Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2222880 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3795 на: 02 Декември 2013, 01:52:33 am »
Од проста причина што татко ми не е некој големец во градов, ниту пак возам кола од 100.000 евра а и секако дека нема да му се свиѓа Аудиво на џандарот. :D
Значи може да ме пушти, но ако се разберам како човек, ако се знае џандарот со татко ми и ако се јавам некаде. А онака само, не.. у никој случај.

не е точно. јас немам никој ни во полиција ни во судство а уште помалку во правниот сектор... одгвоорно тврдам дека се имам извлечено неколку пати од казни, само со разговор... да бидам искрен, тоа биле банални прекршоци, иако на една ме пецнаа со 160 на дозволено 100 према тетово. сепак одлука е на полицаецот дали ке те штави или ке те пушти, но крајно пресудно е што си направил... ако се банали ке те пушти ако знаеш што да збориш, ако не знаеш, ке те репне посекако... имам јас казна и за каиш и за мобилен... ама тие требаа да бидат нешто појако, од кои едната е за зимање возачка трајно, а сепак е банална грешка...

еве пример за банална а сепак страшна казна... свртев десно на семафор на кој светеше црвено, а нема дополнително зелено за десно... и полицаецов ме запре и ми вика помина на црвено, што во суштина е сосема точно... повуци потегни, цуц-муц, ке ти пишам за каиш вика. абе а да не пишеш ништо? а да ти пишам вика за црвено? ок, ок, пиши велам за каиш и потпишав записникот... има човекот потреба да пише казна, а јас имам потреба да не платам 300 евра и зимање возачка, па така 20 евра ми се таман во случајов...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3796 на: 02 Декември 2013, 18:17:29 pm »
Возачи внимателно – полицајците со нов ласерски радар ве ловат ако брзо возите

Нов ласерски радар користеле полицајците од Полициската станица за безбедност на патниот сообраќај – Тетово при контролите на брзината со која се движат возилата во градот и на регионалниот пат Тетово-Волковија, во  Брвеница во изминатиот викенд, информира портпаролот на СВР - Тетово Марјан Јосифоски.

- При саботните неколкучасовни контроли во Брвеница биле констатирани пет пречекорувања на дозволената брзина и три други прекршоци, како управување без возачка дозвола, управување со дозвола од друго лице и непоседување дозвола.

Утврдените прекршоци биле заокружени со соодветни поднесоци и возачите, ќе се соочат со глоба од 300 до 400 евра во денарска вредност зависно од видот и карактерот на прекршокот.

Во петокот ваква контрола била извршена и во Тетово на пункт во близина на Медицинска пластика, при што биле откриени осум случаи на пребрзо возење од поединци, кои не ја прилагодиле брзината според условите на патот и не ги почитувале постоечките ограничувања, рече Јосифоски.

Новиот радар, најави тој, активно ќе „работи“ и наредните денови не само на градските улици во Тетово, туку и на регионалните сообраќајници на подрачјето, бидејќи според полициските статистики пребрзото возење и годинава е една од најчестите причини за сообраќајни несреќи со најтешки последици заедно со неправилно вршење дејствие, непрописно престигнување, непочитување првенство…

Курир
http://mkd-news.com/vozachi-vnimatelno-politsajtsite-so-nov-laserski-radar-ve-lovat-ako-brzo-vozite/
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3797 на: 02 Декември 2013, 18:23:45 pm »
Новиот радар курац ќе работел. Ќе работи само на национална и верска основа. Демек до сега не работеше?
Пичка им материна нивна.

Присутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #3798 на: 02 Декември 2013, 18:29:51 pm »
Vo Brvenica be, neka odat kamenjane,bogovinje,pirok ili na drugava strana djepciste da vidat kaskaderi kako vozat

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3799 на: 02 Декември 2013, 18:33:07 pm »
Ако не можеш по коњот, удри по самарот.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2853
« Одговори #3800 на: 02 Декември 2013, 18:35:31 pm »
Сега го читав пред малку....што да кажам незнам освен така слатко да се насмеам и....да им кажам КОЈ ГИ Е*Е

