Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2101377 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #4980 на: 10 Септември 2014, 18:57:05 pm »
Пред 2 минути пред Јосип Броз припадниците на брзата единица Алфи за малку ќе згазеше две девојчиња на пешачки. Јас застанав да ги пропуштам, а идиотите улетани ќе ги згазеа да не им кажав на девојчињата да пазат.

Ќе испаднело дека се терористи и биле преземени соодветни мерки, кајне проблемен.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4981 на: 10 Септември 2014, 19:04:45 pm »
Нека ги има Алфите супер се! Бар додека не правам ништо криминално :)
И мене ме имаат тресено така еднаш на 28ипол метри од дома по долна пижама и бз лична карта. Ме праша што носам у мене, му реков пари. (станат од спиење и незнаев дека ја ограбиле комшиската банка) Ништо страшно, ме изненади што ми ја знаеа колата и дури кога им кажав кај живеам ми река татко ти е драган со џипот? Да незнам како се тоа го знаеа, ама воопшто не ми пречи :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #4982 на: 10 Септември 2014, 19:38:08 pm »
По регистрација знаеле ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4983 на: 10 Септември 2014, 20:22:56 pm »
Ништо страшно, ме изненади што ми ја знаеа колата и дури кога им кажав кај живеам ми река татко ти е драган со џипот? Да незнам како се тоа го знаеа, ама воопшто не ми пречи :)

А од ај му на Драган толку пари? М? Све обележани банкноти? :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4984 на: 10 Септември 2014, 23:49:44 pm »
Нека ги има Алфите супер се! Бар додека не правам ништо криминално :)
И мене ме имаат тресено така еднаш на 28ипол метри од дома по долна пижама и бз лична карта. Ме праша што носам у мене, му реков пари. (станат од спиење и незнаев дека ја ограбиле комшиската банка) Ништо страшно, ме изненади што ми ја знаеа колата и дури кога им кажав кај живеам ми река татко ти е драган со џипот? Да незнам како се тоа го знаеа, ама воопшто не ми пречи :)

мене ми пречи. ми пречи да ме засане на улица и да знае за мене... не ми пречи за друго, туку уништена ми е интимата.

а во твојот случај, кога веке се десила кражбата, ги провериле сите околни возила... бидејки тоа м уе работа, ги запаметил кој каде живее и така знаел уште кога си му се претставил...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4985 на: 11 Септември 2014, 01:19:46 am »
Не поентата е што пешки идев :) значи не ме застана со кола. Во џеб ми беше клучот од кола ме праша што кола, му реков Фиеста, бордо боја - на тоа ми рече да да ја знаеме. Кога ми рече за драган со џипот, му реков што бе се знаете, мислејќи дека од негде татко ми се знае со нив или слично, ми одговори он нас не ене знае ние го знаеме. :)
Хмм нарушена интима донекаде да, ама ете мене лично не ми пречи, не правиме никакви нелегални работи па така да нека знаат што сакат, односно се заинтересирале некогаш можеби којзнае. :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #4986 на: 11 Септември 2014, 01:26:00 am »
Порано маалски џандар знаеше се, или скоро се за луѓето од тоа маало. Ако џандарот си ја врши работата, а не го злоупотребува тоа што го знае, воопшто не се работи за нарушена интима, туку негова обврска е да знае што, кој, како и зошто :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4987 на: 11 Септември 2014, 01:34:55 am »
ама тоа порано беше... овие сега глумат шерифи... мада, убаво си ја бркаат работата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #4988 на: 11 Септември 2014, 01:38:20 am »
Глумат шерифи намерно, да ги бие лош глас :) За да им се плашат, што донекаде има ефект. Лошото е што генерално создаваат лоша слика за нив, иако тоа делува. И лошото е што спрема невините постапуваат малце некултурно и нападно, ама намерно- и им успева. 
Спомни ги, и некои кои си ја имаат мувата на капа (хинт: дилерчиња ау бау) почнуваат да дткаат.   

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #4989 на: 11 Септември 2014, 01:59:11 am »
Пред две години кога ми ја обивале колата на паркинг, комшија ги видел од тераса и се јавил на 192... Додека разговарал и бил сеуште на линија буквално 2-3 минута 3 коли на алфите ги опколиле лоповите и едниот го фатија жив во мојата кола :) :) :) Искочи дека бил келнер во Дојрана!
едит: најинтересно ми беше кога ми кажуваше комшијата како од 9ти спрат ги гледал како скокале и пробувале да го откорнат сончевиот кров за одпосле да слушал како пукаат шамари  ;D
« Последно менување: 11 Септември 2014, 02:09:23 am achtung »

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #4990 на: 11 Септември 2014, 04:08:47 am »
Alfa sve znae :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4991 на: 11 Септември 2014, 08:32:01 am »
Na drugarka i ukradoa telefon kaj soborna koga bila sama. I sleden den vika ej ene go tipot.

Sigurna si? Da 100%.
Ela vikam, jandarska kola tuka kaj lap lap. Vaka i vaka.

Drugo nesto devojce? Ima lanec vo dzeb.

12 dusi od razni strani mu dojdoa na tipot. Mu izvadija 4-5 mobilni od dzeb i lanec.

The rest is history.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4992 на: 11 Септември 2014, 10:18:13 am »
По се прочитано најверојатно се ефикасни.

Јас по слушање (од лични искуства на неколку луѓе на кои им верувам), најскромни луѓе се рандом запрени на сред пат во никое време (патот БТ-ПП), не се легитимирале кои се и зошто се, третирале фамилијарни најобични луѓе како криминалци, ги треселе, гмечеле со лакти, туркале и им поставувале чудни прашања на начин како демек треба потврдно да одговорат. Луѓе на 33 години со мало дете во кола... Ги навредувале со секакви зборови, и жента да!

Е*аму единицата герилска разуздана!
Некој си ја користи за свои цели а нас ако не претресат и посерат, ќе сањаме дека има правна постапка каде можеме да му се спротивставиме и да оствариме права...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4993 на: 11 Септември 2014, 14:47:18 pm »
Јас сум немал некои поголеми проблеми, генерално им барам легитимација стално и на униформирани и неуниформирани џандари. Обично се обраќаат со дечко и слично па морам да им кажам дека преферирам со господине да ми се обраќаат како што е редот. Од кога ќе ги запишеш броевите на значки доста омекнуваат.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #4994 на: 11 Септември 2014, 16:05:41 pm »
Кога јас би бил џандар и да запрам чисто ради рутинска контрола без намера да пишам казна, на такви што сакаат да им се обраќам со господине и што запишуваат легитимација би ме фатил страшно голем инает и би го одрал од казни за секоја можна работа.