Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104412 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #5100 на: 05 Октомври 2014, 12:28:37 pm »
Него, на неколку места читам „250 евра казна за родител чие дете под 10 години вози велосипед.“

http://mkd-news.com/vnimavajte-kade-vozite-100-evra-kazna-za-kal-na-gumite/

I don't get it. Деца под 10 години нема да смеат да возат никаков точак?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #5101 на: 05 Октомври 2014, 12:33:06 pm »
Значи македончето ем го е*ат ем браво им вика. Кога ке му дојде умот на овој народ

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5102 на: 05 Октомври 2014, 13:38:45 pm »
во викендашкиот весник ВЕСТ на насловна страна со огромни букви стои текст одприлика вака:

ЌУТИ ДОДЕКА ТЕ ВОЗАТ ИЛИ КЕ ПЛАТИШ 50 ЕВРА

... или ќе ми се фатат за млечната кифла

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #5103 на: 05 Октомври 2014, 13:55:24 pm »
Него, на неколку места читам „250 евра казна за родител чие дете под 10 години вози велосипед.“

http://mkd-news.com/vnimavajte-kade-vozite-100-evra-kazna-za-kal-na-gumite/

I don't get it. Деца под 10 години нема да смеат да возат никаков точак?

И мене ме замисли истото... Недефиниран закон, нема си е*е мајката.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5104 на: 05 Октомври 2014, 13:58:15 pm »
Добро е, супер ни е! Продолжете уште појако.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5105 на: 05 Октомври 2014, 14:08:14 pm »
Се палите како млади мајмуни на опозициски натписи: 250 евра казна за родителот чие дете управува велосипед НА КОЛОВОЗ, само намерно не е спомнато на коловоз за да се доведе во заблуда читателот. Срамота!

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
« Одговори #5106 на: 05 Октомври 2014, 14:27:44 pm »
Ние македонците го држиме рекордот на најненае-лив народ во светот,па и пошироко.Никој не може да е-е толку колку што ние можеме да издржиме.Но најверојатно многу добро се наведнуваме затоа е тоа така.И ова со зголемувањето на казните е очекувано,штом платите на лепачите на плакати''административците''се зголемија паралелно и казните ќе се зголемат,мора да има прилив на средства.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #5107 на: 05 Октомври 2014, 14:28:13 pm »
Vo istata statija pisuvase i kazna so rolerki na ulica i kazna za ako imas kal na gumite..daj ne veruvajte na tie troll portali

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5108 на: 05 Октомври 2014, 14:31:45 pm »
Се палите како млади мајмуни на опозициски натписи: 250 евра казна за родителот чие дете управува велосипед НА КОЛОВОЗ, само намерно не е спомнато на коловоз за да се доведе во заблуда читателот. Срамота!

Така веќе може.

Само кога ќе почнат да казнуваат за претрчување на овци на нивно црвено на пешачки, често имам видено и мајки со количка со дете како преминуваат?

Кога ќе почнат да казнуваат камиони што избегнуваат патарина и покрај 459430 знаци на кои пишува дека им е забрането? Ама одма ќе се јави газда Зуљфи и ќе го снема џандарот што ја пишал. Затоа удри по народов за се и сешто.

Кога ќе почнат да ги затвараат станициве за технички преглед што дозволуваат ФАП од 1939 со 500gr CO2 на метар да се вози во строг центар, истото важи и за автобуси што пред 50 години требало да бидат во отпад, ама еве кај нас си се возат?

Има уште милион многу сериозни работи за кои се прават слепи, ама битно ќе ти пишат за возење 69 во зона со дозволено 60.
Али така е кога држава ти водат неписмени луѓе.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #5109 на: 05 Октомври 2014, 15:11:29 pm »

Внимавај малку на однесувањето.

Баш затоа што не успеав да дојдам до конкретна информација, прашав. Прашањето е валидно.

А дискусијата за позициски/опозициски.. На „позициските“ не успеав никаква информација на оваа тема да најдам. Уште поголема заблуда. Ако не, Сител само да гледам, а?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #5110 на: 05 Октомври 2014, 15:21:48 pm »
Јас вчера куртулив, ме застанаа на Партизанска кај Влајко дувнав 0.56 си поправивме со полицаецот муабет во врска со измениве и сите глупости што се случуваат ми кажа под каков притисок се му се заблагодарив и си отидов. Немав испиено ништо особено многу и знаев дека околу лимит ќе дувнам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5111 на: 05 Октомври 2014, 15:36:26 pm »

Внимавај малку на однесувањето.

Баш затоа што не успеав да дојдам до конкретна информација, прашав. Прашањето е валидно.

А дискусијата за позициски/опозициски.. На „позициските“ не успеав никаква информација на оваа тема да најдам. Уште поголема заблуда. Ако не, Сител само да гледам, а?
Никој не ти се обрати директно на тебе туку мојот пост бешенза сите што се попалија цела страна уназад.  Многу си негативно настроен спрема мене, среќа не ти се јавив во чил може и ке те донервирав. Имај убав ден

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #5112 на: 05 Октомври 2014, 16:18:00 pm »
има ли вистина во муабетиве што вртат наоколу а и по интернетов, предлог на нов закон, дека доколку те фати полиција како зборуваш со возачот (додека те возат) ке те казнат со 50 евра?
Тоа важи за јавен превоз и таксисти но не буквално ако зборуваш само туку ако го малтертираш му досадуваш или му го одвлекуваш вниманието

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #5113 на: 05 Октомври 2014, 16:34:01 pm »
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #5114 на: 06 Октомври 2014, 18:00:49 pm »
Ова со децава и точакот е добра работа, зашто? Летоска имаше случка каде што 7 годишно дете во 10 часот навечер на голем точак тако звани брзинец бркајќи се со другарчињата искача на раскрсница без да подзастане, без да погледне, без да закочи и се удира во кола која што се движи со брзина во рамките на ограничувањето, а сепак не успева да закочи зашто детево ко гром од ведро небо искача. И секако возачот на колата е крив.