Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2409071 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3060 на: 16 Септември 2013, 00:37:29 am »
Синоќа имаше во Гевгелија размена на полицајци....струмичани ни донесоа а тие лом прават за една прегорена сијалица во регистрација по 240 евра пишуваат казни...мамето нивно
Ми мавнаа палица ама ....не им застанав само ги угасив светлата и цик-цак им возев околу 100 метра за да не ми ги видат таблиците назад а напред немам таблицА.....и култгурно ги заебав

И тука јавно си кажуваш дека си направил сериозно прекршување на законот... Интересно.

Не е прв, а ни последен нема да биде во темава..
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #3061 на: 16 Септември 2013, 09:37:49 am »
Многу се прават шерифи...немаат никаков однос и затоа не им застанувам
Ги понижуваат полицајците од Гевгелија...ги носат за викенд во Струмица каде што еднам 3-4 пријави пишат.Сите се на мама,тато,вујче,чичо......а овие идат во Гевгелија и за една вечер зимаат 27 возачки....
Затоа ке ги ебавам како сакам и ке рикам и ке бучам низ град колку сакам и назад ке ги извадам таблиците следниот викенд.....
Ако не си направил прекршок, нема зошто да им застанеш. Можеби си имал хитен случај со тебе.

Треба храброст да не застанеш, не викам не.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3062 на: 16 Септември 2013, 10:26:37 am »
извинете незнам зашо го тупите коа реков убаво дека колата не ја користиме ,само по потреба за низ населба а живеам во стајковци, имам уште 2 коли и тие се регистрирани ако баш ве интересира а ова ладата ми е ете за до лојзе итн.
Малце е 500евра дефинитивно. И не планирате да ја регистрирате колата? Ако поткачиш некој малце попаметен, ако не ви го обере цел имот на суд, еве на. Ќе се молиш со 500евра да поминеш - ама нема да е така.
Се извинувам што се навраќам на ова...

Апостолски, Дени толку кратко и сестрано ти објасна.
Никој не тупи, ти се кажува убаво, кога имаш полиса друго е, што и да се случи колку толку покриен си (и да се удавеш некако ќе се спасиш ;D ).

Јас би те одрал на суд у не дај боже ситуација!

Е сега ти ова грешка го толкуваш, како и 1,999,999 македонци на кои им е тешко да признаат дека се виновни...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3063 на: 16 Септември 2013, 10:39:35 am »

Или па тате да е јак и да сврти некој број, па да не ебеш жива сила и покрај тоа што кршиш сериозен закон (like a boss)...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3064 на: 16 Септември 2013, 14:30:33 pm »
Многу се прават шерифи...немаат никаков однос и затоа не им застанувам
Ги понижуваат полицајците од Гевгелија...ги носат за викенд во Струмица каде што еднам 3-4 пријави пишат.Сите се на мама,тато,вујче,чичо......а овие идат во Гевгелија и за една вечер зимаат 27 возачки....
Затоа ке ги ебавам како сакам и ке рикам и ке бучам низ град колку сакам и назад ке ги извадам таблиците следниот викенд.....
Ако не си направил прекршок, нема зошто да им застанеш. Можеби си имал хитен случај со тебе.

Дај подетално малце за ова ме заинтригира.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3065 на: 16 Септември 2013, 15:25:12 pm »
Ako si napravil prekrsok i ne zastanes ke te zbrkaat.
Ako ne si napravil, golemi se sansite da ne te zbrkaat. (Tuka doagja do izraz hrabrosta deka ke se najdes vo tie 80% sto nema da gi zbrkaat)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #3066 на: 16 Септември 2013, 15:57:59 pm »
Да ви кажам дека тие се дојдени со една напера да ти пишат казна и тоа што поголема
Дури ке ти пишат ако едно копче од кошулата не ти е закопчено....
Не е во ред тоа да се прави на обичните граѓани.400 евра да речеме не се малку пари.....некој работи 2-3 месеци за тие пари,а тие ке ти ги пишат за 2 минути.
Ако казните се европски нека бидат и платите европски. Ме застанаа пред 2-3 викенди повторно тие струмичани и ме ебаваа саат време.Дај документи,дај полиса за осигурување, зошто во позицијата имаш лед диоди кои светат бело а не обични сијалици кои треба да светат жолто,зошто тој издув кој многу бучи,.....те испитуваат како да си пред истражен судија мислиш човек имаш убиено....
Сосема исправен и те ебаваат 45 минути.....што мислам дека не е во ред
Кој и да е ке се изнервира.
Кој како сака нека ја осуди мојата постапка ама треба малку да се по толерантни спрема обичниот свет не е во ред толку

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3067 на: 16 Септември 2013, 16:01:38 pm »
Во Македонија граѓаните се делат на две категории:

