Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2406083 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #4170 на: 09 Февруари 2014, 01:39:05 am »
Кај мене, сијаличето е веднаш до копчето,  кое се наоѓа кај радиото. За жал немам сијаличе за упалени магленки на инструмент табла, па не е баш очигледно дека си со магленки.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #4171 на: 09 Февруари 2014, 01:52:42 am »
Кај мене е како што покажува стрелката на сликата, односно прекинувачот се наоѓа кај црвената точка, ама позади воланот. Корејска работа :D, а на првиот модел на Гетц, пред фејслифтот прекинувачите за магленки си стојат на средина одма над копчето за 4ри жмигавци.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7106
« Одговори #4172 на: 09 Февруари 2014, 05:49:00 am »
Мене вчера негде околу 17:00 како ме исплашија џандари, ме штрецнаа. Имено, бев до Нас Гас да ставам плин и на вракање према Кисела Вода, првите семафори беа трепкаво жолто кај раскрсницата за село Усје, а наредните се запалија црвено и застанувам, гледам во ретровизор Јети Џандарско.
И се пали зелено, тргнувам и наеднаш пуштаат ротационите светла и се штрецнаф, си викам што направив сега, и тамам да застанам, ги гледам се качуваат на самиот тротоар, а позади нив почнаа други возила да ги заобиколуваат, и ја возам така уште малце полека, гледам не ме пратат, гас си натепав и дим да ме њама :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7786
« Одговори #4173 на: 09 Февруари 2014, 07:19:01 am »
Мене вчера негде околу 17:00 како ме исплашија џандари, ме штрецнаа. Имено, бев до Нас Гас да ставам плин и на вракање према Кисела Вода, првите семафори беа трепкаво жолто кај раскрсницата за село Усје, а наредните се запалија црвено и застанувам, гледам во ретровизор Јети Џандарско.
И се пали зелено, тргнувам и наеднаш пуштаат ротационите светла и се штрецнаф, си викам што направив сега, и тамам да застанам, ги гледам се качуваат на самиот тротоар, а позади нив почнаа други возила да ги заобиколуваат, и ја возам така уште малце полека, гледам не ме пратат, гас си натепав и дим да ме њама :D

Kакви се износите на казните, и за штрецање е работата.

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #4174 на: 09 Февруари 2014, 07:27:33 am »
Ама стварно ме штрецнаа, ми се пресекоа нозете, си стоиме на семафор, чекаме да се отвори зелено, ја прва кола, они позади мене, само што тргнав и оп ротационите ги пушти и ја си викам е што сега, и само подуспорив и во 2-ра полека возам, ги гледам не ме пратат туку се качија на тротоар, си викам ке терам, па ако ме следат ке застанам.

Отсутен FiLo

• Легенда

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #4176 на: 10 Февруари 2014, 16:22:46 pm »
Nemam derman od policija.Deneska dosle djandari na vrata jas bev izlezen,majka mi im otvorila i zamisli 11mesec 2013 god. me soprale vo Veles,majka mi gi prasala dali imam kazna nekoja oni odgovorile deka nemam kazna samo proveruvale dali ziveam na ovaa adresa.Izgleda pak mi stegnale nekoja kazna, denovive ke odam do stanica vo Veles  da proveram.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #4177 на: 10 Февруари 2014, 17:30:33 pm »
На 13.02.2014 во 10:00 треба да се појавам во судот во Гевгелија
За управување моторно возило после 23:00
:D :D :D
Смешки

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #4178 на: 10 Февруари 2014, 19:24:27 pm »
Па кажи како ќе поминеш :D.

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #4179 на: 10 Февруари 2014, 19:25:32 pm »
Па кажи како ќе поминеш :D.
договорено

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #4180 на: 10 Февруари 2014, 20:00:30 pm »
Леле датумот... Ама ајде..
Кажи како ќе биде. Имам уште некој месец Ама да знам што ме чека. (Ја плати казната или не? па затоа те викаат на суд?)

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #4181 на: 10 Февруари 2014, 20:09:28 pm »
Епа не ја платив му реков на полицаецот ке одиме на суд....
Го терав во темницата да пишува налог па и не му го потпишав му реков да си го чува за спомен .....
и си заминав

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #4182 на: 10 Февруари 2014, 20:16:46 pm »
Оди и измисли некоја прича дека си носел некој болен или му се слошило на некој па си морал да возиш....
Инаку дека си излегувал во 10 а си се прибирал во 5 заради законот....

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #4183 на: 10 Февруари 2014, 20:18:57 pm »
Не се секирај ........ тоа е одамна испланирано

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #4184 на: 10 Февруари 2014, 20:40:55 pm »
На 13.02.2014 во 10:00 треба да се појавам во судот во Гевгелија
За управување моторно возило после 23:00
:D :D :D
Смешки

Баш смешки, управување со моторно возило после 23:00, а ти се најнормален, трезен, врзан со каиш, исправно возило, кркаш казна од 400 евра пошто тоа е толку тежок прекршок во сообракајот, потежок и од немањето возачка дозвола за која се казнува со 300 евра и други прекршоци.