Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2101380 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #4995 на: 11 Септември 2014, 16:16:58 pm »
Дур не те најде еднаш дисциплинска од 6 месеци.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #4996 на: 11 Септември 2014, 16:20:21 pm »
За што да ме најде? Казнувањето по законски основ е за дисциплинска мерка?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4997 на: 11 Септември 2014, 16:39:47 pm »
За курчење на син на функционер.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #4998 на: 11 Септември 2014, 16:44:47 pm »
Од такви синови на функционери си патиме. Toј син утре ке те удри со кола и ке му плакаш оштета одозгора ако преживееш. Убаво што ги браниш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4999 на: 11 Септември 2014, 16:59:39 pm »
Не ги бранам. Само си постојат. И се во огромен број.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5000 на: 11 Септември 2014, 18:37:58 pm »
Кога јас би бил џандар и да запрам чисто ради рутинска контрола без намера да пишам казна, на такви што сакаат да им се обраќам со господине и што запишуваат легитимација би ме фатил страшно голем инает и би го одрал од казни за секоја можна работа.

За што казни? За ништо?

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #5001 на: 11 Септември 2014, 18:56:50 pm »
Секогаш може да се најде Нешто ако фати инает. Инаку обично паметњаковичите делуваат доста иритирачки за разлика од тоа да си културен кога ке те застане полиција. Верувам дека ти како културен полесно ке поминеш одколку како арогантен паметњакович.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5002 на: 11 Септември 2014, 18:58:04 pm »
Зависи колку сум накурчен во моментот.
Кога сум накурчен не ме интересираат реперкусии. Може и нунчаки у глаа да му заковам.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #5003 на: 11 Септември 2014, 19:15:45 pm »
Секогаш може да се најде Нешто ако фати инает. Инаку обично паметњаковичите делуваат доста иритирачки за разлика од тоа да си културен кога ке те застане полиција. Верувам дека ти како културен полесно ке поминеш одколку како арогантен паметњакович.

Ако те застане полицаец во цивилка, како ќе знаеш дека е службено лице ако не ти се легитимира? Твое право е да се легитимираш и после да побараш да се легитимира и џандарот.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #5004 на: 11 Септември 2014, 19:22:37 pm »
Неколку пати ме застанале џандари во цивилка и прво ми рекле Добровечер и ми ја покажува значката па после следува другиот муабет. Муабетот беше како некој легитимира полициско лице во униформа - ДА, имаш право но тоа цепидлачење може да ти донесе само нус ефект.

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
« Одговори #5005 на: 11 Септември 2014, 20:06:13 pm »
Имам едно скромно искуство од пред 7-8 години кога со друштво излегувавме од саем враќајки се од тогашниот Action Park. Црн мерцедес од постарите со затемнети стакла ни застана само што излеговме на тротоар. Четворица униформирани момци излегоа синхронизирано од мерцедесот и прво нешто што го направија беше легитимирањето. Почнаа да не испрашуваат што правиме, каде сме биле, каде живееме и слично. Сакаа да не задржат ама едно другарче ги излажа дека родители не чекаат со кола на паркингот, па не пуштија.
За кратко време после тоа, имаше убиство во околината на саем извршено од малолетник.

Со сигурност нај ефикасната единица, која си работи по стариот добар метод кој веќе не постои кај обичната полиција.
За било што се први на место на настанот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5006 на: 11 Септември 2014, 20:09:33 pm »
Неколку пати ме застанале џандари во цивилка и прво ми рекле Добровечер и ми ја покажува значката па после следува другиот муабет. Муабетот беше како некој легитимира полициско лице во униформа - ДА, имаш право но тоа цепидлачење може да ти донесе само нус ефект.

Секако не би дозволил некој да ме легитимира ако не сум сигурен дека е полицаец. Тоа не е цепидлачење, тоа мора да се случи. Инаку нема да знам дали да се бранам, дали полиција да викам.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #5007 на: 11 Септември 2014, 20:14:54 pm »

Како сфати ти дека јас не сум културен, или со тоа што си ги знаеш своите права си некултурен. Баш напротив културата ми е стално на највисоко ниво во такви ситуации што не значи дека треба да ми биде страв да ги искористам правата кои законот ми ги дава. Ниеднаш не ми донело нус ефект барањето легитимација, обично на крај дебатираме за некое законско решение и слично.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #5008 на: 11 Септември 2014, 21:25:28 pm »
По се прочитано најверојатно се ефикасни.

Јас по слушање (од лични искуства на неколку луѓе на кои им верувам), најскромни луѓе се рандом запрени на сред пат во никое време (патот БТ-ПП), не се легитимирале кои се и зошто се, третирале фамилијарни најобични луѓе како криминалци, ги треселе, гмечеле со лакти, туркале и им поставувале чудни прашања на начин како демек треба потврдно да одговорат. Луѓе на 33 години со мало дете во кола... Ги навредувале со секакви зборови, и жента да!

Е*аму единицата герилска разуздана!
Некој си ја користи за свои цели а нас ако не претресат и посерат, ќе сањаме дека има правна постапка каде можеме да му се спротивставиме и да оствариме права...

Zatoa se prijavuva na vnatresna kontrola

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5009 на: 12 Септември 2014, 08:26:52 am »
Факт!

Јас би, но којзнае дали ќе ги потера некој  :-X