- Нашол па зашол.
- Уште не нашол.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3068 на: 16 Септември 2013, 16:02:27 pm »
Снесле јајце кога ги ставил тате на позиција џандар и сеа пишувај казни со надеж шеф дека ке те стават. :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #3069 на: 16 Септември 2013, 16:11:06 pm »
за позицијата бела може да ти се фатат... несмееш само црвено светло напред да имаш друго се е дозволено

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
« Одговори #3070 на: 16 Септември 2013, 16:26:03 pm »
Да ви кажам дека тие се дојдени со една напера да ти пишат казна и тоа што поголема
Дури ке ти пишат ако едно копче од кошулата не ти е закопчено....
Не е во ред тоа да се прави на обичните граѓани.400 евра да речеме не се малку пари.....некој работи 2-3 месеци за тие пари,а тие ке ти ги пишат за 2 минути.
Ако казните се европски нека бидат и платите европски. Ме застанаа пред 2-3 викенди повторно тие струмичани и ме ебаваа саат време.Дај документи,дај полиса за осигурување, зошто во позицијата имаш лед диоди кои светат бело а не обични сијалици кои треба да светат жолто,зошто тој издув кој многу бучи,.....те испитуваат како да си пред истражен судија мислиш човек имаш убиено....
Кој како сака нека ја осуди мојата постапка ама треба малку да се по толерантни спрема обичниот свет не е во ред толку

За вакви случаеви, ич не ги еби. Ако имаш можност, не им застанувај никогаш и вади се кога и да можеш.

Кога не сум исправен и сум направил прекршок- застани, легитимирај, прави што сакаш. Ама тупење и чаталење без причина, не треба.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3071 на: 16 Септември 2013, 16:37:14 pm »

Drugar sto se odnesuva do policinata vo potpolnost te podrrzuvam, sepak nie ziveeme vo seLJacka drzavaa... Jas negativni poemi idam da vpisam , toj seljakot od picke materinee naduvaan naduvann abe se gleda dela vo osnovno usite muse tegnetii od ucitelkata a sigurno i bil od voskariitee :D a sega ima penkalo u rukaa :D dati *bam zivotot pun so iznenagenjaa  ;D
   Se razbira jas ova koga go pisuvam sum relaksiran i daleku od problemot.. Ti si 1000% vo pravo , no iznajdete nacin kako bi go svrtele vnimanieto na javnostta za ovoj problem... Na nacin na koj nema da bidete odgovorni pred zakonoot, ...
Jas u zivot kolku uniformirani policajci na edno mesto kolku nemam videno voBerovo gi vidov, po cetvorica u turi idat... Toa bilo normalno velea tamu luge... Itn itn...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #3072 на: 16 Септември 2013, 19:31:01 pm »
Во саботата кога одев на изложба на олдтајмери во Кавадарци и во тунелите на Демир Капија ја притиснав во 2-ра и 3-та и после тунелот ме застанаа
И полицаецот ми вика абе колава грми во тунеливе.Не знаев како да изреагирам и што да му кажам ама се пошегував малку и му велам : Абе лудо младо сега ако не ја згрмам кога ...на 40 години сигурно нема да ја грмам тука во тунеливе.
Типот ми се насмеа ме праша каде одам му кажав дека одиме на изложба на олдтајмери,дури не ми побара ни документи ми вика вози и кога ке се враќаш ние повторно ке бидеме овде па повторно згрми ја да слушнеме малку синфонија.....и си продолжив
Ама типот изгледа беше некој голем мераклија......такви треба да бидат
На враќање повторно грмев во тунелите ......со 150км

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3073 на: 16 Септември 2013, 19:52:11 pm »
Ete toa e dzandar.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3074 на: 16 Септември 2013, 19:58:06 pm »
Синоќа имаше во Гевгелија размена на полицајци....струмичани ни донесоа а тие лом прават за една прегорена сијалица во регистрација по 240 евра пишуваат казни...мамето нивно
Ми мавнаа палица ама ....не им застанав само ги угасив светлата и цик-цак им возев околу 100 метра за да не ми ги видат таблиците назад а напред немам таблицА.....и култгурно ги заебав
Казната за изгорена сијаличка е 120 евра(пошо се рачуна демек како технички неисправно возило т.е глупости),така да незнам од каде оваа казна од 240 евра.
Казната за бегање од полиција е 900 евра(мислам).Е сеа после твоето ‘бегање‘ можиш да го јадиш немиен ако полицаецот е некоја гнаса и инаетчија,ке те запамти и кога тогаш ке ти врати.После немој да се чудиш од каде казните.И јас на времето бегав ама на крајот пак јас бев е**ниот.
Е сеа освен ако имаш одпоќе пари за фрлање тогаш играј си со нив,сепак тоа е твое право,а во случајов јас те наоѓам тебе за виновен.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D