Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2414767 пати)

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3015 на: 12 Септември 2013, 22:56:42 pm »
првпат ме сопира денес полиција и тоа со нерегистрирана кола,и тоа скоро една година, додуша не ја ни возиме онака по потреба низ маало и слично, и плус без возачка у мене а бев на 2-3 км од дома со дедо ми да видиме како е лојзето, среќа земав телефон и тоа пошо при крај ми беше плинот па за недајбоже да се јавам... и оп на враќање полиција ме сопира вика дечко документи, а ја ништо у мене и викам немам, и ај излези па како се викаш па проверуваше возачка дали иам, и после проверува и колата дали  е регистрирана вика дечко 500 евра казна не ти е регистрирана колата, и дедо ми будала додуша и у години е што разбира вика па извинете да ве прашам што сме напраиле ние па до 500 евра да плаќаме не сме напраиле прекршок ни ништо , а мене ми чури, а и предходно му викав утре да идеме пошо врнеше овој нене денес и ја изнервиран до даска и среќа ви викам телефон земав и му се јавив да татко ми, и почекав 10ина минути и полицаецот ми вика ај дечко средија слободен си а и таков ми беше антипатичен циган ми се понаша нешто целовреме мисли ке земе плата од мене мајмун ама на крај само чекав коа ке ми го каже тоа како ке изгледа.. се испосра
dobro apostol pavle ili kako ti beshe ime ako  bil od topana ne znaci deka  e cigan treba opshta kultura da pokazesh na forumot deka tuka ima makedonci,albanci i fala bogu ROMI ako imash opshta kultura treba da imash pocit

vi blagodaram odnapred                                                                    vash ROM Suki

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3016 на: 12 Септември 2013, 22:58:59 pm »
Те предупредив од суки..глеај сеа што направи

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
« Одговори #3017 на: 12 Септември 2013, 23:04:12 pm »
 :D :D :D

Отсутен Apostolski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #3018 на: 12 Септември 2013, 23:28:23 pm »

Цитат
dobro apostol pavle ili kako ti beshe ime ako  bil od topana ne znaci deka  e cigan treba opshta kultura da pokazesh na forumot deka tuka ima makedonci,albanci i fala bogu ROMI ako imash opshta kultura treba da imash pocit

vi blagodaram odnapred                                                                    vash ROM Suki

се извинувам од дното на душата ако ти ги повредив чуствата, незнаев јбг,  нема да се повтори ,сеа ке ми проситш?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3019 на: 12 Септември 2013, 23:31:56 pm »
суки ке ти прости ама господ дени гледа и памти... ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #3020 на: 12 Септември 2013, 23:34:47 pm »
Абе какво лутење, ајде смирете се... Да не ве качам у југото па да идеме у Албанија на одмор, по тоа патиштата... Ќе станете најдобри другарчиња после тоа. ;D

Ем и со Дени лично и персонално ќе се упознаете. ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #3021 на: 13 Септември 2013, 00:19:46 am »
@Apostolski за нареден пат кога ќе те сопри спреми си ја во кола оваа и чим дигне палка цепи ја до крај :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3022 на: 13 Септември 2013, 00:27:54 am »
Овој Суки заебан типац, незнаеш дали се заебава или сериозен е :D :D :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #3023 на: 13 Септември 2013, 00:53:13 am »
@Vlatzki
си се покажува на дело народната:вози југо да те јебе дуго :)))

и ламборџини да е,ако снема бензин не иде,барем ова нема врска со народната,иначе за други случаеви точно е

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
« Одговори #3024 на: 13 Септември 2013, 10:27:53 am »

Цитат
dobro apostol pavle ili kako ti beshe ime ako  bil od topana ne znaci deka  e cigan treba opshta kultura da pokazesh na forumot deka tuka ima makedonci,albanci i fala bogu ROMI ako imash opshta kultura treba da imash pocit

vi blagodaram odnapred                                                                    vash ROM Suki

се извинувам од дното на душата ако ти ги повредив чуствата, незнаев јбг,  нема да се повтори ,сеа ке ми проситш?
prosteno e cedo i od mene i od  cel romski narod pravoslavni,muslimani i hristijani ama od Deni ne znam malce poteshko

iskreno vash ROM Suki

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #3025 на: 13 Септември 2013, 10:43:21 am »
првпат ме сопира денес полиција и тоа со нерегистрирана кола,и тоа скоро една година, додуша не ја ни возиме онака по потреба низ маало и слично, и плус без возачка у мене а бев на 2-3 км од дома со дедо ми да видиме како е лојзето, среќа земав телефон и тоа пошо при крај ми беше плинот па за недајбоже да се јавам... и оп на враќање полиција ме сопира вика дечко документи, а ја ништо у мене и викам немам, и ај излези па како се викаш па проверуваше возачка дали иам, и после проверува и колата дали  е регистрирана вика дечко 500 евра казна не ти е регистрирана колата, и дедо ми будала додуша и у години е што разбира вика па извинете да ве прашам што сме напраиле ние па до 500 евра да плаќаме не сме напраиле прекршок ни ништо , а мене ми чури, а и предходно му викав утре да идеме пошо врнеше овој нене денес и ја изнервиран до даска и среќа ви викам телефон земав и му се јавив да татко ми, и почекав 10ина минути и полицаецот ми вика ај дечко средија слободен си а и таков ми беше антипатичен циган ми се понаша нешто целовреме мисли ке земе плата од мене мајмун ама на крај само чекав коа ке ми го каже тоа како ке изгледа.. се испосра

За таквите како тебе, со нерегистрирани возила кои претставуваат опасност према другите учесници во сообраќајот, и 500 евра казна е малце.

Другите што одат на технички и си ги регистрираат колите се будали?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #3026 на: 13 Септември 2013, 10:46:05 am »
Малце е 500евра дефинитивно. И не планирате да ја регистрирате колата? Ако поткачиш некој малце попаметен, ако не ви го обере цел имот на суд, еве на. Ќе се молиш со 500евра да поминеш - ама нема да е така.

Отсутен Apostolski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #3027 на: 13 Септември 2013, 11:37:21 am »
извинете незнам зашо го тупите коа реков убаво дека колата не ја користиме ,само по потреба за низ населба а живеам во стајковци, имам уште 2 коли и тие се регистрирани ако баш ве интересира а ова ладата ми е ете за до лојзе итн.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #3028 на: 13 Септември 2013, 15:51:32 pm »
Дедоми секоја година вади лекарско и обновува возачка дозвола, има кола од 68 година која ја користи за 6km неделно до село и назад од кој само 500m е магистрален пат, па редовно ја одржава и ја регистрира. Секоја кола која се вклучува во сообраќај треба да биде технички исправна и регистрирана.

Верувам дека ретко ја користите и можда стварно е трошок да се регистрира секоја година за до лозје и назад, но сакам да кажам дека таква кола е опасност за вас и другите учесници во сообраќајот. И поради тоа ги поддржувам високите казни за вакви случаи.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3029 на: 13 Септември 2013, 16:22:35 pm »
На дедо ти поисплатливо му е да си користи такси. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D