Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2420324 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3765 на: 29 Ноември 2013, 00:48:39 am »
Нема што да се постира закон другар ми сега има забрана од 3 месеци (поради административни процедури забраната му испадна 3 месеци и 23 дена)

Истата е поради возење 77 на место каде е дозволено 40. Мерен на радар сопрен и казнет. Си плати 150 евра во првите 7 дена ама пак беше на суд и покрај парите доби и забрана од 3 месеци.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3766 на: 29 Ноември 2013, 00:50:58 am »
За алкохол, прекорачена брзина, црвено и непопропуштање пешаци се зима дозвола. Ме мрзи да барам, а не сум сигурен за сечење две полни линии дали се одзема дозвола.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #3767 на: 29 Ноември 2013, 00:53:52 am »
Дени

Сигурно веќе е консултиран со адвокат, има неколку и во фирмата. Туку само ме интересираше колку е ограничувањето таму оти сите пишуваат дека џандариве гледаат да те казнат колку што можат повеќе. И не верувам да му е прв пат за да се спаси со помалку од 6 месеци :) оти секој ден е на пат и вози малку побрзо (таква му е работата ;D )

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #3768 на: 29 Ноември 2013, 00:58:52 am »
Доколку успее на судијата да докаже дека од тоа заработува за живот не верувам дека ќе добие толку голема забрана. Не се ни судиите бескичмењаци.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3769 на: 29 Ноември 2013, 01:05:31 am »
sudiite gi boli pickata ti od sto zivees. Jas otidov na sud so dokument od firma i so opis na moeto rabotno mesto i so obrazlozenie deka ke ostanm bez rabota ako mi se odzeme vozackata pa ne nisakase da go vidi ne pa da go cita

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #3770 на: 29 Ноември 2013, 01:08:32 am »
Добро де многу јасно дека претходно треба да те најават со име и презиме и чив си :D

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #3771 на: 29 Ноември 2013, 09:08:27 am »
sudiite gi boli pickata ti od sto zivees. Jas otidov na sud so dokument od firma i so opis na moeto rabotno mesto i so obrazlozenie deka ke ostanm bez rabota ako mi se odzeme vozackata pa ne nisakase da go vidi ne pa da go cita
Имав ситуација во последното село пред Берово(не ми текнува името) додека работев како дистрибутер, ме мерат со 77 км. а ограничувањето беше 40км. Ми стигнува покана за 1 недела од прекршокот, да се појавам на суд во Берово. Се јавив во Берово во суд, ја побарав дотичната личност, го најде она предметото кај неа и нејзините зборови беа следни: Момче, во оваа тешка ситуација каде што секој се бори за корка леб, ако те казнам по пропис треба да ти ја земам и возачката дозвола, а тоа значи дека може ке изгубиш и работа.
Ме казни со 3000 ден.+1000 судски трошкови

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3772 на: 29 Ноември 2013, 12:55:30 pm »
Тоа се мали градчиња каде што сеуште постои разумот и честа и било твоја среќа што си се погодил така. Да беше во Скопје е веќе друг муабет

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3773 на: 29 Ноември 2013, 19:15:02 pm »
Разум и чест е одлика на личност,а не на населено место.Значи зависи од судијата.Можи да се погоди некој благоречив судија има да ти го начука со се мадлаци,а ти има кефој да бидиш. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #3774 на: 29 Ноември 2013, 19:27:38 pm »
Има разбирачка со полицајците само треба да знаеш како :)
И тие се луге од крв и месо....и тие разбираат дека некогаш се брзаш или имаш некоја хитна работа или слично
А има и такви кои се прават дека НИШТО НЕ ГИ ИНТЕРЕСИРА. (тоа ти е се глума....)
Па и на крај краеви..... секојдневно сме учесници во сообраќајот каде што истите ние правиме скоро секој ден по некој прекршок...е сега на многупати поминуваме неказнето ....некогаш ке напишат некое налогче...и така ти функционира тоа

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #3775 на: 29 Ноември 2013, 19:35:18 pm »
Пред 2 недели одам низ град со јамахата, и ме стопира полицаец..
-Добар ден
-Добар ден.
-Кај ојш без кацига ?
-Еве бев до на кафе.
-Докоменти нешто имаш, дозвола, сообраќајна од моторчево
-Немам
-Зошто ?
-Па за до на кафе немат потреба да ги носам, одма овде живеа..
-Колку кубици е ова моторчево ?
-125ка шефе, слабо е..
-Добро... ајј оди сега, документите и не се толку битни, ама кацига обавезно да си носиш, за твое добро, пошто следен пат ќе те казнам и тоа лошо..
-Фала многу, пријатно
-Пријатно...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3776 на: 29 Ноември 2013, 20:03:37 pm »
Го направи моторот?Шо му беше?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #3777 на: 29 Ноември 2013, 20:25:36 pm »
Не бе, 2 дена пред да се заеби беше ова..
Него си пали, си работи све нормално, само не го возам пошто страв ми е да не го дозаебам нешто, па ни господ да не го поправи...
Мислам дека е некој лагер, некој запчаник заебан..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3778 на: 29 Ноември 2013, 20:33:28 pm »
Мене судиката во Гостивар ми рече:

- знам дека прават намештаљки и дека си наместен бидејќи не си прв. Туку ако ти досудам одземање на возачката, сообраќајна полиција во тетово ќе ја обжалат пресудата и ќе те пратат кај нивни судија што ќе ти ја одере кожата. Така да ќе ти ставам месец дена одземање на возачката а предметот ќе го...... не прашувај што. Уживај.

Еве 3 години од тогаш ми нема дојдено покана за одземање на возачката. Се надевам ќе остане така.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #3779 на: 01 Декември 2013, 07:59:22 am »
Има разбирачка со полицајците само треба да знаеш како :)
И тие се луге од крв и месо....и тие разбираат дека некогаш се брзаш или имаш некоја хитна работа или слично
А има и такви кои се прават дека НИШТО НЕ ГИ ИНТЕРЕСИРА. (тоа ти е се глума....)
Па и на крај краеви..... секојдневно сме учесници во сообраќајот каде што истите ние правиме скоро секој ден по некој прекршок...е сега на многупати поминуваме неказнето ....некогаш ке напишат некое налогче...и така ти функционира тоа

Тоа ти е неизживеаност од топ ранк.  ;D
Тоа се најчесто џандари кои во основно и средно секогаш биле малтретирани и исмејувани ради нивото на интелигенција.
По некој случајност, чичко на курац палац место во Министерство, го вработува, и бидејки не е квалификуван да работи паметна џандарска работа, го ставаат во Сообраќајна.
И кога ке налеташ на таквиот, ке го препознаеш во својот зенит на животот, а ла Ја сум господ Синдром.

Фала ку*цу, што има и над него некој, па, од време на време го спуштаат на земја, иначе, ке полети.

Вразумување со ваков тип ти е еднакво на секс со еднорог.