Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2096187 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #5355 на: 13 Ноември 2014, 22:37:36 pm »
И ти.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5356 на: 13 Ноември 2014, 22:38:06 pm »
Преобјективен сум, онаму кај што треба возам дури и под ограничување. Пред училиште/градинка, секаде каде што има можност некој да ти истрча. Али кај што нема сврха, нема.

Како џандарот што ми рече во Штип "гледаш населено место е, улички колку има од страна" а гледам местово пустелија, ни уличка ни куќа во радиус од 2 км. Башка криминалец што ме направи со 76, како да сум возел 176.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5357 на: 13 Ноември 2014, 22:39:56 pm »
Што јас? Напротив, не се бунам нити сум се бунел против ограничувањата. Ниту ми сметале џандари сообраќајци. Сум имал конфликти понекогаш, ама тој ми е татко :)

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #5358 на: 13 Ноември 2014, 22:41:26 pm »
Па затоа ти така се понашаш, има кој да ти заврши работа. ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5359 на: 13 Ноември 2014, 22:44:19 pm »
Многу си грешка другарче, ако се понашав тоа ке беше во самиот сообраќај а јас напротив - практикувам појас и светла. Возам нешто побрзо, но не во границите на 300 евра. Пишан сум два пати - едната 250 евра и другата 45 евра за мобилен, и верувај тие ги признавам.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #5360 на: 13 Ноември 2014, 22:46:07 pm »
Така де. И јас си возам во границите на 50 евра, така и ми ја пишаа.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #5361 на: 13 Ноември 2014, 22:55:15 pm »
И пазете да не имате изгорена сијалица во фар. Се разминував со еден што му работеше само позиција во еден фар и го стопираа, другар за тоа доби казна, а спомна уште некој тука дека го застанале за тоа...

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5362 на: 13 Ноември 2014, 23:52:54 pm »
...Ми зема 400 денари, ми даде пусулче. И поминав со 400 денари. 600 денари гратис. утре ќе си купам Captain Morgan

Права ствар, може и уз некој пиратски филм за добра мерка...  :)
Иначе треба и Black-от да се проба, а за Private Stock можеме само да се надеваме некој да го прошверца овде. ;)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #5363 на: 14 Ноември 2014, 00:09:33 am »
Пак ли ќе расправаме за премалите ограничувања, не мислам дека некој уште има нерви да се објаснува. Инаку без светла и каиш не тргам, ама не гледаат на тоа како олеснителна околност кога ќе те запрат за наводно прекорачување на дозволената брзина.

Крв им јебем лоповска, во гроб да не ги собере.

Па тебе се ти е премалку, и дозволени 120 на автопат ти се малце.
Милина, 150 на автопат за 10 евра. :) Fair enough.

И мене ми беше глупа одредбата да не возам после 11 без човек до мене, па ја почитував.
Затоа се правила, треба да се почитуваат.
Еве ке ти кажам пример, радиодифузна такса. Ајде кажи зошто да плакаш 200 ден на мрт кога таа не ти обезбедува тебе телевизија, туку преку друг оператор ?
Ама сепак ја плакаш оти ке ти наплатат по присилен пат и ја почитуваш таа одредба или правило.
Така да тоа е тоа.
И мене ми е глупо преку ден да палам сијалици, ама ете законот вели така и така правам.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5364 на: 14 Ноември 2014, 00:27:05 am »
И пазете да не имате изгорена сијалица во фар. Се разминував со еден што му работеше само позиција во еден фар и го стопираа, другар за тоа доби казна, а спомна уште некој тука дека го застанале за тоа...

мене.. пред околу 1 недела...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #5365 на: 14 Ноември 2014, 00:30:30 am »
А иначе денеска стоеа на шампионче на автобуската, јас идев према центар негде кај 12:30, го поминувам S-от, и на колите што надоагаат им блендам по 2 пати, ма јок мува не ги лази, ко да не забележуваат или пак незнаат што значи тоа.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #5366 на: 14 Ноември 2014, 00:34:12 am »
Абе не е баш глупо тоа со светлата... некој попаметен од нас го мислел и смислил дека така треба да биде. И во пракса, на ретровизор прво се приметува светла дека има за тебе, па тек откако ќе поддоближи приметуваш дека има кола зад тебе. (Правам муабет за денски, на отворено)

Законот за невозење после 11 е малку чуден (невозење на автопат, ограничување на снага), ама е наменет за да ги одврати сите дечишта кои планирале да одат в град со колата, да се начукаат и да си идат ноќеска во 1.... Повеќенаменски е. Негативна страна му е тоа што за да се заштитат тие што се баш почетници, мора да трпат сте до 21 година иако возат од нивна 14та... Мене многу ми сметаше затоа што останував во Скопје до подоцна и секогаш морав да се враќам Прилеп ноќе. Ако те фатат- ќе ти го скинат г`зот, ама што можеш да правиш!

Само, 150 возење на нашиве автопати...многу е... не си сам на автопат! Секогаш има нешто непредвидено. Ако ти можеш да застаниш, можда нема да може тој со ладата што ќе му се бутнеш в лента!

Патем... гледам Фило пишал... А вие другите блендирате??? Јас редовно се трудам, не знаеш на кого ќе му спасиш пола плата...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5367 на: 14 Ноември 2014, 00:40:08 am »
Само, 150 возење на нашиве автопати...многу е... не си сам на автопат! Секогаш има нешто непредвидено. Ако ти можеш да застаниш, можда нема да може тој со ладата што ќе му се бутнеш в лента!

абе брат... накај тетово и гостивар, ако возиш под 150, ке направиш сметњи по патот... може и да погинеш пу пу скраја да е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5368 на: 14 Ноември 2014, 00:44:53 am »

Јас 4 години возам со позициони LED сијалици. Никој никогаш не ме застанал.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #5369 на: 14 Ноември 2014, 00:51:15 am »

Јас 4 години возам со позициони LED сијалици. Никој никогаш не ме застанал.

Штосов е што едното светло му било кратко, а другото само позиција...

Не ќе ти проверува некој каква ти е позицијата...

или чекај, сакаш да кажиш дека возиш смао со позиција, без кратко???? Lucky you ко така...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!