима, сега остана да сменам ребраст и затегачи.
Е сега.. :)кога бев да ми вградат далечинско побарав и да ми ги кажат точните поминати километри, човекот приклучи на компјутер и виде дека има поминато 285 000 км.
Не знам дали има потреба да се секирам за оваа километража, земајќи во предвид дека колата е одржувана и е во одлична состојба.
Впечатокот за оваа кола ми е одличен и не сакам поради оваа километража да ми се уништи и плус ми е прва ваква понова кола, јас сум 23 години, пред година ипол си ја купив првата кола Застава 101 многу зачуван, се научив, стекнав малце возачко искуство..и сега малце на поново...
па луѓе, имам ли потреба за грижа?