Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2097192 пати)

Отсутен Stefan995

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #5385 на: 15 Ноември 2014, 19:22:04 pm »
Најверојатно е 38 дена, бидејќи првите 8 ти се рок да ја платиш казната, а најверојатно +30 дена од тогаш за казнени поени

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5386 на: 15 Ноември 2014, 21:47:07 pm »
Најверојатно е 38 дена, бидејќи првите 8 ти се рок да ја платиш казната, а најверојатно +30 дена од тогаш за казнени поени
не... нели те прашува полицаецот на лице место каква казна да ти пише.. сакаш бодови или пари...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #5387 на: 15 Ноември 2014, 22:03:34 pm »
Двете ти ги пишува па ти избери си. Полесно му е отколку да те чека да се одлучуваш и премислуваш 4 пати. :)

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #5388 на: 16 Ноември 2014, 00:14:53 am »
пазете џандарите го држат радаро исклучен в рака да не можи да го фати анти радарот го крева радаро и истовремено почнува да свири антирадарот

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #5389 на: 16 Ноември 2014, 00:28:07 am »
Двете ти ги пишува па ти избери си. Полесно му е отколку да те чека да се одлучуваш и премислуваш 4 пати. :)
па досега не сум видел 2 казни да ти пише, поготово сега кога имаат нумерирани листови за казни. колку листа толку казни.... сум видел на еден лист да напишат глоба толку и толку односно толку јегативни бодови ама две казни не... а ако те бунат двата различни листови, тоа е затоа што едниот е како записник за сторениот прекршок... поише е како констатација... и тие се нумерирани... а другиот е казната...

нумерирани се заради адолжување према нив. он задолува да речеме 20 сетови на документи и мора да донесе 20 казни пишани... ао нема толку а бара уште, тогаш он ке добие казна а може и да летне од работа бидејки скинал казна на некого...

зашто кога ке дигнеш тел. да се јавиш ти вика јавувај се додека не сум почнал да пишувам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5390 на: 16 Ноември 2014, 00:37:45 am »
Еве јас од прва рака ти кажувам дека ти дава и за плаќање и за поени.
Со зборовите „Ќе ти ги пишам двете, па ти кое сакаш избери си“. Тазе ми е казнава. :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #5391 на: 16 Ноември 2014, 01:04:09 am »
Мене и ми даде две ливчиња, треба до 38 да идам да ми ги пишат, после ќе сликнам ќе ви пратам ако сакате
No turbo, no fun :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #5392 на: 16 Ноември 2014, 10:19:50 am »
Со зборовите „Ќе ти ги пишам двете, па ти кое сакаш избери си“. Тазе ми е казнава. :)

Така треба да биде.
Мене за магленките зимоска кога ме казнија ми дадоа само за поени, со муабетот „морам сега да ти кажам дали поени или пари?“ „мора сега“. А претходно некоја година, кога ме фатија на булевар за „брзо“ возење, ми ги дадоа и двете, па ја да си одлучам. Јас колку што го разбирам законот, мое право е да изберам во рок од 8 дена што ќе правам. Ако ја платам казната ок, ако не, тогаш имам 30 дена потоа, да отидам да ми ги упишат поените. Ама ако те затече глуп (воглавно такви се) сообраќаец, тогаш може и она горе што го пишав да те снајде.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #5393 на: 16 Ноември 2014, 10:30:30 am »
ако е така ко што пишувате,стварно е многу многу глупо.нека ти даде еден лист кај што ќе ти пишува казна од толку и толку евра или толку поени,па со тоа идеш у Лисиче и како сакаш така правиш.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #5394 на: 16 Ноември 2014, 10:57:37 am »

Така треба да биде.
Мене за магленките зимоска кога ме казнија ми дадоа само за поени, со муабетот „морам сега да ти кажам дали поени или пари?“ „мора сега“. А претходно некоја година, кога ме фатија на булевар за „брзо“ возење, ми ги дадоа и двете, па ја да си одлучам. Јас колку што го разбирам законот, мое право е да изберам во рок од 8 дена што ќе правам. Ако ја платам казната ок, ако не, тогаш имам 30 дена потоа, да отидам да ми ги упишат поените. Ама ако те затече глуп (воглавно такви се) сообраќаец, тогаш може и она горе што го пишав да те снајде.

изгледа ги мрзи да пишуваат па ти вика одлучи сега... и мене ова ми се дешава и тоа трипати за 2 години.... ме праша што сакам, да си одберам и одбрав па ми го даде соодветното ливче... не ми дадоа двапати.. и тоа еднаш во скопје, еднаш во велес и еднаш во делчево. значи комплетно различни станици, и полицајци кои немаат допирна точка еден со друг...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5395 на: 18 Ноември 2014, 13:34:58 pm »
http://www.itoworld.com/map/124?lon=1.18316&lat=52.05801&zoom=12

Не знам кај да го ставам ама ете тука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5396 на: 18 Ноември 2014, 13:41:09 pm »

Не за џабе златото е жолто.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #5397 на: 20 Ноември 2014, 23:03:24 pm »
Едно прашање, би бил благодарен аконекој знае да ми одговори: ќеја позајмам колата на братучед ми на два-три дена за пат низ Македонија.
Кои би биле последиците ако го запре полиција, или било кој (не дај Боже)релевантен случај, а нема полномошно за колата?
Конкретно прашувам,дали препорачувате да извадам полномошно на негово име, и ако да, која е постапката? Нотар, претпоставувам?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #5398 на: 20 Ноември 2014, 23:16:29 pm »
Јас баш за ова се распрашував, некаде имам и пишано. Во ниту еден закон нема одредба каде вика дека за управување на туѓо возило (со мк таблици) во Македонија треба полномошно. Нема да има последици никакви.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #5399 на: 20 Ноември 2014, 23:18:05 pm »
Не ти треба полномошно за низ Македонија, беше пред некое време правен муабетот. Само сообраќајната ти брка работа. Ако одиш во странство тогаш ти треба полномошно.