Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1874802 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #6570 на: 20 Јуни 2015, 00:21:22 am »
Хахаха, може може, најверојатно ми се извадил конекторот од сијалицата. Технички не е прегорена сијалицата. 400 евра нек си ги напика у г'с, па нека оди на суд нека докажува дека била прегорена сијалицата ;D :P
не фаќај и ти за ситници... те запира и ти вели, господине, едниот фар не ви свети... ама јас незнам, прегорело или.. чекај хауба да отворам... еиии џекот бил откачен... додека ти дијагностицираш, он ти ја пишува... па ти иди после по судови објаснувај се дека џекот бил изваден, дека ова или она... како што ти рекоа погоре, тоа ти е технички неисправно возило и тоа се казнува. уште и ако на суд кажеш дека џекот ти испаднал, имало слаб контакт или што год, уствари ја потврдуваш казната...

влазки// кичево е тоа... многу работи низ прсти се гледаат... бујрум нека дојде во скопје и нека вози така... ни сам незнам, колку добиле казни за тоа прашање со светлата...

ке се пише некој дека возел вака и немал проблем до сега... се додека не го пернат, е тогаш имал проблем...
Ne e taka Onak 7 godini vozam jas i nikogas svetla denski ne palam ( moze eventualno ako gi zagledam dzandarite od daleku da pustam svetla i toa pozicija, ama i toa mn mn retko ) i nitu ednas nigdeka ne sum bil ni oponenat za toa, a vozam mn cesto i niz Sk. Mislam helloo sekoj e svesen letno vreme gori asvaltot puka zesko ni svetlo se gleda ni pak se primetuva dali imas pusteno, a i banalen e zakonot denski svetlo ko bozem nekoja maglovita zemja sme pa ke pomogne svetlo pri vozenje :D

банален или не, кад тад ке го јадеш...и ке те кошта повеќе одошто 2-3 прегорени сијалици за целиот тој период.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #6571 на: 20 Јуни 2015, 00:25:54 am »
Мене законот ми е во ред. Подобро се приметуваат колите и кога има јако сонце

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6572 на: 20 Јуни 2015, 00:29:07 am »
прееска на еден му врзав (говорен) шамар, баш за светлава... се престројувам и реално не го ни видов, а он легна на свирка.. на семафори застанува до мене и преку отворен прозор нешто се дерња... спуштам прозор и јас, ме здогледува и почна малку по цивилизирано да се понаша демек НЕЛИ МЕ ГЛЕДАШ БЕ, РЕТРОВИЗОРОТ ОВА ОНА... не бе брат, не те видов, немаш пуштено светла.... праење една кисела фаца и се уќуте...

а и стварно.. има закон за светла вклучени. вклучи ги. јас више се навикнав (кобајаги) кога фрлам поглед во ретровизор, да видам фарови запалени.. ако нема фарови, исто како да нема кола, пошто не приметувам и до толку не загледувам... јбг, го почитувам законот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6573 на: 20 Јуни 2015, 08:44:07 am »
Јас кога возам и онака сум побрз од светлината, па соодветно нема потреба да палам фарови, нема поента :P

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #6574 на: 20 Јуни 2015, 12:15:34 pm »
Вчера, тоест денес во 2 саат сабајле се враќам од центар и одам накај Илинден да префрлам една другарка до дома и си крузам 85 кмх по автопат и оп џандар мафта да застанам. Застанувам најпрописно, палам светло у кабина да ја најдам сообраќајната и ја најдов што ја најдов ама мука малце видов дур го извадам новчаникот од џеб, прозорот отворен и овој ме чека муката траеше 20-30 секунди за да џандаров помисли дека сум пијан. Му ја давам возачката и вика Димитар? Да. Имаш пиено? Имам едно пиво испиено пред 2 саата. Е ај излези да видиме баш колку е тоа едно пиво! Излегувам ме гледа, одиме кај Јетито ме прашува што работиш и тн... Ми вика те сопреле некогаш претходно? Викам не, прв пат сега. Ми вика туу ти колку си пропуштил бе, ај да видиме дали денес ќе израмниме за сите години што те нема сопрено никој. Јас ќутам, ми дава да дувам, дувам 0,00. Вика малце си пиел бе, ми ги враќа документите му викам фала пријатно и џандарот не ми врати на поздравот. По фацата му се глеаше дека се разочара сакаше да ме репне.... Сакав да му кажам да не суди по изгледот на луѓето.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6575 на: 20 Јуни 2015, 12:26:17 pm »
боље што не си му кажал. тој досега не научил, школо учел полициско, ти ке го учиш сега... можеш само да го изиритираш, па да ти најде дека ти фали еден ханзапласт во првата помош и да ти пише некоја ненормална казна...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #6576 на: 20 Јуни 2015, 12:27:23 pm »
Па сумњив си, 85 на автопат...... :D  А стварно другарка или 85 на автопат за повеќе муабет? :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #6577 на: 20 Јуни 2015, 12:31:46 pm »
боље што не си му кажал. тој досега не научил, школо учел полициско, ти ке го учиш сега... можеш само да го изиритираш, па да ти најде дека ти фали еден ханзапласт во првата помош и да ти пише некоја ненормална казна...
У право си Оак подобро што преќутев.
Па сумњив си, 85 на автопат...... :D  А стварно другарка или 85 на автопат за повеќе муабет? :P
;D ;D Сигурно е дека за повеќе муабет хахаах

