nemoze da ti pise kazna ako samo si sedel vo kola ... zasto zabranata glasi ''zabrana za upravuvanje so vozilo nad 75 kw , upravuvanje so vozilo posle 23 h ,i t.n i t.n...
znaci upravuvanje a NE sedenje u vozilo posle 23 h neli e malce toa nelogicno ..
Ne te razbrav na krajot sto iskoci ti pisaa kazna ili ne
Па нормално дека неможе едина кола бевме на паркинг дојдоа и почна:
-Добро вечер
-Добро вечер и му давам документите без да ми ги побара
-што правите
-седиме се топлиме надвор ни е ладно (распослани со ишлери пуканки и кока кола
)
-ти знаеш дека не смееш да возиш после 11
-знам затоа и не возам
-и како ќе си одиш дома сега
-чек да видам 3:30 ќе седиме до 5 па ќе си идеме
-има тоа логика ?
-нема исто како и законов за 11
-шибај право дома и друг пат да не ти се повтори
Тоа беше моабетот одприлика нема за што да ме казни и ми рече да идам дома.
-За ова од синоќа рекоа дека нема да ја пишат ама запиша податоци тој што напињаше да ја пише ваљда не се толку гадови да ја пуштат без да знам.
Vas kao mnogu da ve zastanue policijava...
Dosega vo grad samo ednas pred 3 i povise godini me ima zastanato eden pretpenzioniranje policaec da mi raskazuva deka pojas treba da vrzam i deka eve nema dame kazni...
Ostanatoto na otvoreno...
-pred 8 meseci kacanicki pat posle benziskata jas uletan U krivina, prasaa kade brzam...
-Lani zimoto Tetovo-Gostivar (kalendarski pred dve godina mu doaga) zimska oprema mi pobaraa
- pred dve godini bese mislam zbog zaradi parkiranje imam ideno po negativni poeni v lisice policiskata...
preklani negde valjda bese v nedela docna se razbudiv, gledam prekrasno vreme za skijanje i mu ja nagaziv nakaj sapka (160km/cas) da stignam na poludnevno skijanje.. Avtopatot Tetovo-Skopje me zastanaa
Toa e se vo poslednive 3 godini sto se sekavam
Drugoto sve e postaro od tri godini i ne se ni sekavam...
Мене за неполна година еднаш ме сопреа исто после 11 (негде кај 1:30) ама тогаш со мојте бев све регуларно и ме пуштија, вториот пат со таткоми без каиши ништо не праеа проблем одма ме пуштија, третиот пат ја зимав мајками од работа свртев полукруг на пуна и од нигде изрипаа пред мене пешки иделе ме пуштија и утре дента дојдоа кај мајками на работа и остаиле бројче ако треба нешто вика вртете ќе средиме, четврт пат на паркингот во 3:30 случката од погоре и вчера исто кај 11:30 тоа е тоа за скоро година дена возење.