Епа како правите? Прво задни па атест па после атестот предни? Зар во атестот нема да стои дека има затемнување на задни стакла толку и толку %, па би имале проблем потоа кога ќе видат џандарите дека и предните се затемнети... Зар не знаат тие како е дозволено? Значи не си легален така, џабе ти е атестот. Инаку кое 30% затемнување на предни кога фабрички се толку, 27-30%...
тоќно.. повекето така прават.. и јас така направив на претходното волво, се додека не ме заустави полицаец, кој беше релативно упорен но сепак со желба да НЕ те казни, па ме натера предните фолии да ги олупам, тука, на лице место, среде автопат... после мака си видов додека го исчистив лепакот и тоа имав и хемикалии на располагање во плимонт...
инаку полицаецот ми посочи дека процедурата во таква ситуација (во која он во рамките на законот се сомнева на презатемнети стакла) е следна:
-ти ја зима сообраќајната и те праќа до технички преглед
-таму се извршува техничката проверка на затемнетост на стаклата
-доколку е се во ред, ти ја враќа сообраќајната и си одиш од таму без проблем
-доколку констатираат дека не е се во ред, прво добиваш честитак од техничкиот за да го платиш прегледот т.е. 1800 денари
-потоа ја добиваш сообраќајната ама со честитка од 300 евра, и повторно си одиш од таму...
незнам како го парафазираше делот околу тоа, не е како не атестирани фолии туку како дел од измени на возилото кои не се по стандардите дрн дрн дрн... така нешто...