Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2098300 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8115 на: 19 Август 2017, 11:58:26 am »
Дешавка со копилињата. На излегување од ситимол, вртење лево на полна линија за накај илинденска БМВ Х5, друг џип со странски таблички и даеву рејсер. Х5-ката и другиот џип ги  пропушта копилето, го застанува рејсерот и мрчи дали "татко ти те научил така да аздисуваш низ Скопјево".

Лижам сладолед и пијам боровница во слаткарницата кај општина Ѓорче Петров, тука има семафори. Од 00:00 до 00:45, 10 коли поминаа на длабоко црвено, ќе изгазеа 4-5 деца за малку. НИКОЈ НИШТО не превзема, НИКОЈ НИКАДЕ го нема.

Платата незаслужена што ја земате по болници да ја трошите, копилиња џандарски.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #8116 на: 19 Август 2017, 14:41:39 pm »
Не се чекаше долго за да почне трката со просечна брзина во Србија. ;D

http://www.telegraf.rs/vesti/srbija/2888848-novi-rekord-srpskih-puteva-gazi-na-zivot-ne-misli-leteo-je-prosecno-201-kmh

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #8117 на: 19 Август 2017, 15:17:13 pm »
Дур се случувало тоа мене во Кисела Вода на последна 24 ме сопреа и беа без кола, ми зема документи и отиде позади да си направат муабет со колегата и некои на улица што стоеја со нив. Ми потроши време за џабе.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8118 на: 19 Август 2017, 16:04:41 pm »

Платата незаслужена што ја земате по болници да ја трошите, копилиња џандарски.
После кога ќе ти течат солзи, од кромидот ќе биде...

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #8119 на: 19 Август 2017, 20:26:03 pm »
Кажав нешто што е невистинито ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8120 на: 19 Август 2017, 23:08:14 pm »
Кажав нешто што е невистинито ?
Не коментирам дали е вистинито, само коментирам дека те читаат. Со сета своја мудрост, бирај ги зборовите.

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #8121 на: 20 Август 2017, 00:31:28 am »
Кој чита ? Ако читаат сообраќајците нека знаат дека не си ја работат работата за која земаат 400 евра наши граѓански пари. .

п.с. Ти што пискаше и лаеше наоколу кога "неправедно" ти ја дигна колата пајак ?
« Последно менување: 20 Август 2017, 00:56:34 am Спенсер »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8122 на: 20 Август 2017, 13:18:40 pm »
Кој чита ? Ако читаат сообраќајците нека знаат дека не си ја работат работата за која земаат 400 евра наши граѓански пари. .

п.с. Ти што пискаше и лаеше наоколу кога "неправедно" ти ја дигна колата пајак ?
Голем кур, од тогаш уште еднаш ми ја дигнаа, утакмица имало на стадион, не смеело коли да се паркират на паркингот. Башка тогаш немав рода во полиција, сега имам. Ја користам оваа прилика да ги поздравам :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #8123 на: 20 Август 2017, 17:14:44 pm »
Еј топ, ти си нашол роднини у полиција, сите други нека ќутат и нека се натртат без вазелин.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8124 на: 20 Август 2017, 19:19:36 pm »
Еј топ, ти си нашол роднини у полиција, сите други нека ќутат и нека се натртат без вазелин.

Нек си бркаат работа они шо им е гајле?
Само нек не јадат многу гомна јавно, абе има будали, особено во полиција.

Доволно е да се каже дека се корумпирани, глупи и смотани, да не навлагаме у фамилијарни работи, декларираме као култура у однесување, они бар ти се обраќаат со Господине. Оди речи му у живо: „Добар ден господине“  - Оди бе у ПМ копиле едно..

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #8125 на: 22 Август 2017, 00:43:28 am »
Луѓе полиција во Кавадарци не превзема ништо по пријава за возила на тротоар. Одам овие денови кај началникот и после ќе игра клуч или тјунирана шајка. Евентуално изгорено уље по колите.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8126 на: 22 Август 2017, 10:20:31 am »
Луѓе полиција во Кавадарци не превзема ништо по пријава за возила на тротоар. Одам овие денови кај началникот и после ќе игра клуч или тјунирана шајка. Евентуално изгорено уље по колите.
Tooo tooo

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8127 на: 01 Септември 2017, 17:04:50 pm »
Да не е само на тајни служби :)

Отсутен Ichisima

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 169
  • Ербап
« Одговори #8128 на: 04 Октомври 2017, 14:52:37 pm »
Вчера ми се случи следново. Застанувам на улица, на која нема знак за забрането запирање и паркирање, со 4 жмигавци. Одам до банкомат, само што ставам картичка, полициска кола се паркира позади мене и почнува да свири. Неможејќи да го напуштам банкоматот, поради тоа што парите се уште не беа излезени, почекав некој си 8/10 секунди плус и се упатив кон колата. Сето тоа паркирање, одење и враќање траеше нецели 2 минути, ништо повеќе. Полицаецот побара документи и одма почна да пишува казна за паркирање во коловозна лента. Океј, 45 евра или 20 негативни. По кратка расправија со полицијата и неколку закани од нивна страна од типот "Запамти ме ти мене кој сум, ќе ми бегаш од сенката, каде и да те видам ќе ти пишувам казни", решија да ми напишат уште една пријава, од 300 евра, која гласи: "Возачот не го тргна возилото на даден звучен сигнал со хорна". Пријавата не ја потпишав, поради тоа што колата беше тргната, а втората казна беше напишана 10 минути после првата. Колкави се шансите, доколку одам на комисија или суд, како и да оди процедурата, казната да биде укината?

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #8129 на: 04 Октомври 2017, 17:44:50 pm »
Џандарот - платата- аптека, лекови за него. ;D :D  Копилиња гнасни, од сенката ли треба да им се плашиме.

Оди на суд.