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5341
  • Пиши лаже
« Одговори #3801 на: 02 Декември 2013, 18:36:19 pm »
не е точно. јас немам никој ни во полиција ни во судство а уште помалку во правниот сектор... одгвоорно тврдам дека се имам извлечено неколку пати од казни, само со разговор... да бидам искрен, тоа биле банални прекршоци, иако на една ме пецнаа со 160 на дозволено 100 према тетово. сепак одлука е на полицаецот дали ке те штави или ке те пушти, но крајно пресудно е што си направил... ако се банали ке те пушти ако знаеш што да збориш, ако не знаеш, ке те репне посекако... имам јас казна и за каиш и за мобилен... ама тие требаа да бидат нешто појако, од кои едната е за зимање возачка трајно, а сепак е банална грешка...

еве пример за банална а сепак страшна казна... свртев десно на семафор на кој светеше црвено, а нема дополнително зелено за десно... и полицаецов ме запре и ми вика помина на црвено, што во суштина е сосема точно... повуци потегни, цуц-муц, ке ти пишам за каиш вика. абе а да не пишеш ништо? а да ти пишам вика за црвено? ок, ок, пиши велам за каиш и потпишав записникот... има човекот потреба да пише казна, а јас имам потреба да не платам 300 евра и зимање возачка, па така 20 евра ми се таман во случајов...
Во ред е тоа, но сепак друго ке постапи џандарот кога ке види дете од 23 години, друго е возрасен човек од 40 тина (давам за пример, не знам колку години си) :)
Инаку, реков и јас погоре, ако се разберам како што ттреба со него, може да ме пушти некогаш, не можам да речам не.

Новиот радар курац ќе работел. Ќе работи само на национална и верска основа. Демек до сега не работеше?
Пичка им материна нивна.
This.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #3802 на: 02 Декември 2013, 19:02:43 pm »
Vo petokot vo Veles kaj javorot bev parkiran so kamionot.
Mi vika na raskrsnica si parkiran 250 evra kazna,pocnav da mu objasnuvam deka sum svesen za prekrsokot
deka gledam da ne poprecuvam soobrakjaj ........
Dobro vika za parking ke ti pisam 45 evra mozes bodovi da si pises?
Ako moras kazna da pisuvas mu vikam pisi za nepocituvanje na znak 25 evra e.
Pocna nalogot da go pisuva mi vika ajde begaj vnimavaj drug pat :)
Na kraj mu vikam sea pisi mi 250 evra i deka sum odbil da se potpisam i ke rabotam za kaznata cel mesec :)
Samo se nasmea i mi vika nemaj gajle nemas prijava .
Pa sea mislam deka izvadiv gz :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3803 на: 02 Декември 2013, 19:07:39 pm »
Мене на Тетово-Гостивар ме фати со 94 каде што било дозволено 80 пред еколку години со спаркот.
И додека ме тормозеше почнав да се смеам, му викам, добро, нели е срамота ова. Гледај колку мерцедеси возат по 160 ти мене со спарк ме казнуваш, ќе ти се смеат во станица и на суд. Ми се насмеа и ме пушти.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3804 на: 02 Декември 2013, 19:17:22 pm »
ke mi go namestat sega na autoput a sezona e za na Sapka toa me macit mene  :-\

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #3805 на: 02 Декември 2013, 19:25:25 pm »
Не се проблем радарите, туку знаците. Некои се со премала брзина а запикани или ретко поставени и ќе ги утнеш. Само тоа те сече, другото е мање више.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3806 на: 02 Декември 2013, 19:31:29 pm »
da bee... znacite na avtopatot nakj Tetovo so znakce snegulka pod niv od koga pocuvaat da vazat ? :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30269
    • CARclub.mk
« Одговори #3807 на: 02 Декември 2013, 19:37:26 pm »
Кога има снег.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3808 на: 02 Декември 2013, 19:51:25 pm »
dobro e, cim e taka... nedaj boze ako me fatat ke moze da se debatira dali tozi sneg e sneg ili e gola voda pomesano so sol  ;)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20283
« Одговори #3809 на: 02 Декември 2013, 20:03:11 pm »
Секој знак во сообраќајот важи 1 км од неговaто локација...така да 1 км после знакот слободно може и 300 да се вози ;D