Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1874864 пати)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1482
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8130 на: 04 Октомври 2017, 17:51:05 pm »
Си требал во записникот да го цитираш делот што ти се заканува.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #8131 на: 04 Октомври 2017, 17:54:46 pm »
moras nekako da go dokazes toa na sud, zatoa cim gledas dea dzandarot pocnuva da se nakurcuva (da mi izvini dzontra) vklucigo nesakajki telefonot... iako ke pocnat seg asite da ripaat deka e nevaliden dokazot imajsigo, oficijalno  nema da mozesa da bide prifaten no ke go zeme vo predvid sudijata... vtira zastita e camera u kola, sega se dosta eftini kamerite taka da nabavete si... se gleda tamu kolku vreme si ja ostavil kolata kog adosle... ova sto ti pretel stajgo na yutube. i da vidis kade ke zavrsi sejakot mrsen...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 205
    • MVP Ring
« Одговори #8132 на: 04 Октомври 2017, 18:18:43 pm »
Абе снимајте ги ич да не ви чуе.
Не е доказ, ама лесно може да се направи медиумски притисок, дали преку социјални мрежи или преку портали кои едвај чекаат прилика да исплукаат некого.

До кога ке се плашиме од исфрустрирани потрчковци кои дошле до униформа?

Sent from my Shoot_1 using Tapatalk

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #8133 на: 04 Октомври 2017, 18:25:39 pm »
@achtung спомнуваше некој човек, Оливер мислам се викаше. Тој со некој негов пријател Зоран, ќе им ебел мамата на сите вакви каубојци што ни ја одземаат слободата ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #8134 на: 04 Октомври 2017, 20:22:40 pm »
Пријави во внатрешна контрола.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8135 на: 04 Октомври 2017, 20:58:50 pm »
^

Не дека нешто ќе се деси но судот ќе види дека си превземал некој чекори си укажал на неправда, што можеби ќе влијае тие 300 евра или да се намалат или да исчезнат...

Е сега проблематично е кон кого ќе ја адресираш пријавата..

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #8136 на: 04 Октомври 2017, 21:58:12 pm »
Јас имам пријавено нс сајтот на мвр па ништо.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1522
« Одговори #8137 на: 05 Октомври 2017, 09:04:27 am »
Јас имам пријавено нс сајтот на мвр па ништо.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
И јас имам пријавено на сајтот.
1-от пат превземаа мерки - дури и на КТВ имаше прес со МВР - ама за Џабе.
после многу краток период по 2,3,4-ти пат - НИШТО .

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #8138 на: 05 Октомври 2017, 09:25:03 am »
Де бре, ги исплукавте полицајциве а само една страна од случајов е презентиран тука.. Не да ги бранам, ама дечкото напомена кратка расправија со нив. Значи:

1. Застанал и блокирал цела лента за да си извади пари од банкомат (извини, ама за мене е тоа мн идиотски и себично спрема општеството), као да мене ме интересира дека типот ќе вадел пари па ајде јас ќе каснам на работа. Ја би ти опнал одма 300-500 евра да ти дојде памет за др пат. Потроши 10 мин од животот и паркирај се прописно и гледај да не сметаш на други. Што ќе биде ако сите ние блокираме лента за да вадиме пари од банкомат, купуваме цигари и.т.н..

2. Се расправа со полицајциве. Од кај сите вие знаете што им кажал на полицајците? Може им се заканувал он прво, може им пцуел ќерки, мајки па нормално никој нема да трпи. У случајов бидејќи членов го казниле еднаш, голема е шансата да почнал да ги напаѓа вербално.

Јас лично, сум направил прекршок, се имам извинето и сум поминал полесно и као олеснување ми пишале казна што е помала од прекршокот.
Да бидеме реални, ако човек се понаша културно и покаже чуство на каење за прекршокот, сигурен сум дека нема да заврши со закани од полиција.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #8139 на: 05 Октомври 2017, 11:57:02 am »
druze @WorM mnogu si se iznapisal celi referati, nema potreba. Mnogu ednostavno covekda zastane i izvadi pari od bankomat ti go zema zivotot??i ti so tvojta pameet ke mu zemas cela plata, ma daj nezaeebaj? 😊.
Potoa policajcite ako se tolku silni neka izlezat na bitpazar i plasticarska ulica da raskazuvaat tamu i da im pretat so reket (zvani od itlerceto-europski kazni).
     A ako se raboti za zakon za vikend odkaj 00 casot neka se pojavat kade sto zivotot ni e vo opasnost i ako ima zakon nekago implementiraat na MAFIJOZITE toa vreme... I KO KE GO VIDAM SETO TOA, TOGAS KE JA IMAAT SIOT POCIT I PODRSKA OD SITE NAS!!!
Ps: Po zakon i sto da im kazal/navredil policajcite mora toa dago pisat I PROCESUIRAAT.
Sluzbeno lice ne smee poradi necie drsko odnesuvanje (DOKOLKU MISLAT DEKA GO IMA) da rece; eeeh sega keti pisam i vakva i nakva kazna.
1. VO EDNO SUM SIGUREN  NE BIL G'ZO LIZAC NA CAJKANITE KAO NEKOJ DRUGI,!!!!
 Zato razmisli pa pisi 😊
« Последно менување: 05 Октомври 2017, 12:13:09 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6487
« Одговори #8140 на: 05 Октомври 2017, 12:36:22 pm »
Па после твојов коментар, WorM треба уште 5 пати да го ископира целиот текст повторно за да сфатиш што сакал да каже :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7418
« Одговори #8141 на: 05 Октомври 2017, 12:39:53 pm »
Јас лично, сум направил прекршок, се имам извинето и сум поминал полесно и као олеснување ми пишале казна што е помала од прекршокот.

Исто и јас, но една ластивичка не прави пролет. Една позитивна постапка не може да ги испере другите. :D Бараби. :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #8142 на: 05 Октомври 2017, 14:43:50 pm »
Де бре, ги исплукавте полицајциве а само една страна од случајов е презентиран тука.. 
Повеќето полицајци во Кавадарци се неписмени до толку за да се за плукање до степен на корозија. Но тоа нема врска со овдешната ситуација, само го користам просторот за да пљукнам.

1. Застанал и блокирал цела лента за да си извади пари од банкомат (извини, ама за мене е тоа мн идиотски и себично спрема општеството), као да мене ме интересира дека типот ќе вадел пари па ајде јас ќе каснам на работа. Ја би ти опнал одма 300-500 евра да ти дојде памет за др пат. Потроши 10 мин од животот и паркирај се прописно и гледај да не сметаш на други. Што ќе биде ако сите ние блокираме лента за да вадиме пари од банкомат, купуваме цигари и.т.н..
Де администрација нека пише пиво за човеков на следниот собир од мене.
Јас да сакам да се изразам, вака убаво нема да го напишам.

Отсутен pirat_07

• Легенда

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6491
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8144 на: 06 Октомври 2017, 07:34:11 am »
Брејј клошар, значи ќерката како него, флекосана, а државава наша уште повеќе па по некој месец ќе му го вратат на истиов и оружјето,
ќе се избрише кривичното дело, и после нас ни преостанува да си седиме мирни секогаш пред полиција и да си прав, оти не знаеш кој ќе го погодиш,
куршум можи да ти свирни.