Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2418294 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2775 на: 20 Јуни 2013, 01:00:28 am »
Јас не знам дали некој у државава мисли дека нашава полиција си работи како што треба.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2776 на: 20 Јуни 2013, 01:22:12 am »
Jas znam edna, cim izlezi na tevelizija zbori kako imame najdobra policija u EUropa  :-* ... faktot sto i bese iznesen bese dovolen  :o da se javis na Gospod i da go molis da i prosti bidejCi ovaa nezne so zbori!!!  ;D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2777 на: 20 Јуни 2013, 07:31:21 am »
Јас не знам дали некој у државава мисли дека нашава полиција си работи како што треба.

министерката?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #2778 на: 20 Јуни 2013, 09:21:00 am »

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #2779 на: 20 Јуни 2013, 14:58:08 pm »

министерката?
Mislam deka e minsterka ama pojke mi lici devojceto kao da e na praksa nego deka rakovodi ministerstvo i toa za vnatresni raboti ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #2780 на: 20 Јуни 2013, 17:13:51 pm »
Денес на 100 места видов џандари, се возеа и ги бараја најголемите сенки за да седат во кола со климата пуштена... а во едно Јети имаше 2 сообрајќајци и 3 други луѓе назад, вртеа низ Битола и свиреа со свирката по колите, не со ротационите и не ги застанват колите туку онака свират од назад.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #2781 на: 21 Јуни 2013, 01:57:33 am »
Кај мене кај Тодор беа пикнати под сенка. Бев со туѓа кола, ми свирнаа, им кренав рака нез прозор и продолжив ( можеби го знаат сопственикот на колата што ја возев ) :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2782 на: 23 Јуни 2013, 22:06:36 pm »
Македонецот Сашко Богоески кој на 21 мај во самоодбрана уби провалник во својот стан во Белград во петокот е пуштен да се брани од слобода.

За овој случај скоро во сите поголеми градови во Србија се потпишуваше петиција за негово ослободување од притвор, но и за измена на кривичниот законик, за што се потпишаа повеќе од 40.000 луѓе.

Браво што ќе направат измена.
http://kajgana.com/makedonecot-koj-ubi-provalnik-vo-belgrad-pushten-da-se-brani-od-sloboda

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #2783 на: 23 Јуни 2013, 22:11:06 pm »
Sekoja cest. Eh da bevme i nie vaka slozni..... :/

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #2784 на: 23 Јуни 2013, 23:12:26 pm »
Pred nekoj den izlagam od citimolot na stransta kade e prinudno da se odi partizanska, po obicaj motam levo preku dve puni. Koga pred priklucokot cajkani gledam . Odma svrtev desno na parkingot na zgradite, edno krugce i se vrativ nazad ... Cajkaniye valjda svatija deka ke im kazam deka nesum jas toj sto vrtel na punite linii i ne me soprea :))

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #2785 на: 23 Јуни 2013, 23:49:22 pm »
И јас секогаш така вртам. Гледам нешто поише почнаа у последно време да стојат пред приклучокот, ке ме репнат.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #2786 на: 23 Јуни 2013, 23:54:11 pm »
денес пробувавме едно рено сеник 2.0 по словенечка и попив казна за брза вожња али добар беше џандарот, секоја чест редок исклучок, ми пиша со 89 кмх дека сум возел и само 25 негативни, ако ми пишеше 2кмх повеќе 300е и 3 месеци забрана.
на тој другиот што го фатија, почна да му објаснува на џандарот вака така никад не возам повеке од 70 ( аха да) ово оно, џандаров само му ги покажа едно купче казни и му вика денес акција имале морал да го казни?!
алооо акција имале, ненормални, како во веро или тинекс да сум па акција имаат,

наредно ќе ми кажат на флаер денес имаме казни да пишуваме....

:(
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #2787 на: 23 Јуни 2013, 23:58:12 pm »
Неколку години веќе си е испланиран буџетот од казни, незнам што се чудиш. Паушали се тоа.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #2788 на: 24 Јуни 2013, 00:07:19 am »
Ustvari jas sega go najdov pravilniot izlez za nakaj ilindenska e na isto kade i vlezot od ilindenska. Ama dolu vo pakringot tabelive za izlez pogresno te naveduvaat na drugava strana. Pred samiot pogresen izlez vrtis (edit: levo) mislsm deka bese zonata A5.
Na toa mesto treba tabela so strelka za izlez za na parizanska pravo i levi ilindenska. Ustvari priklucokot od ilindenska trebase da bide na mestovo kade pogresno izleguvame i idime na ilindenska. Taka nema da ima vkrdtuvanje na patot na segasniot vlez :)) Cela studija e ovaa, so  kolegata @osmica ako go potpiseme ke treba da iske$ira gradot  ::)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #2789 на: 24 Јуни 2013, 01:18:00 am »
@anton Јас немав толку среќа мене ме репна 300 евра, ама не ми кажа за забрана, ме фати 91 како возам.
Началникот на станица беше со нив стопираше, парче правеа.