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #6578 на: 20 Јуни 2015, 14:49:29 pm »
Не суди според изглед. Кога те сопира после полноќ 2-3h те сопира за алкотест и за ништо друго. Нема теоретска шанса да поминеш без дување. Така да кога ќе ви дигнат палка тоа време знајте дека ќе заигра дрегерот одма.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #6579 на: 22 Јуни 2015, 13:48:11 pm »
Случка која ми ја раскажуваше другар:

Некој возел камион- сканија од кај нас до Париз.
Во ДВД навигацијата наместо адресата на складиштето ја впишал по грешка адресата на седиштето/канцеларијата на фирмата која се наоѓа во центарот на Париз.

Заглавување сканијава низ градска гужва, не го пуштале да влезе, а немало теоретска шанса да се врати назад.

После тотално блокирање на сообраќајот, доаѓа војската со хеликотер и го дигнал камионот од градската гужва.

Казна: 70.000 eура.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6580 на: 22 Јуни 2015, 21:42:40 pm »
Kolkav helikopter treba da bi dignal Skanina  ::) , tie ogromnite transportni... toa se vo centarot , vo taja guzva znaejki ja konstrukcijata na gorniot del na prikolkata... Mala e verojatnosta toa da se slucilo, :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6581 на: 22 Јуни 2015, 21:56:03 pm »
Л'же другар ти... Хеликоптери ова-она... курац 70.000 евра

Не суди според изглед. Кога те сопира после полноќ 2-3h те сопира за алкотест и за ништо друго. Нема теоретска шанса да поминеш без дување. Така да кога ќе ви дигнат палка тоа време знајте дека ќе заигра дрегерот одма.

Ма јок. Неколку пати ме сопреле сред ноќ и троа цугнат па никогаш не ми давале да дувам. Изгледа ми се плашат.  8)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6786
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #6582 на: 22 Јуни 2015, 22:25:04 pm »
Не лаже, има доста такви случки приколката прво се растовара и потоа ја креваат откачена од камионот околу 7.5т е празна, има посебни места предвидени за кревање кога ја качуваат на воз брод или слично, истите тие ги користи и хилихоптерот, мислам некој спомна негов колега ваделе во шпанија околу 7000еур бил од саат хеликоптерот

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #6583 на: 26 Јуни 2015, 17:39:36 pm »
дечки, ајде едно мислење од вас...

возев денеска од гостивар накај тетово и на 1км пред патарина џандари со радар, цело време држев темпо 100-110( во кола бев со 3 особи сите над 70 години)

ме запира, и си застанав поштено спремен да си потпишам да земам бодови пошто возам 30 над дозволеното на автопат.

ми вика дечко те застанав заради поголема брзина од дозволената
јас: добро, колку возев над дозволеното
тој: 160

ме покажа на радарот во едно квадратче мојата алфа сликана и горе во аголот пишува 159км/х

ми пиша казна и покрај убедување и триста глупости да му докажам дека не е можно да сум возел 160

не потпишав ништо, ама знам дека ми го уништи денот и неможам да разјаснам зошто се случуваат вакви неправди?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #6584 на: 26 Јуни 2015, 17:41:30 pm »
Ако пројде пројде.

П.С. Баш затоа постои пријавување во полиција. Пријави.
« Последно менување: 26 Јуни 2015, 18:02:46 pm Deni »